Hyppää sisältöön

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ry:n 31. liittokokous järjestetään 10.–12.11.2023 Vantaalla!

Kokouksessa käsitellään vuoden 2022 toimintakertomus, tilinpäätös ja tilintarkastuskertomus sekä vastuuvapauden myöntäminen tili- ja vastuuvelvollisille, hyväksytään toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2024, käsitellään ulko- ja eurooppapoliittinen ohjelma sekä eurovaaliohjelma, valitaan tilintarkastaja ja varatilintarkastaja sekä valitaan puheenjohtaja kaudelle 2024–2025 ja liittohallitus vuodelle 2024. Tämän lisäksi käsitellään määräaikaan mennessä tulleita aloitteita ja muutoksia ohjelmiin.

Tällä sivulla löydät jatkuvasti päivittyvää tietoa liittokokouksesta.

Tule mukaan!

Liiton jäsenyhdistykset sekä suorat henkilöjäsenet nimeävät edustajat liittokokoukseen. Jäsenyhdistykset nimeävät omat edustajansa yhdistysten kokouksissa syyskuun aikana. Suorien henkilöjäsenten edustajien valintakokous järjestetään etäyhteyksin 4.10. klo 18.

Henkilöjäsenten edustajaksi voit hakea tällä lomakkeella kokouksen alkuun asti. Voit asettua ehdolle liittokokousedustajaksi myös kokouksen aikana. Kokouksen osallistumislinkin löydät jäsenille lähetetystä sähköpostiviestistä.

Oman paikallisjärjestösi tilanteesta voit kysyä joko suoraan omalta paikallisyhdistykseltäsi tai Vihreiden nuorten järjestösuunnittelija Laura Haikoselta (laura.haikonen@vihreatnuoret.fi / +358 45 139 3999).

Varsinaisten, varaedustajien ja äänivallattomien osallistujien on ilmoittauduttava kokoukseen viimeistään 15.10. tällä lomakkeella. Tällöin on myös jäsenyhdistysten toimitettava valtakirjansa sähköpostitse liittari@vihreatnuoret.fi. Valtakirjapohja löytyy täältä.

Liittokokouksen osallistujille on tarjolla lattiamajoitus. Viikonlopun ruokailut järjestetään omakustanteisesti.

Liittokokouskoulutus järjestetään etänä 2.11. klo 17. Koulutuksessa käydään läpi kokouksen kulkua, käytännön osallistumista sekä käsiteltäviä asioita.

Hae liiton johtoon!

Hae Vihreiden nuorten puheenjohtajaksi!
Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto valitsee liittokokouksessaan 10.–12.11.2023 puheenjohtajan kaudelle 2024–2025. Liitolla on kaksi tasa-arvoista puheenjohtajaa, joiden kaudet ovat kahden vuoden pituisia. Puheenjohtajat valitaan vuorovuosin. Puheenjohtajavaali käydään lauantaina 11.11.2023. Tehtävästä maksetaan palkkio, joka mahdollistaa tehtävän täysipäiväisen hoitamisen.

Puheenjohtajan tehtäviin kuuluu:

  • Johtaa Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liittoa yhdessä toisen tasa-arvoisen puheenjohtajan kanssa
  • Johtaa ja fasilitoida liittohallituksen työskentelyä yhdessä toisen tasa-arvoisen puheenjohtajan kanssa
  •  Johtaa ja suunnittelee liiton poliittista viestintää yhdessä viestintäsuunnittelijan kanssa
  • Edustaa Vihreitä nuoria erilaisissa paneeleissa, haastatteluissa ja tilaisuuksissa
  • Toimia toisena vuotenaan pääsihteerin esihenkilönä

Puheenjohtajaehdokkaaksi voit asettua milloin tahansa ennen liittokokouksessa käytävää puheenjohtajavaalia. Otathan kuitenkin huomioon, että jos haluat osallistua kaikkiin puheenjohtajapaneeleihin sekä saada esittelysi liiton someen ja nettisivuille, sinun on ilmoittauduttava puheenjohtajaehdokkaaksi viimeistään 1.10.

Hae puheenjohtajaksi tällä lomakkeella.

Hae Vihreiden nuorten liittohallitukseen!
Vihreiden nuorten liittohallitukseen valitaan kymmenen jäsentä. Liittohallitushakijoiden tulee liiton sääntöjen mukaisesti olla joko liiton tai sen jäsenyhdistysten jäseniä. Vaali käydään sunnuntaina 12.11.2023. Hallituksen toimikausi on kalenterivuosi 2024 ja hallitus on työhallitus.

Hallitusehdokkaaksi voit asettua milloin tahansa ennen liittokokouksessa käytävää hallitusvaalia. Huomioithan kuitenkin, että jos haluat mukaan hallitusehdokkaiden esittelyihin liiton somessa ja nettisivuilla, sinun on ilmoittauduttava ehdokkaaksi sunnuntaihin 15.10. mennessä.

Hae liittohallitukseen tällä lomakkeella.

Jaa somessa: