Hyppää sisältöön

Saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua vihreatnuoret.fi ja on laadittu 4.1.2021. Saavutettavuusseloste on päivitetty 5.9.2022.

Olemme arvioineet palvelun saavutettavuuden itse.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Vihreatnuoret.fi täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain. Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ry:n arvioinnin mukaan www.vihreatnuoret.fi täyttää digipalvelulain asettamat kriittiset saavutettavuusvaatimukset, eli WCAG 2.1 A ja AA -tasojen kriteerit muilta osin, mutta osa sivustolla ladattavissa olevista PDF-tiedostoista ei ole saavutettavia. 

Ei-saavutettava sisältö (WCAG 2.1 -kriteerien mukaan)

Tällä hetkellä vihreatnuoret.fi sivuilta löytyvät eläkepamfletti ja perustulopamfletti eivät täytä kaikkia WCAG 2.1 saavutettavuusvaatimuksia. Asia tullaan korjaamaan vaatimusten mukaisiksi heinäkuuhun 2023 mennessä.

Ei kuulu lainsäädännön piiriin

  • toimisto-ohjelmien tiedostoja (esim. doc, pdf, odt), jotka on julkaistu ennen 23.9.2018.
  • video- tai äänitallenteita, jotka on julkaistu ennen 23.9.2020.

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ry:n verkkosivut eivät täytä WCAG 2.1:n AAA-tason kriteereitä. Näitä ovat esimerkiksi viittomakielinen tulkkaus ja pidennetty kuvailutulkkaus. Lisäksi Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ry:n tallenteet ja Youtube-videot, jotka ovat julkaistu ennen digipalvelulain voimaantuloa, eivät ole tekstitettyjä. Laki ei vaadi videoiden tekstittämistä takautuvasti. Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ry tekstittää kaikki digipalvelulain voimaantulon jälkeen ilmestyvät video- ja äänitallenteet.

Tavoitteenamme on mahdollisimman korkea saavutettavuuden taso. Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ry:n edellyttää työntekijöiltään saavutettavuuden huomioimista kaikessa sisällöntuotannossa.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? 

Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Lähetä meille sähköpostia toimisto@vihreatnuoret.fi ja kerro, mitä puutteita huomasit. 

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Jaa somessa: