Hyppää sisältöön

Haku Vihreiden nuorten uudelle Kansainvälinen vaikuttaja -kurssille auki!

Kiinnostaako kansainvälinen politiikka, ihmisoikeuksien puolustaminen maailmanlaajuisesti tai vaikkapa ura Euroopan unionin toimielimissä? Haluaisitko oppia ulkopolitiikasta ja vihreästä toiminnasta globaalisti? Hae Vihreiden nuorten Kansainvälinen vaikuttaja -kurssille 2020-2021!

Uusi Kansainvälinen vaikuttaja -kurssi on luotu erityisesti kansainvälisestä toiminnasta ja ulkopolitiikasta kiinnostuneille vihreämielisille nuorille ja opiskelijoille. Pitkää kokemusta teemojen parissa tai Vihreiden nuorten jäsenyyttä ei tarvitse olla, kunhan intoa ja kiinnostusta aiheisiin piisaa. Toivomme kurssille hakijoita erilaisista taustoista ympäri Suomea, ja tärkeintä on motivaatio.

Vihreiden nuorten Kansainvälinen vaikuttaja -kurssilla tutustutaan ulkopolitiikkaan nimekkäiden puhujien johdolla sekä pohditaan nuorten mahdollisuuksia osallistua ja vaikuttaa kansainväliseen toimintaan. Kurssi antaa sinulle tietoa, taitoa ja tukiverkon kansainväliseen vihreään toimintaan ja globaaleihin asioihin vaikuttamiseen. Löydät juuri itsellesi sopivimman tavan lähteä mukaan kansainväliseen toimintaan ja tapaat uusia samanhenkisiä ystäviä.

Kurssin alustava ohjelma:

1. Kurssikerta: Vihreät ja ulkopolitiikka, to 8.10. klo 17-19

2. Kurssikerta: Agenda2030 ja ilmastopolitiikka, la 10.10. klo 15-17

3. Kurssikerta: Kansainvälisessä kontekstissa toimiminen, arki-ilta vk 43 klo 17-19

4. Kurssikerta: Nuoret EU:n ilmastopolitiikassa, ti 3.11. klo 17-19

5. Kurssikerta: Rauha ja konfliktit, arki-ilta vk 48-49

6. Kurssikerta: Kehitys, muuttoliike ja ihmisoikeudet, pe-la 29.-30.1.

7. Kurssikerta: Kurssin päätös, la 27.2.

Syksyn kurssikerrat järjestetään etäyhteyksillä, eikä niistä peritä mitään maksua. Koronatilanteen salliessa järjestämme tammi-helmikuun kurssikerrat fyysisinä tapaamisina Helsingissä, jolloin paikan päällä osallistuneilta laskutetaan jälkikäteen 30 euroa per kurssikerta. Osallistumismaksu kattaa yhden aterian sekä pääkaupunkiseudun ulkopuolelta saapuville matkakulut ja tarvittaessa majoituksen. Mikäli et syystä tai toisesta voi osallistua paikan päällä, voit osallistua myös näille kurssikerroille etäyhteydellä maksutta.

Lisäksi pyrimme myös järjestämään kurssin lopuksi keväällä tai viimeistään syksyllä 2021 vapaaehtoisen kurssimatkan Brysseliin, mutta matkan toteutuminen ja sen tarkempi ajankohta riippuvat koronatilanteen kehityksestä. Matkan hinnaksi tullee noin 150 euroa osallistujalta, mikä kattaa matka- ja majoituskulut muttei ruokia, ja se laskutetaan jälkikäteen matkalle osallistuneilta. Tarkemmat tiedot matkasta varmistuvat myöhemmin.

Hae kurssille ti 22.9. mennessä täyttämällä hakemus täällä. Haun tuloksista ilmoitetaan hakijoille 1.10. mennessä.

Kysyttävää? Ota yhteyttä Vihreiden nuorten kansainvälisten hankkeiden suunnittelijaan Ella Rouheeseen: 0452113577/ ella.rouhe@vihreatnuoret.fi.

Jaa somessa:

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Lisää aihealueeseen liittyen