Hyppää sisältöön

Tule mukaan Vihreiden nuorten työryhmiin!

Vihreiden nuorten temaattiset työryhmät tarjoavat Vihreiden nuorten aktiiveille paikan oppia ja kehittää omaa osaamista työryhmän temaattisen aiheen ympärillä. Työryhmät toimivat tiiviisti yhdessä Vihreiden nuorten kurssien ja verkostojen kanssa.

Työryhmätoiminta koostuu mielenkiintoisista vierailuista, tapahtumista ja keskustelutilaisuuksista tiettyyn teemaan keskittyen. Työryhmiin voi hakea mukaan, vaikka ei vielä olisikaan Vihreiden nuorten jäsen. Pelkkä kiinnostus toimintaa kohtaan riittää!

Työryhmien haku on edellisen vuoden syksyllä, mutta toimintaan pääsee myös mukaan kesken vuoden ottamalla yhteyttä toimistoon. Työryhmien kausi on yksi kalenterivuosi. Työryhmien työskentely ja aktiivisuus riippuu pitkälti työryhmästä itsestään, mutta tapaamisia tai kokouksia on noin kuusi kertaa vuodessa. Työryhmien jäsenille korvataan matkat työryhmän tapaamisiin ja niihin voi pääasiassa osallistua myös etäyhteydellä. Työryhmien puheenjohtajina toimii Vihreiden nuorten kokeneempia aktiiveja.

Haluatko mukaan työryhmiin? Ota yhteyttä järjestösuunnittelija Laura Haikoseen!

Vuonna 2023 Vihreissä nuorissa toimii seuraavat työryhmät:

Koulutuspoliittinen työryhmä
puheenjohtajat Hilla Honkanen ja Aleksi Tujunen

Koulutukseen ja opiskeluun liittyvät kysymykset kaikilla koulutusasteilla (yliiopistot, ammattikorkeakoulut, lukiot, ammatilliset oppilaitokset, peruskoulu), varhaiskasvatus, vihreä opiskelijatoiminta ja sen tukeminen, opiskelijan toimeentulo, korkeakoulujen opiskelija- ja ylioppilaskuntien edustajistovaalit.

Sosiaalipoliittinen työryhmä
puheenjohtaja Ella Mylly

Käsiteltäviä aiheita mm. työ, toimeentulo, sosiaaliturva, julkinen talous, eläkkeet, asuntopolitiikka & terveyspolitiikka.

Ympäristötyöryhmä
puheenjohtajat Mai Helske ja Nuutti Kujansuu

Ympäristölainsäädäntö, ympäristönsuojelu, luonnon monimuotoisuus, ilmastonmuutos, päästöt, energiapolitiikka.

Talouspoliittinen työryhmä
puheenjohtaja Rosa Pakkanen

Verotus, kestävä talouskasvu, kohtuutalous, julkinen talous, työllisyys, kulutus, tulot.

Jaa somessa: