Hyppää sisältöön

Yritysvastuudirektiiviä ei saa kaataa

Petteri Orpon hallitus uhkaa kaataa jo vuosia työn alla olleen yritysvastuudirektiivin, joka asettaisi yrityksille velvollisuuden selvittää oman toimintansa haitalliset ilmasto- ja ympäristövaikutukset sekä mahdolliset ihmisoikeusloukkaukset ja puuttua niihin. Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto vaatii Orpon hallitusta kasvattamaan selkärankansa ja tukemaan vuosia neuvoteltua yritysvastuudirektiiviä!

“Orpon hallituksen toiminta on täysin ristiriidassa oman hallitusohjelmansa kanssa, missä on luvannut edistää yritysvastuusääntelyä EU:n tasolla. Teot kuitenkin osoittavat Orpon hallituksen olevan valmis kääntämään takkia tiukan paikan tullen, kun ympäristö ja ihmisoikeudet kaipaisivat puolustajaansa. Muistuttaisin Orpon hallitusta noudattamaan kansainvälisiä ilmastosopimuksia sekä Suomen omaa ilmastolakia”, huomauttaa puheenjohtaja Selinä Nera. 

“Vain muutama vuosi sitten RKP halusi keskeyttää kansallisen yritysvastuulainsäädännön valmistelun vedoten tulevaan EU-direktiiviin. Nyt näyttää siltä, että RKP pyrkii estämään yritysvastuulain etenemisen koko Euroopassa. Päätös vastustaa yritysvastuudirektiiviä osoittaa hyytävää piittaamattomuutta ilmastokriisin torjunnassa ja ihmisoikeuksien puolustamisessa. Se olisi Orpon hallituksen suurin ilmastoteko – täysin väärään suuntaan”,  toteaa puheenjohtaja Miro Ilvonen.

“Suomi on vastuullisen yritystoiminnan edelläkävijä, ja direktiivin voimaantulo edistäisi yritystemme kilpailuetua. Yritykset itse ovat vedonneet direktiivin puolesta. Hallitus on tehnyt selväksi, ettei ympäristö, ihmisoikeudet tai kansainväliset sopimukset merkitse sille mitään. Meitä ihmetyttää kuitenkin, miksei kokoomusvetoinen hallitus toimi edes suomalaisen elinkeinoelämän hyväksi?”, täräyttävät Selinä Nera ja Miro Ilvonen.

Jaa somessa:

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Lisää aihealueeseen liittyen