Hyppää sisältöön

Liittohallitusehdokkaat

Liittohallituksen valinta

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto valitsee liittokokouksessaan 10.–12.11.2023 kymmenen jäsentä liittohallitukseen. Liittohallitushakijoiden tulee liiton sääntöjen mukaisesti olla joko liiton tai sen jäsenyhdistysten jäseniä. Vaali käydään sunnuntaina 12.11.2023. Hallituksen toimikausi on kalenterivuosi 2024 ja hallitus on työhallitus. Hallitusehdokkaaksi voit asettua milloin tahansa ennen liittokokouksessa käytävää hallitusvaalia.

Liittohallitusehdokkaat

Alexandra Laine
Eero Kivistö
Eeva Närhi
Ella Helenius
Ezra Romsi
Hilla Honkanen
Jenna Jourio
Matias Mena
Niklas Vaulanen
Sade Turja
Sara Lenkkeri
Sonja Naalisvaara
Teemu Kovanen
Tommi Kortelainen
Unna Eteläinen
Vilma Jaatinen


Alexandra Laine

Helsingin Vihreät Nuoret

Alexandra Laine

Moikka! Olen Alexandra Laine, 25-vuotias sosiaalitieteiden opiskelija Helsingistä. Toimin tällä hetkellä Helsingin Vihreiden Nuorten toisena politiikka- sekä viestintätiimin vastaavana.

Kerro osaamisestasi ja mikä hallituksen vastuualue sinua kiinnostaisi?

Oma osaamiseni painottuu lähinnä sosiaalipolittisiin kysymyisiin, mutta ilmastoon sekä ympäristöön liittyvät asiat ovat myös hallussa. Vastuualueena minua kiinnostaisi ensisijaisesti yhdenvertaisuus sekä sosiaalipolitiikka.

Mikä on sinulle politiikassa tärkeää?

Politiikassa minulle tärkein lähtökohta on empatia. Rakentaaksemme hyvinvoivaa yhteiskuntaa tulee meidän tarkastella asioita useasta eri näkökulmasta sekä sitä, miten päätöksemme vaikuttavat muihin ihmisiin, eläimiin sekä ympäristöömme. Tasa-arvoinen sekä hyvinvoiva yhteiskunta tarvitsee kykyä osata astua muiden saappaisiin.

Instagram


Eero Kivistö

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liiton henkilöjäsenet

Eero Kivistö

Olen Eero, 26-vuotias, kotkalainen vartija, ihmisoikeusaktivisti ja aloitteleva poliitikko. Hallitustyöskentelystä minulla on kokemusta kahden vuoden ajalta Kotkan seudun Vihreiden, sekä Kaakkois-Suomen tieteen ja teknologian Vihreiden hallituksista, jonka lisäksi toimin varajäsenenä Kaakkois-Suomen Vihreiden piirihallituksessa kaudella 2023-2024. Näen kuitenkin Vihreät nuoret enemmän omana porukkana, jonka vuoksi haluan tuoda omaa osaamistani liiton toimintaan.

Kerro osaamisestasi ja mikä hallituksen vastuualue sinua kiinnostaisi?

Poliittinen toimintani on keskittynyt erityisesti kansainvälisiin ihmisoikeuskysymyksiin, jonka myötä haluan ensisijaisesti olla mukana rakentamassa liiton kv-osaamista. Jo useamman vuoden ajan olen pitänyt esillä Kiinan toimintaa, erityisesti Hongkongin ja Taiwanin suhteen, mutta olen pitänyt esillä myös mm. Vuoristo-Karabahin konfliktia, sekä Israel-Palestiinan tilannetta. Haluan erityisesti tuoda esiin paikallisten aktivistien ääntä, ja tukea heitä kampanjoissaan.

Mikä on sinulle politiikassa tärkeää?

Politiikassa minulle on tärkeintä heikompien puolustaminen. Reagoin vahvasti julkisuudessa esiin tuleviin esimerkkeihin epäoikeudenmukaisuudesta, olkoot se sitten Hongkongissa tapahtuvaa poliittista sortoa, tai Orpon hallituksen harjoittamaa vähävaraisten kyykyttämistä. Juuri tästä syystä oma poliittinen toimintani on keskittynyt nimenomaisesti ihmisoikeuksiin, ja samasta syystä olen hakemassa liittohallitukseen.

Twitter
Facebook
Instagram
Blogi


Eeva Närhi

Joensuun seudun vihreät nuoret ja opiskelijat

Eeva Närhi

Moikku! Mä oon 22-vuotias Jovinon puheenjohtaja, järjestömyyrä ja aktivisti. Mä haen liittohallitukseen, koska haluun päästä kehittämään liiton toimintaa ja sen valtarakennetta. Haluun kehittää sitä niin, että liittohallituksella ja paikkareilla on selkeämpi rooli koko liiton toiminnassa. Haen liittohallitukseen myös, että pääsen oppimaan lisää ja antamaan oman kokemuksen liiton käyttöön.

Kerro osaamisestasi ja mikä hallituksen vastuualue sinua kiinnostaisi?

Mulla on monenlaista kokemusta vaikuttamisesta. Oon johtanut paikallisjärjestöjä, järjestänyt mielenosoituksia, rakentanut uudenlaista matalan kynnyksen toimintaa paikallistasolla. Puoluepolitiikan ulkopuolella oon ollut mm. Nuvassa ja AMK -ja amismaailmassa. Koulutustaustan puolesta haluisin myös olla rikkomassa mielikuvaa siitä, et Vihreät nuoret on vaan lukio -ja yliopisto-opiskelijoita. Liittohallituksessa vastuualueina kiinnostaisi eniten jäsenjärjestöjen tukeminen ja kansainväliset asiat.

Mikä on sinulle politiikassa tärkeää?

Ihmisoikeuksien kannalta eletään synkkeneviä aikoja. Vihreinä nuorina meidän täytyy tunnistaa, että ihmisoikeuksien toteutumista ei voi ottaa itsestäänselvyytenä.

Suomessa on vallassa äärioikeistohallitus. Samaan aikaan äärioikeistolaiset voimat ja fasismin nostavat kannatustaan kaikkialla länsimaissa.
Meitä ihmisoikeuksien puolustajia tarvitaan enemmän kuin aikoihin. Ilmapiirin käydessä kovemmaksi, meidän täytyy rohkeasti seistä arvojemme takana.

Instagram
Facebook
Twitter


Ella Helenius

Tampereen seudun vihreät nuoret

Ella Helenius

Olen Ella, 27-vuotias sairaanhoitaja, kansanterveystieteiden opiskelija ja kisuäiti. Työskentelen vapaaehtoiskoordinaattorina MIELI ry:llä Sastamalassa. Luonteeltaani olen kuin Muumimamma.
Tämän vuoden aikana olen toiminut mm. Treyn edaattorina, liittohallituksen jäsenenä ja nuorten varaedustajana puoluevaltuustossa. Haen jatkokautta liittohallituksessa, koska haluan olla mukana siirtämässä tietoa hallituskausien välillä ja hyödyntää sote-osaamistani liiton aluevaalivalmisteluissa.

Kerro osaamisestasi ja mikä hallituksen vastuualue sinua kiinnostaisi?

Olen sairaanhoitaja ja opiskelen kansanterveystieteitä. Vihreissä olen toiminut paikallisesti ja valtakunnallisesti mm. Tampereen seudun vihreiden nuorten puheenjohtajana, puoluevaltuuston varajäsenenä ja liittohallituksen sekä Tampereen vihreiden hallituksen jäsenenä. Haluan jatkaa liittohallituksessa sosiaali- ja terveyspolitiikan parissa valmistaen liittoa tuleviin aluevaaleihin. Lisäksi olen kiinnostunut tapahtumien järjestämisestä, mistä omaan kokemusta työn ja luottamustoimien puolesta.

Mikä on sinulle politiikassa tärkeää?

Empatia, yhdenvertaisuus ja niin ihmisten kuin ympäristön hyvinvoinnin edistäminen.

Instagram
Facebook


Ezra Romsi

Lapin vihreät nuoret ja opiskelijat

Haluan olla mukana kehittämässä vihreitä nuoria osana hallitusta. Olen erityisesti kiinnostunut yhdenvertaisuudesta moninaisuudesta ja esteettömyydestä. Olen utelias ja haluan oppia jatkuvasti uutta.

Kerro osaamisestasi ja mikä hallituksen vastuualue sinua kiinnostaisi?

Oma osaamiseni on rakentunut järjjestöissä sekä vihreissä että muualla. Olen ollut mukane työryhmässä jossa tehtiin vammaispoliittistapamfletttia. Erityisesti minua kiinnostaisi vammaisuuden ja moninaisuuden huomiointi kaikessa toiminnassa. Haluaisin olla mukana antamasssa osaamiseni hallituksen käytttöön erityisesti suunnittelutyösssä.

Mikä on sinulle politiikassa tärkeää?

Esteettömyys, yhdenvertaisuus ja ympäristö pitäisi huomioida kaikessa työssä lähtökohtaisesti.

Instagram


Hilla Honkanen

Helsingin Vihreät Nuoret & HYY:n Vihreät

Hilla Honkanen

Olen erityisen kissarakas, kokki ja baarimikko, joka opiskelee valtsikassa sosiaalitieteitä. Asun Kalliossa ja nautin elokuvista, hyvästä seurasta ja ihanista syvällisistä keskusteluista teekupin kanssa.

Olen alottanut vihreän politiikan kunnallisvaaleissa Sipoossa, jossa minut valittiin suomenkielisen koulutusjaoston varapuheenjohtajaksi. Vihreät vei mukanaan ja olen toiminut tämän vuoden nuorten koulutuspoliittisentyöryhmän puheenjohtajana. Liityin myös Hyyn vihreisiin, kun aloitin opinnot Helsingin yliopistossa sosiaalitieteissä. Olen juuri aloittanut tiedekuntani fuksitoimikunnassa.

Kerro osaamisestasi ja mikä hallituksen vastuualue sinua kiinnostaisi?

Koulutuspolitiikan osaaja voisin jo vähän sanoa olevani. Ajauduin sinne puolelle vähän vahingossa, mutta se on kyllä vienyt ihan mukanaan! Sosiaalipolitiikka kiinnostaa myös ja osaamiseni varmasti karttuu tässä opintojen edetessä.

Mikä on sinulle politiikassa tärkeää?

Politiikka on minulle yhteisten asioiden hoitamista. Se on kaikista välittämistä ja kaikkien mielipiteiden arvostamista. Politiikan tekeminen vaikuttaa kaikkiin ja siksi se pitäisi olla kaikkien ymmärrettävissä ja saavutettavissa. Sen eteen pitäisi tehdä enemmän töitä, koska politiikka toimii sitä paremmin mitä enemmän sen tekemisessä on erilaisia ihmisiä mukana.

Instagram


Jenna Jourio

Espoon vihreät nuoret ja opiskelijat

Jenna Jourio

Olen Jenna, 27-vuotias espoolainen Tuusulassa. Olen äiti, terveydenhoitaja ja kokenut järjestöaktiivi. Kokemusta erilaisista järjestöistä ja niiden johtamisesta onkin kertynyt vihreiden nuorten paikallisyhdistyksestä, ammattiliitosta sekä opiskelijakuntatoiminnasta.

Haen Vihreiden nuorten liittohallitukseen, koska sosiaalipolitiikka on intohimoni. Haluan tarjota asiantuntemuskeni sekä työni kautta kertyneen kokemukseni liitolle ja olla mukana valmistelemassa liittoamme tuleviin alue- ja kuntavaaleihin 2025.

Kerro osaamisestasi ja mikä hallituksen vastuualue sinua kiinnostaisi?

Minua kiinnostaisi sosiaalipoliittinen puoli eniten, mutta myös yhteistyö liiton jäsenjärjestöjen kanssa kiinnostaa. Erityisesti koen osaamiseni painottuvan näihin osa-alueisiin.

Mikä on sinulle politiikassa tärkeää?

Politiikassa minulle tärkeää on ihmisten yhdenvertaisuus, sekä hyvinvointi. Koen ne tärkeimmiksi osa-alueiksi, jos lähdemme pohtimaan todella yhteiskunnan parantamista. Ilman näitä, ei ole hyvinvointivaltiota.

Instagram


Matias Mena

Tampereen seudun vihreät nuoret

Matias Mena

Moro!

Mä oon Matias, 25v politologiopiskelija Tampereelta, aivan uskomaton EU-pöhisijä ja Vihreän aatteen väsymätön evankelista. Rakkaita poliittisia obsessioitani ovat EU:n lisäksi asuntopolitiikka, maahanmuutto ja talous.

Ensi vuonna on meille Suomen EU-myönteisimpänä puoluepoliittisena nuorisojärjestönä huipputärkeää olla eurovaalikampanjan kärjessä pitämässä aatteen korkealla, ja uskon omalla vahvalla asiantuntemuksellani olevani oikea henkilö liittohallituksessa tekemään tätä.

Kerro osaamisestasi ja mikä hallituksen vastuualue sinua kiinnostaisi?

Osaamiseni on vahvinta EU- ja KV-asioissa, ja niihin liittyvää vastuualuetta juuri haenkin. Minulla on opintojeni lisäksi monen vuoden järjestökokemus sekä Vihreissä että Eurooppanuorissa.

Puolueen EU-työryhmän nykyisenä jäsenenä olen mm. edustanut puoluetta EGP:n kongressissa Vienissä delegaattina, ja tulen suunnittelemaan puolueen eurovaaliteemoja. Vihreiden nuorten ja Viitteen vastaavissa työryhmissä tein tänä vuonna osaltani kummankin liiton aiheesta ohjelmapaperia ja/tai eurovaaliohjelmaa.

Mikä on sinulle politiikassa tärkeää?

Minulle tärkein kaikkea poliittista toimintaa motivoiva periaate on, että yhteisen edun edistäminen on kaikkien hyväksi, ja että nollasummapeliajattelu ajaa silkkaan turmioon.

Politiikan kautta on aidosti mahdollista tehdä ihmisten elämästä rikkaampaa, merkityksellisempää ja vapaampaa, eikä pessimismi suurtenkaan esteiden, kuten ilmastokriisin edessä sovi ajatteluuni lainkaan. Olen tästä syystä yrittänyt viime aikoina viljellä “Runsauspolitiikkaa” käsitteenä.

Instagram
Twitter


Niklas Vaulanen

Turun vihreät nuoret ja opiskelijat

Niklas Vaulanen

Olen Niklas, 22-vuotias kaksikielinen valtiotieteden ylioppilas, alakulttuurin ystävä ja turkulainen. Liitto on murroksen keskellä niin talouden kuin toimintapojenkin osalta. Haen jatkokautta liittohaalituksessa tarjotakseni järjestöllistä osaamistani liitolle sen luoviessa niin oppositioaseman kuin sisäisten muutoksienkin muovaamassa uudessa toimintaympäristössä. Muutos on haaste, mutta myös valtava mahdollisuus kehittää liittoa Suomen vaikuttavimmaksi poliittiseksi nuoriso- ja opiskelijajärjestöksi.

Kerro osaamisestasi ja mikä hallituksen vastuualue sinua kiinnostaisi?

Olen poliittisen aktiivisuuteni, mielenkiintojeni sekä opintojeni kautta harjaantunut monella eri politiikan sektorilla. Juuri nyt eniten kiinnostaa työelämäkysymykset, sosiaaliturva, sekä kansainvälinen politiikka. Minulla on vuosien kokemus tapahtumien järjestämisestä, pienistä “get togethereistä”, suuriin koulutustapahtumiin ja kokouksiin. Resurssien ollessa niukat näitä taitoja tarvitaan laadukkaan toiminna takaamiseksi liiton jäsenille. Vastuualueista minua kiinnostaa tapahtumat ja kansainväliset asiat, joiden parissa olen työskennellyt myös tänä vuonna.

Mikä on sinulle politiikassa tärkeää?

Minulle politiikassa tärkeintä on kaikkien yhdenvertainen mahdollisuus yrittää ja onnistua. Itse lähiössä kasvaneena duunariperheen lapsena en olisi tässä ilman yhteiskunnan vahvoja tukirakenteita. Niitä tulee suojella ja aikanaan vahvistaa, jotta kenestä vain voi tulla mitä vain. Myös kyky yhteistyöhön on minulle tärkeää politiikassa. Lähdetään taistelemaan pientenkin voittojen tähden ennemmin kuin kieltäydytään yhteistyöstä!

Instagram
Linkedin
BeReal: vniklas


Sade Turja

Tampereen seudun vihreät nuoret

Sade Turja

Olen Sade, 23-vuotias pohjalainen Tampereella. Opiskelen yhdistelmätutkintona musiikkialan perustutkintoa ja lukiota. Aikuislukiossani olen opiskelijakuntamme hallituksen puheenjohtaja ja taloudenhoitaja. Tampereen seudun vihreissä nuorissa olen viimeiset puoli vuotta toiminut tapahtumatyöryhmässä.

Haen liittohallitukseen, sillä monipuolinen kokemukseni toisen asteen opiskelusta on kerryttänyt parantamisen varan ajatuksia minussa. Yhdenvertaisuuden edistäminen on myös lähellä sydäntäni.

Kerro osaamisestasi ja mikä hallituksen vastuualue sinua kiinnostaisi?

Omaan muusikon hyvän luovan ongelmanratkontakyvyn sekä avarakatseisuuden. Monipuolinen kokemukseni toisella asteella on tutustuttanut minut sen kiemuroihin ja vikoihin. Aikani useammassa järjestössä elämäni varrella on myös opettanut toimimaan niissä. Erilaisuuden tunteeni on vahvistanut yhdenvertaisuuden arvoani. Koulutuspolitiikka ja yhdenvertaisuus etenkin siis ovat minulle kiinnostavia vastuualueita.

Mikä on sinulle politiikassa tärkeää?

Minulle politiikassa tärkeää on olla heikommassa asemassa olevan puolella. Minusta on tärkeää säilyttää maltillisuus, empatiakyky sekä huumorintaju haastavimmissakin tilanteissa. Faktoihin perusteellinen perehtyminen on keskeistä. Tärkeintä on saada konkreettisia muutoksia aikaan maailmassa, jotta se menee kohti suuntaa, jossa sekä planeetta että sen asukkaat voivat aidosti hyvin.


Sara Lenkkeri

Turun vihreät nuoret ja opiskelijat

Sara Lenkkeri

Olen yleisestä historiasta valmistunut humanisti Turusta. Lähdin ehdolle, koska haluan olla mukana kehittämässä liiton toimintaa. Vihreät nuoret on valanut minulle toivoa paremmasta tulevaisuudesta, ja haluan olla mukana luomassa tätä toivoa muillekin ja innostaa ihmisiä lähtemään mukaan muuttamaan maailmaa omalla tavallaan. Toisin liittohallitukseen tietotaidon lisäksi ripauksen empaattisuutta, positiivista asennetta sekä kykyä katsoa asioita useasta eri näkökulmasta.

Kerro osaamisestasi ja mikä hallituksen vastuualue sinua kiinnostaisi?

Toimin Turun Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden varapuheenjohtajana, joten paikallistoiminta Vihreissä nuorissa on tuttua. Olen myös toiminut aine- ja tiedekuntajärjestöissä erilaisissa rooleissa, joten olen saanut toteuttaa niin tapahtumia, viestintää, edunvalvontaa, yleistä hallintoa kuin erilaisia projekteja. Tiimityöskentely sekä ryhmän johtaminen ovat tulleet hyvin tutuiksi. Aiemman kokemuksen myötä koulutuspolitiikka tai tapahtumat voisivat kiinnostaa, mutten ole nirsoilemassa!

Mikä on sinulle politiikassa tärkeää?

Tärkeää politiikassa on se, että päätöksenteko pohjautuu demokratian ja ihmisoikeuksien kunnioittamiseen, ja päätöksiä tehdessä otetaan huomioon tieteellinen tutkimus. Erityisen tärkeää on huomioida se, miten päätökset vaikuttavat heikommassa asemassa oleviin. Empatian tulee olla politiikassa läsnä. Jos puhutaan poliittisista teemoista, niin koulutuspolitiikka, tasa-arvon edistäminen ja ympäristö ovat itselleni tärkeitä. Myös ulkopolitiikka ja kansainväliset suhteet kiinnostavat minua.

Instagram


Sonja Naalisvaara

HYY:n Vihreät

Sonja Naalisvaara

Mie oon Sonja Naalisvaara, ympäristötieteen opiskelija, jämptin lempeä ja määrätietoinen vihreä vaikuttaja. Toimin SYLn hallituksessa tehden töitä opiskelijoiden paremman huomisen puolesta. Arvoni pohjaa yhdenvertaisuudelle ja välittämiselle, niiden puolesta toimiminen vie mua eteenpäin. Koti on Helsingissä, sydän sykkii kotikonnuille Rovaniemelle.

Kerro osaamisestasi ja mikä hallituksen vastuualue sinua kiinnostaisi?

Olen kokenut poliittinen vaikuttaja ja kerryttänyt asiantuntijuutta koulutus-, sosiaali- ja ympäristöpolitiikassa viimeisen kahden vuoden aikana toimiessani täysipäiväisesti näiden teemojen parissa. Ympäristötieteen opiskelijana asiantuntijuutta on kertynyt ympäristöteemoista ja oon toiminut kestävän kehityksen hankkeiden koordinoimisesta. Haluan olla nostamassa Vihreitä nuoria edarivaalien ykköspoliittiseksi puolueeksi ja olla viemässä Vihreät takaisin kohti koulutuspolitiikan kärkipuoluetta.

Mikä on sinulle politiikassa tärkeää?

Mulle on politiikassa tärkeää tehdä töitä arvojeni mukaisesti ja viedä yhteiskuntaa kohti ekologista, sosiaalista, taloudellista ja kulttuurillista kestävyyttä. Mulle on tärkeää tehdä terävää ja kirkasta politiikkaa hyvän yhteistyön ja avoimuuden kautta!

Instagram
TikTok
Twitter
LinkedIn


Teemu Kovanen

HYY:n Vihreät

Olen 23-vuotias vihreä edunvalvoja Helsingistä. Tänä vuonna toimin HYYn hallituksessa, jossa vastaan korkeakoulupolitiikasta ja kehitysyhteistyöstä. Aiemmin olen toiminut HYYn edustajistossa ryhmäni puheenjohdossa ja HYYn vihreiden vaalipäälikkönä 2022. Haen vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liittohallitukseen edistääkseni vihreää opiskelijaedunvalvontaa ympäri Suomea. Vaikuttamisen ylioppilas- ja opiskelijakunnissa täytyy olla meille itseisarvo.

Kerro osaamisestasi ja mikä hallituksen vastuualue sinua kiinnostaisi?

Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan edustajistossa ja hallituksessa olen päässyt oppimaan koulutuspolitiikan syövereistä ja edustajistotoiminnan parhaista puolista. Hallituksen jäsenenä pääsin tutustumaan niin kansallisen korkeakoulupolitiikan tilaan erityisesti rahoitusmallin ymmärtämiseen keskittyen. Edustajistossa puolestaan järjestö- ja demokratiakysymykset ovat olleet lähellä sydäntäni. Olen kiinnostunut erityisesti koulutuspolitiikasta ja jäsenjärjestöistä.

Mikä on sinulle politiikassa tärkeää?

Tekemässäni politiikassa on aina läsnä kolme teemaa. Ensimmäinen on demokratia. Demokratia on minulla prosessi ja päämäärä. Demokraattinen toiminta edellyttää läpinäkyvyyttä ja vastuussa olemista. Toisena on sivistys. Abstrakti ajattelu, asioiden kritisoiminen ja kontekstien ymmärtäminen on keskeistä erityisesti demokraattisen prosessin kannalta. Viimeisenä vielä mahdollisuuksien tasa-arvo. Kaikkien oleellisten instituutioiden ja vaikuttamisen paikkojen tulee olla kaikkien saatavilla.

Instagram
Twitter


Tommi Kortelainen

Helsingin Vihreät Nuoret, HYY:n Vihreät & Vantaan vihreät nuoret ja opiskelijat

Tommi Kortelainen

Olen Tommi, 25-vuotias juristi Vantaalta. Tänä vuonna olen toiminut liittohallituksen sosiaalipoliittisena vastaavana ja eurooppapoliittisen työryhmän puheenjohtajana sekä ollut mukana järjestämässä NVV-kurssia.

Haen jatkokaudelle liittohallitukseen, koska haluan kehittää liiton toimintaa pitkäjänteisesti. Koen olleeni mukana tänä vuonna aktiivisesti liitohallituksen sisäisessä työskentelyssä ja toivon tulevalta vuodelta myös rohkeutta viestiä politiikastamme entistä enemmän ulospäin.

Kerro osaamisestasi ja mikä hallituksen vastuualue sinua kiinnostaisi?

Olen kokenut sosiaalipoliittisen vastuualueen omakseni ja haluaisin jatkaa etenkin nuorten ja opiskelijoiden toimeentuloon liittyvien asioiden parissa. Päivätöissäni pohdin sosiaaliturvan juridisia kysymyksiä, ja näen paljon tilanteita, joissa mielenterveysongelmista kamppailevat nuoret joutuvat selviämään. Lisäksi haluan panostaa tuleviin eurovaaleihin ja antaa oman EU-politiikan osaamiseni koko liiton käyttöön.

Mikä on sinulle politiikassa tärkeää?

Minulle politiikassa kaikkein tärkeintä on ihmisoikeudet sekä kaikkein heikommista huolehtiminen. Orpon hallituksen toimet ovat karulla tavalla osoittaneet, että ihmisoikeudet eivät ole kaikille poliittisille toimijoille yhtä arvokkaita. Opiskelijoiden, nuorten ja köyhien lapsiperheiden toimeentuloa heikennetään kovalla kädellä ja maahanmuuttopolitiikkaa harjoitetaan kylmän rasistisella otteella.

Instagram
X


Unna Eteläinen

Lapin vihreät nuoret ja opiskelijat

Unna Eteläinen

Hei! Olen Unna, lukiolainen Rovaniemeltä. Lopetin hiljattain kilpaurheilun ja sen jälkeen olen käyttänyt aikaa politiikkaan. Vihreä politiikka kiehtoo minua ja haluan olla valtavirtaistamassa sitä. Haluan myös päästä tekemään merkityksellistä työtä ja näistä syistä haen liittohallitukseen. Paikka hallituksessa monipuolistaisi sitä niin ikä- kuin aluerakenteelta, mikä olisi itselleni tärkeää. Tykkään käyttää somea ottaen kantaa eri ajankohtaisiin aiheisiin ja mielestäni asenteita muutetaan siellä.

Kerro osaamisestasi ja mikä hallituksen vastuualue sinua kiinnostaisi?

Politiikassa ja urheilussa on paljon yhtäläisyyksiä; tiimipeli ja ihmisten vahvuuksien hyödyntäminen luo pohjan onnistuneelle liiton työlle. Olen somen taituri ja voisin luoda hauskaa ja ajankohtaista kontenttia. Hallituksessa minua kiinnostaisi talouspolitiikka sen ajankohtaisuuden vuoksi. Haluaisin luoda varteenotettavia vaihtoehtoja, jotka erottuvat niin vasemmistolaisesta kuin porvarillisestakin politiikasta.

Mikä on sinulle politiikassa tärkeää?

Turhautuminen asioiden sivusta seuraamiseen ja ympäröivien ihmisten hyssyttely innoitti minua lähtemään mukaan poliittiseen toimintaan. Korostan ajattelussani ihmisten tasa-arvoisia mahdollisuuksia hyvinvointiin ja menestykseen. Lyhyen tähtäimen politiikka on kestämätöntä ja etenkin nuorille on tärkeää korostaa asioiden pitkäulotteisuutta. Nuorena ihmisenä planeetan kantokyky ja kasvava eriarvoisuus huolettaa, mikä motivoi tekemään asioita näitä ilmiöitä vastaan.

Instagram
TikTok


Vilma Jaatinen

HYY:n Vihreät

Vilma Jaatinen

Asun Helsingissä, mutta kotipaikkakuntani tulee aina olemaan Kalajoki. Opiskelun ja järjestötoiminnan ulkopuolella parkouraan, osoitan mieltäni ja luen runoja. Haen liittohallitukseen, koska haluan tehdä politiikasta helpommin lähestyttävää ja tuoda myös pienempien paikkakuntien ääntä kuuluviin.

Kerro osaamisestasi ja mikä hallituksen vastuualue sinua kiinnostaisi?

Opiskelen Helsingin yliopistossa yleistä kasvatustiedettä ja politiikkaa ja olen erityisen kiinnostunut tutkimaan koulutukseen liittyviä tasa- arvo- ja yhdenvertaisuuskysymyksiä. Nykyisessä roolissani HYY:n Vihreissä järjestän mielenosoituksia, kirjoitan kannanottoja ja vastaan yhdistyksen tapahtumista. Minulla on kokemusta myös Euroopan Vihreiden nuorten (FYEG) toiminnasta ja tapaamisista.

Vastuualueista minua kiinnostavat koulutuspolitiikka, kansainvälisyys ja yhdenvertaisuus.

Mikä on sinulle politiikassa tärkeää?

Politiikassa mielestäni tärkeintä on asioiden konkretisointi. Päätöksiä tehdessä tulee kiinnittää huomiota siihen, mikä tulee oikeasti muuttumaan ja keneen päätökset osuvat. Omien arvojen ja mielipiteiden vaikutusta poliittisiin päätöksiin on hyvä tarkastella kriittisesti ja usein. Haluankin tehdä politiikasta maanläheisempää ja helpommin lähestyttävää. Erityisen lähellä sydäntäni ilmastonmuutoksen torjumisen lisäksi ovat tasa- arvo- ja yhdenvertaisuuskysymykset, sekä työ rauhan eteen.

Instagram


Jaa somessa: