Hyppää sisältöön

Puheenjohtajaehdokkaat

Puheenjohtajan valinta

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto valitsee liittokokouksessaan 10.–12.11.2023 puheenjohtajan kaudelle 2024–2025. Liitolla on kaksi tasa-arvoista puheenjohtajaa, joiden kaudet ovat kahden vuoden pituisia. Puheenjohtajat valitaan vuorovuosin. Puheenjohtajaehdokkaaksi voi asettua milloin tahansa ennen liittokokouksessa käytävää puheenjohtajavaalia. Puheenjohtajavaali käydään lauantaina 11.11.2023.

Puheenjohtajaehdokkaat

Miro Ilvonen

Miro Ilvonen

Olen 26-vuotias valtio-opin opiskelija ja määrätietoinen vihreä vaikuttaja. Syntyjäni olen Itä-Suomesta, kasvanut Helsingissä ja opintojen perässä muuttanut Turkuun. Vapaa-aikani kuluu näyttelyissä, museoissa, ystävien kanssa kivassa kuppilassa tai luontoretkellä.

Vihreisiin nuoriin liityin vastalauseena ylioppilaskunnan öykkärille. Monipuolista kokemusta maailman muuttamisesta onkin kertynyt ylioppilaskunnassa edaattorina ja ryhmäpuheenjohtajana, Turun vihreiden nuorten varapuheenjohtajana ja liittohallituksen jäsenjärjestö- ja koulutuspoliittisena vastaavana. Lisäksi olen puheenjohtanut ohjelmatyöryhmää. Aktiivinen työskentely eri tehtävissä liiton monella eri tasolla onkin antanut kokonaisvaltaisen kuvan liiton toiminnasta, linjoista sekä jäsenistöstä ja näin valmistanut minua johtamaan sitä tulevina vuosina.

Miksi haet puheenjohtajaksi?

Olen ehdolla Vihreiden nuorten puheenjohtajaksi, koska haluan olla rakentamassa ilmasto- ja ympäristöpositiivista yhteiskuntaa, missä jokainen kauppareissu on ympäristötoimi ja ilmastonmuutosta sekä luontokatoa torjutaan lähes huomaamattamme osana arkea. Haluan yhteiskunnan, missä nuoret eivät pala loppuun kohtuuttomien vaatimusten alla ja missä jokainen voi tuntea olonsa turvalliseksi. Haluan nähdä liiton entistäkin vaikuttavampana ja mukaan kutsuvana toimijana kaikkialla Suomessa.

Epävarmassa ja alati muuttuvassa maailmassa kaivataan turvallista ja luotettavaa toimijaa katse kirkkaasti tulevaisuudessa. Haluan palauttaa nuorten luottamuksen siihen, että me olemme se turvallinen ja luotettava toimija. Yhteistyön, asiantuntemuksen ja määrätietoisen vaikuttamistyön myötä, tulevaisuus näyttäytyy lupaavalta.

Mitä haluaisit saada puheenjohtajana aikaan?

Seuraava puheenjohtaja tulee johtamaan liiton kunta- ja aluevaaleihin 2025. Sinne myös oma katseeni on suunnattu. Vaaleissa onnistuminen vaatii puheenjohtajalta vankkaa vaalikokemusta, politiikan lukutaitoa ja asiantuntemusta laajasti eri aiheista. Puheenjohtajana tarjoan kokemukseni, verkostoni ja asiantuntemukseni liiton käyttöön, tuen ja kannustan nuoria ehdokkaitamme, jotta jokaisessa kunnassa ja jokaisella alueella olisi mahdollisimman monta nuorta vihreää valtuutettua.

Kokemukseni mukaan, liittohallitus saattaa usein jäädä jäsenyhteisöilleen etäiseksi. Puheenjohtajana hyvällä järjestöjohtamisella, priorisoinnilla ja vastuunjaolla osana laajempaa järjestökulttuurin muutosta, haluan luoda entistä yhteisöllisempää liittoa ja tuoda aktiivisen liittohallituksen jäsenten ja jäsenyhteisöjen toiminnan tueksi.

Seuraa Miroa somessa:
Instagram
TikTok

Sonja Naalisvaara

Sonja Naalisvaara

Mie oon Sonja Naalisvaara, jämptin lempeä, määrätietoinen vihreä vaikuttaja ja ehdolla Vihreiden nuorten puheenjohtajaksi!

Olen ympäristötieteen kandidaatti ja kestävyystieteen maisteriopiskelija. Polkuni politiikassa alkoi HYYn Vihreiden edustajiston jäsenenä ja ryhmän puheenjohtajana. Se johdatti minut opiskelijapolitiikkaan, jonka aikana olen päässyt kerryttämään vankkaa kokemusta ja asiantuntijuutta vaikuttamisesta sekä opiskelijoiden teemoista jo kahden vuoden ajan tehdessäni täysipäiväisesti opiskelijoiden edunvalvontaa.

Mun arvot pohjaa yhdenvertaisuudelle ja välittämiselle, ja näiden puolesta toimiminen antaa mulle voimaa ja toivoa. Mun koti löytyy Helsingistä, mutta sydän yhä sykkii kotikonnuille Rovaniemelle.

Miksi haet puheenjohtajaksi?

Haen Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liiton puheenjohtajaksi, koska me taistelemme kestävämmän yhteiskunnan puolesta, jossa jokaisella nuorella on mahdollisuus. Mahdollisuus kestävään elämään, toivoon hyvästä tulevaisuudesta ja mahdollisuuksiin muuttaa maailmaa.

Meillä on siis näkemystä paremmasta huomisesta ja sen eteen haluan tehdä töitä. Siksi haluan olla mukana tekemässä Vihreistä nuorista entistäkin vaikuttavampaa liittoa. Haluan varmistaa, että meidän liitossa nuorten sekä opiskelijoiden ääni kuuluu ja kantaa kauas. Tämän toteutumiseksi Vihreät nuoret tarvitsevat minun kaltaiseni johtajan, jolla on vahvaa kokemusta ja poliittista näkemystä. Johtajan, joka osaa innostaa jäseniä mukaan, koska muutos tehdään yhdessä!

Mitä haluaisit saada puheenjohtajana aikaan?

Tietysti tiukkaa oppositiopolitiikkaa! Hallituksen toimet heikentävät radikaalisti nuorten, opiskelijoiden ja heikompiosaisten asemaa sekä jarruttavat myös kestävyyskriisin torjuntaa. Tätä emme voi hyväksyä. Tarvitsemme kokonaisvaltaista näkemystä ja siinä Vihreät nuoret ovat se ääni!

Muutosten keskellä haluan kehittää Vihreistä nuorista ja opiskelijoista entistäkin vaikuttavampaa liittoa. Jäsenemme ovat tulevia päättäjiä ja tässä kehityksessä heitä on tuettava. Kuntavaaleihin valmistautuminen alkaa jo ensi vuonna ja nuorten ehdokkaiden osuus on varmistettava.

Puheenjohtajana toisin liitossamme opiskelijoiden ääntä vahvemmin kuuluviin ja kirittäisin emopuoluettamme näissä teemoissa. Sillä tässä liitossa nuoret ja opiskelijat tekevät yhdessä!

Seuraa Sonjaa somessa:
Instagram
TikTok
Twitter
LinkedIn

Jaa somessa: