Hyppää sisältöön

Miro Ilvonen Vihreiden nuorten puheenjohtajaksi

Vihreiden nuorten puheenjohtajat Selinä Nera (vas.) ja Miro Ilvonen (oik.). Kuvaaja: Niklas Vaulanen.

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto valitsi liittokokouksessaan lauantaina 11.11. uudeksi puheenjohtajakseen Miro Ilvosen. Vihreillä nuorilla on kaksi tasa-arvoista puheenjohtajaa.

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto valitsi liittokokouksessaan lauantaina 11.11. uudeksi puheenjohtajakseen Miro Ilvosen. Kiteeltä kotoisin oleva 26-vuotias Ilvonen opiskelee valtio-oppia Turun yliopistossa.

“Nykyinen hallitus sanoo olevansa huolissaan tuleville sukupolville jätettävästä velasta, mutta samalla jarruttaa toimista ympäristöpolitiikan saralla. Luontopositiivisen yhteiskunnan rakentamista on lykätty jo liian pitkään. Kriisin ratkomista ei saa jättää tulevien sukupolvien ratkottavaksi, vaan toimiin on ryhdyttävä heti. Tämä on se velka, josta hallituksen tulisi olla huolissaan, eikä nostaa käsiä ilmaan ja karttaa vastuuta”, linjaa Vihreiden nuorten vastavalittu puheenjohtaja Miro Ilvonen.

Ilvonen valittiin väistyvän puheenjohtajan, seinäjokisen Jami Haaviston, tilalle. Vihreillä nuorilla on kaksi tasa-arvoista puheenjohtajaa, jotka valitaan kahden vuoden kaudeksi vuorovuosin. Ilvosen puheenjohtajaparina jatkaa turkulainen Selinä Nera.

“Eriarvoisuuden lisääntyminen ja epävakaa globaali tilanne edellyttää ihmisoikeuksien puolustajia, jotka eivät sulje silmiään Orpon hallituksen sortavalle politiikalle, jossa marginaaliin jääviltä viedään elinmahdollisuudet rikkaiden verohelpotusten mahdollistamiseksi. Tulevaisuutta voidaan rakentaa myös oikeudenmukaisesti niin, ettei ketään enää vaienneta”, painottaa jatkava puheenjohtaja Selinä Nera.

“Nuorten tulevaisuuteen ollaan kajoamassa monella politiikan eri sektorilla. Vihreät nuoret tulee meidän johdollamme vaatimaan oikeudenmukaista sukupolvipolitiikkaa, puolustamaan oikeutta turvattuun toimeentuloon ja tekemään tulevaisuuteen katsovaa oppositiopolitiikkaa taantumuksen voimien ollessa vallassa. Tämä on erityisen tärkeää kun huoli toimeentulosta, rauhasta ja tulevaisuudesta on nuorten keskuudessa valtava”, linjaavat Ilvonen ja Nera.

Liittokokouksessa käsitellään myös Vihreiden nuorten Ulko- ja eurooppapoliittinen ohjelma sekä Eurovaaliohjelma. Lisäksi valitaan liittohallitus vuodelle 2024.

Jaa somessa:

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Lisää aihealueeseen liittyen