Hyppää sisältöön

Keskusteluryhmät

Vihreät nuoret ylläpitää jäsenilleen erilaisia verkostoja ja ryhmiä Telegram-pikaviestialustalla. Niiden kuvaukset löydät alta. Verkostoihin voi liittyä esimerkiksi tällä lomakkeella tai laittamalla viestiä toimistolle. Osa ryhmistä on tarkoitettu vain jäsenille, ja osa on avoimia myös muille vihreästi ajatteleville. Kaikissa ryhmissä toimitaan omalla nimellä ja/tai puhelinnumerolla, jotta voimme varmistaa että kaikki keskusteluryhmät pysyvät turvallisina. Liittymällä ryhmiin sitoudut noudattamaan alla olevia periaatteita. Muutoksista näihin periaatteisiin julkaistaan aina tiedote ryhmään.

Ryhmissä noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita, joista voi lukea tästä.

Ryhmissä käydyt keskustelut ovat luottamuksellisia ryhmien jäsenten keskuudessa, eikä keskustelusta saa levittää tietoa ulkopuolisille. Tällaista tietoa ovat mm. henkilötiedot, keskustelun aiheet, ihmisten näkemykset ja kokemukset tai esim. kuvakaappaukset joihin ei ole pyydetty lupaa erikseen kaikilta keskustelun osallistujilta. Ryhmät on tarkoitettu yhteiseen vapaamuotoiseen, kunnioittavaan ja rakentavaan keskusteluun. Ryhmissä ei jaeta suoria mainoksia tai mainosteta suoraan ostettavia tuotteita/palveluita.

Mikäli huomaat jotain näistä periaatteista poikkeavaa käytöstä, olethan pikaisesti yhteydessä:
Laura Haikonen 045 139 3999 (järjestö- ja koulutusasiantuntija)
.

Sääntöjen rikkomisesta voi saada varoituksen, jonka jälkeen uusi sääntöjen rikkominen johtaa keskustelijan poistamiseen ryhmästä. Vihreiden nuorten toimisto tukee mielellään turvallisemman tilan periaatteiden ymmärtämisessä ja niiden soveltamisessa.

Kasvismafia

Kasvismafia on Vihreiden nuorten jäsenille tarkoitettu Telegram-keskusteluryhmä meemeilyä, ränttäystä ja päivänpolitiikan päivittelyä varten. Liittymällä ryhmään sitoudut noudattamaan turvallisemman tilan periaatteita.

Kasvismafiaa ei seurata aktiivisesti toimiston puolesta, eli mikäli haluat saada yhteyttä toimistoon esim. toiminta- tai kannariehdotuksilla, ryhmä ei ole siihen sopiva kanava.

Jos olet jäsen, pääset mukaan ryhmään ottamalla yhteyttä toimistoon. Varmista, että koko nimesi näkyy Telegramissa, jotta voimme tarkistaa jäsenyytesi. Poikkeustapauksissa ole yhteydessä toimistoon. Toimiston yhteystiedot löytyvät tästä.

Grönsaksmafian

Gröna ungas svenskspråkiga nätverk, som fungerar via Telegram. I nätverket förs diskussionerna på svenska, men du är också varmt välkommen med för att öva språket, och vill hjälps åt att hitta rätt ord. I gruppen kan du dela memes, debattera och diskutera dagspolitiken på svenska, precis som i Kasvismafia. Gruppen är ett samarbete med Finlands Svenska Gröna – Grifi. Att Gröna förbundets medlemmar och alla som överväger medlemskap är välkomna med. Du kan gå med genom att ta kontakt med kansliet.

Vihreiden nuorten ruotsinkielinen verkosto, joka toimii Telegramissa. Verkostostossa käydään keskustelua ruotsiksi, mutta mukaan voi tulla myös harjoittelemaan kieltä ja autetaan mielellään löytämään sopivia sanoja. Ryhmässä voi meemeillä, räntätä ja päivitellä päivänpolitiikkaa ruotsiksi Kasvismafian tavoin. Ryhmä on toteutettu yhteistyössä Finlands Svenska Gröna-Grifin kanssa. Ryhmään pääsee mukaan kaikki Vihreän puolueen jäsenet sekä jäsenyyttä harkitsevat. Mukaan pääsee ottamalla yhteyttä toimistoon.

Korkeakoulupoliittinen verkosto

Verkosto toimii Telegramissa, ja on avoin kaikille vihreille ja vihermielisille korkeakouluopiskelijoille sekä korkeakoulupolitiikassa vaikuttaville. Liittymällä ryhmään sitoudut noudattamaan alla turvallisemman tilan periaatteita. Tähän ryhmään ei vaadita jäsenyyttä, ja mukaan pääsee ottamalla yhteyttä toimistoon.

Kunta- ja aluepoliittinen verkosto

Kunta- ja aluepoliittiseen verkostoon ovat tervetulleita kaikki nuoret vihreät valtuutetut, varavaltuutetut ja muut kuntien ja hyvinvointialueiden luottamustoimijat. Ryhmän tavoitteena on jakaa kokemuksia, vinkkejä ja vertaistukea politiikasta luottamustoimijoiden välillä. Chat toimii Telegramissa, ja mukaan pääsee ottamalla yhteyttä toimistoon.

Paikallistoimijoiden chatit ja verkostot

Vihreiden nuorten paikallistoimijoille on olemassa erilaisia verkostoja tiedottamiseen, keskusteluun ja vertaistukeen. Mikäli toimit Vihreiden nuorten paikallisyhdistyksissä tai toimintaryhmissä ja haluat mukaan näihin verkostoihin, ole yhteydessä toimistoon.

Kurssien ja tapahtumien chatit

Vihreiden nuorten kursseille ja pidemmille tapahtumille perustetaan usein oman chatin. Chatti käytetään informaaliin viestittelyyn tapahtuman tai kurssin aikana sekä tiedotuskanavana. Näihin chatteihin pääsee liittymään kun ilmoittautuu tapahtumaan tai hakee mukaan ja tulee hyväksytyksi kurssille.

Jaa somessa: