Hyppää sisältöön

Brigita Krasniqi valittu Vihreiden nuorten puheenjohtajaksi 2020-2021

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto valitsi liittokokouksessaan Seinäjoella lauantaina 23.11. uudeksi puheenjohtajaksi 22-vuotiaan Brigita Krasniqin. Uusi puheenjohtaja on alunperin kotoisin Jyväskylästä, ja hän opiskelee politiikan tutkimusta Tampereella. Krasniqi on toiminut aiemmin Ozan Yanarin ja Ville Niinistön eduskunta-avustajana.

“Vuosi 2019 on tuonut Vihreille nuorille huikeita vaalivoittoja: kolme kansanedustajaa, Euroopan parlamentin varaedustajan sekä aatteellisista listoista ylivoimaisesti kovimman tuloksen korkeakoulujen edustajistovaaleissa. Nyt on aika valmistautua vuoden 2021 kuntavaaleihin ja nostaa nuoria vihreitä vaikuttajia valtuustoihin ympäri Suomen!” linjaa Vihreiden nuorten vastavalittu puheenjohtaja Brigita Krasniqi tulevaisuuden vaalimenestystä.

Brigita Krasniqi valittiin väistyvän puheenjohtajan helsinkiläisen Sameli Sivosen tilalle. Vihreillä nuorilla on kaksi tasa-arvoista puheenjohtajaa, jotka valitaan kahden vuoden kaudeksi vuorovuosin. Puheenjohtajaparina jatkaa helsinkiläinen varavaltuutettu Amanda Pasanen.

“Ilmastonmuutoksen torjumisella on kiire. Lähivuodet ratkaisevat saako hallitus tarpeeksi ilmastotoimia aikaiseksi, jotta Suomesta saadaan hiilineutraali vuonna 2035. Ympäristölle haitallisista yritystuista ja fossiilisesta energiantuotannosta on luovuttava ja metsien ja soiden hiilinieluja kasvatettava. Suomen on kannettava vastuunsa ilmastonmuutoksen torjunnassa!” linjaa jatkava puheenjohtaja Amanda Pasanen.

Liittokokouksessa hyväksytään sunnuntaina Vihreille nuorille myös uusi sosiaalipoliittinen ohjelma sekä esitellään Vihreiden nuorten feministinen pamfletti ja kaupunkivisio.

Vihreillä nuorilla on kaksi tasa-arvoista puheenjohtajaa.

Lisätietoja:
Brigita Krasniqi
0451312554
Amanda Pasanen
0409611330
puheenjohtajat@vihreatnuoret.fi

Jaa somessa:

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Lisää aihealueeseen liittyen