Hyppää sisältöön

Vihreät nuoret ja Vasemmistonuoret: Poliisi toimii oikein kieltäessään natsimarssin

Vihreät nuoret ja Vasemmistonuoret ovat tyytyväisiä poliisin päätökseen estää natsien marssiminen Helsingin kaduilla itsenäisyyspäivänä. Helsingin poliisilaitoksen uutisoitiin keskiviikkona 4.12. kieltäneen Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen (PVL) suunnitteleman marssin. Kohti vapautta -tunnuksen alla ilmoitettu kulkue perustuu edelleen samaan kansallissosialistiseen aatepohjaan, samoihin tunnuksiin ja on samojen toimintakieltoon määrättyjen PVL:n toimijoiden järjestämä. Sitä ei näin ollen voida poliisin mukaan pitää näin ollen perustuslain turvaamana laillisena ja rauhanomaisena mielenosoituksena. Järjestöt kehottavat kaikkia edelleen osallistumaan perjantaina fasismia vastustaviin mielenosoituksiin.

“Pohjoismainen vastarintaliike on järjestänyt Kohti vapautta -nimellä useita kulkueita aikaisempina vuosina. On täysin selvää, että kyse on samoista toimijoista joiden toiminta on oikeuden päätöksellä kiellettyä ja lainvastaista”, toteaa Vasemmistonuorten puheenjohtaja Liban Sheikh. “On hyvä että poliisi on nyt selkeästi todennut saman ja ilmoittanut kieltäneensä natsimarssin.”

“Äärioikeisto on uhka koko vapaalle yhteiskunnalle, demokratialle ja erityisesti haavoittuvaisimmille ja marginalisoiduille ryhmille”, toteaa Vihreiden nuorten puheenjohtaja Sameli Sivonen. “Äärioikeistolaiset ryhmät ja vähemmistöjä halventava politiikka ovat johtaneet jo väkivallan kasvuun niin Suomessa kuin muuallakin Euroopassa.”

Natseja vastustaville mielenosoituksille on järjestöjen mukaan edelleen tarve itsenäisyyspäivänä. Fasistiset toimijat suunnittelevat edelleen marssivansa itsenäisyyspäivänä äärioikeiston yhteisessä 612-soihtukulkueessa ja Soldiers of Odin suunnittelee järjestävänsä korvaavan mielenosoituksen. PVL on myöntänyt olleensa aloittamassa soihtukulkueiden järjestämistä ja sen jäsenet ovat todennäköisesti tänäkin vuonna mukana mielenosoituksissa.

“Kansalaisyhteiskunnan tulee näyttää voimansa, etteivät natsit kuulu sivistysvaltioon. Ihmisten tasa-arvoa ja vapautta puolustavat suuret mielenosoitukset voivat näyttää etteivät mitkään fasistiset marssit ole tervetulleita kaduillemme”, linjaa Vihreiden nuorten puheenjohtaja Amanda Pasanen.

Vihreät nuoret ja Vasemmistonuoret kannustavat kaikkia demokratiaa kannattavia osallistumaan Helsingissä ja Oulussa järjestettäviin mielenosoituksiin perjantaina.

Helsinki ilman natseja: Kokoontuminen 6.12. Klo 17 Narinkkatorilla
Facebook: https://www.facebook.com/events/525869534934327/

Bussikuljetus Tampereelta: https://www.facebook.com/events/2184110681891757/
Bussikuljetus Turusta: https://www.facebook.com/events/1255703407947319/

Oulu ilman natseja: 6.12. Klo 17.30 Tiernapoikapatsaalla
Facebook: https://www.facebook.com/events/960784877631053/

Lisätietoja:

Vihreiden nuorten tasa-arvoiset puheenjohtajat
Amanda Pasanen & Sameli Sivonen
040 961 1330 & 050 406 6855
puheenjohtajat@vihreatnuoret.fi

Vasemmistonuorten puheenjohtaja kaudella 2020-2021

Liban Sheikh, liban@vasemmistonuoret.fi
1. varapuheenjohtaja Henrik Jaakkola
+358 44 9436 384, henrik@vasemmistonuoret.fi

Jaa somessa:

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Lisää aihealueeseen liittyen