Hyppää sisältöön

Inklusiiviset opetussuunnitelmat pelastavat ihmishenkiä!

Jos joku on todellisuudelle vierasta ja vastuutonta niin perussuomalaisen nuorison viimeisin kannanotto. Me Vihreät nuoret vaadimme perussuomalaiselta nuorisolta kunniottavaa ja tervehenkistä keskustelua ihmisoikeuksista. Suora ihmisryhmien olemassaolon kieltäminen ei kuulu vastuulliseen keskustelukulttuuriin.

“Ei ole yllättävää, että perussuomalaisen nuorison edustajat viis veisaavat tutkimustiedosta. Sukupuolivähemmistöön kuuluminen tilastollisesti lisää väkivallan uhriksi joutumisen riskiä ja juuri tämän kaltaiset vääristelevät ja haitallisia mielikuvia ylläpitävät ulostulot ovat sen perimmäisiä syitä. Saimme vasta kuulla 16-vuotiaan Nexin kohtalosta Yhdysvalloissa, joka pahoinpideltiin koulutovereiden toimesta kuoliaaksi. Ennakkoluuloisuus on aina opittua, ja juuri siksi inklusiiviset opetussuunitelmat voivat jopa pelastaa ihmishenkiä”, painottavat puheenjohtajat Selinä Nera, Miro Ilvonen ja hallituksen jäsen Vilma Jaatinen.

“Viime vuosina sateenkaari-ihmisiin kohdistuva väkivalta on lisääntynyt Euroopan laajuisesti ja Pride-tapahtumat Suomessa ovat kohdanneet ennätysmäärän häirintää. On täysin ristiriitaista ja tekopyhää perussuomalaiselta nuorisolta olla huolissaan turvallisuudesta, vaikka samaan aikaan he omilla toimillaan ja ulostuloillaan luovat hyväksynnän väkivallalle tiettyä ihmisryhmää kohtaan”, jyrähtää puheenjohtaja Ilvonen. 

“Yhteiskunnan inhimillisyys mitataan siinä miten se kohtelee heikoimpiaan. Ei-binääriset ihmiset, intersukupuoliset ja transnuoret ovat yhä vailla tunnustamista ja perusoikeuksien toteutumista. Me Vihreät nuoret vaadimme, että PS-nuoriso lopettaa vähemmistöjen oikeuksien ideologisen polkemisen ja sen sijaan perehtyy sukupuolentutkimukseen tieteenalana”, sanoo hallituksen jäsen Jaatinen.

”Sen sijaan, että vallassa olevat puolueet tuntuvat tekevänsä kaikkensa, ettei jokaisen ihmisoikeuksia  tunnisteta, vaadimme toimenpiteitä vähemmistöjen sortamisen lopettamiseksi. Virallisiin asiakirjoihin tulee lisätä kolmas sukupuolimerkintä ja ammattilaisten tietoa niin kouluissa kuin instituutioissakin on lisättävä sukupuolen moninaisuudesta välittömästi”, päättää puheenjohtaja Nera.

Jaa somessa:

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Lisää aihealueeseen liittyen