Hyppää sisältöön

Suomen tulee auttaa Kreikan pakolaisleirien lapsia ja nuoria

Vihreät nuoret vaatii, että Suomi auttaa Kreikan pakolaisleirien lapsia ja nuoria. Kreikan leireillä on kaikkiaan noin 5 000 ilman vanhempiaan saapunutta alaikäistä turvapaikanhakijaa. Pakolaisleireillä on pulaa niin juomavedestä, ruoasta kuin terveydenhuollosta. 

“Tilanne Kreikan pakolaisleireillä on kestämätön. Alaikäisten lasten ja nuorten ihmisoikeudet eivät leirien olosuhteissa toteudu. Useat alaikäiset kärsivät mielenterveysongelmista ja elinolosuhteista johtuvista sairauksista. Näin ei voi jatkua”, sanoo Vihreiden nuorten puheenjohtaja Amanda Pasanen.

Lapsilla ei ole mahdollisuutta käydä koulua eikä saada psykologista apua mielenterveysongelmiinsa. Useat lapset ovat vakavasti traumatisoituneita lähtömaansa tapahtumista, eikä heillä ole leireillä mahdollisuutta hoitoon. 

“Kreikan pakolaisleirin tilanteessa on kyse lasten ihmisoikeuksista. Niistä emme voi tinkiä. Suomen ja muiden EU-maiden tulee ottaa vastuuta Kreikan pakolaisleireillä asuvien ihmisten turvallisuudesta ja perusoikeuksien toteutumisesta. Ranska on jo luvannut ottaa vastaan 400 lasta. Suomen on aika kantaa myös oma vastuunsa ja otettava vastaan alaikäisiä turvapaikanhakijoita.”, vaatii Vihreiden nuorten puheenjohtaja Brigita Krasniqi.

Jaa somessa:

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Lisää aihealueeseen liittyen