Hyppää sisältöön

Koronaviruksen vaikutukset Vihreiden nuorten toimintaan ja tapahtumiin

Vihreät nuoret noudattavat Marinin hallituksen antamaa ohjeistusta koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi. Olemme ilmoittaneet jäsenjärjestöille ja työryhmille, että kaikki kokouksemme, tapahtumamme ja muut yleisötilaisuudet on peruttu ainakin pääsiäiseen saakka.

Sekä Vihreät nuoret että vihreiden nuorten paikallisjärjestöt ovat peruneet omia tulevia tapahtumia. Väentapaaminen siirtyy toukokuusta syksylle, päivämäärä tarkentuu myöhemmin. Myös Vihreiden nuorten kansainväliset matkat sidosryhmien tapahtumiin on peruttu. Nettisivuiltamme löydät matkakorvausohjeet poikkeustilanteita varten.

Seuraamme tilannetta tarkasti yhdessä Vihreän liiton kanssa. Puolue on pyytänyt vihreitä yhdistyksiä toimimaan Marinin hallituksen ohjeistuksen mukaisesti. Puolue on myös suositellut, että kokouksia järjestettäisiin etäyhteydellä ja että työntekijät työskentelisivät etänä ainakin pääsiäiseen asti. Puoluetoimistolla ei myöskään järjestetä palavereita, kokouksia tai tapahtumia ainakaan pääsiäiseen asti.

Vihreiden nuorten toimiston työntekijät siirtyvät tekemään etätöitä perjantaista 13.3. alkaen ainakin pääsiäiseen asti muun puolueen toimiston väen kanssa. Tämä tarkoittaa, että toimisto palvelee normaalisti puhelimitse ja sähköisesti, mutta on hyvä varautua pieneen viiveeseen. Peruuntuneiden tapahtumien ja työryhmien kokouksien tilalle suunnittelemme sähköisiä tapoja osallistua ja kouluttautua esimerkiksi webinaarien kautta.

Näiden toimien tarkoituksena on hidastaa koronaviruksen leviämistä, jotta terveydenhuollon resurssit eivät ylikuormitu. Suosittelemme noudattamaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeistuksia, eli pitämään huolta hyvästä käsihygieniasta, välttämään väenpaljouksia ja yleisötapahtumia sekä sairastamaan kotona. Suosittelemme myös seuraamaan Valtioneuvoston viestintää tilanteen kehittymisestä.

Kysymyksissä voi olla yhteydessä Vihreiden nuorten pääsihteeriin:
Bicca Olin
040 353 5232
bicca.olin@vihreatnuoret.fi


Jaa somessa:

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Lisää aihealueeseen liittyen