Hyppää sisältöön

Haku Nuori vihreä vaikuttaja -kurssille auki!

HEI SINÄ, NUORI VIHREÄ VAIKUTTAJA!

Ovatko vihreät arvot, kuten ympäristö, ihmisoikeudet ja tasa-arvo, sinulle tärkeitä? Oletko kiinnostunut vaikuttamisesta yhteiskuntaan, tai koko maailmaan? Haluaisitko tietää enemmän vihreästä toiminnasta ja politiikasta eri tasoilla? Jos vastasit kyllä, hae Nuori vihreä vaikuttaja -kurssille 2020-2021!

Kurssi on kuin luotu sinulle, jolta löytyy ennen kaikkea innokkuutta. Aiempaa kokemusta tai jäsenyyttä ei tarvitse olla, päinvastoin – haluamme mukaan porukkaa, joka hyötyisi kurssista kaikista eniten! Toivomme hakijoita monipuolisin taustoin – 15-25 vuotiaita nuoria ympäri Suomen – ja tärkeintä on motivaatio.

Kurssilla tutustutaan vihreisiin arvoihin ja niitä ajavaan toimintaan aina paikalliselta tasolta valtiolliseen, EU:n ja kansainväliselle tasolle asti. Kurkistamme politiikan tekemiseen ja kansalaisjärjestöjen kulissien taakse, sekä pohdimme vaikuttamista yksittäisen ihmisen näkökulmasta. Kurssin osallistujana pääset kuulemaan teemoista alan ammattilaisilta – poliitikoilta, järjestötoimijoilta, virkamiehiltä ja niin edelleen. Kurssi tarjoaa Sinulle hyvät eväät tiedollisesti ja taidollisesti vaikuttaa tulevaisuudessa sekä turvallisen yhteisön tueksesi. Löydät juuri oman tapasi saada äänesi kuuluviin, saat uusia samanhenkisiä ystäviä ja arvokasta kokemusta. Tämä on tilaisuus, johon kannattaa tarttua!

Kurssin alustava ohjelma

1. Kurssikerta: Tervetuloa! (la-su 10.-11.10 klo. 12-15)

Ensimmäisellä kerralla tutustumme toisiimme hyvässä hengessä. Heti alkajaisiksi opimme myös Vihreiden nuorten arvoista ja toiminnasta niin Suomessa kuin Euroopan tasolla.

2. Kurssikerta: Paikallinen taso (ti 27.10, klo. 17-19, la-su 31.10-1.11. klo 12-15)

Kuntavaalit häämöttävät horisontissa! On siis hyvä tutustua paikallistason poliittiseen toimintaan ja sen mahdollisuuksiin – Suomessa ja muualla. Opimme siitä, millaisia vaikuttamiskeinoja paikallisesti on olemassa ja miten kunnallinen päätöksenteko toimii.

3. Kurssikerta: Kansalaisjärjestöt (ke 25.11. klo 17-19, la-su 28.11.-29.11. klo 12-15)

Kansalaisjärjestöt ovat avainasemassa vaikuttamassa maailmaan niin ympäristö- ja ilmastoasioissa kuin esimerkiksi humanitäärisissä kriiseissä. Kurssikerralla tutustumme erilaisten kansalaisjärjestöjen toimintaan ja niissä vaikuttamiseen.

4. Kurssikerta: Valtakunnallinen taso (la-su 16.-17.1.2021)

Tutustumme politiikkaan Suomen tasolla, niin eduskunnan ja ministeriöiden tehtäviin, hallituksen ja opposition omiin toimintatapoihin kuin muihin yhteiskunnallisiin toimijoihin. Pääsemme myös kuulemaan aiheesta kansanedustajilta ja muilta eri puolueiden toimijoilta.

5. Kurssikerta: Kansainvälinen taso (la-su 20.2.-21-2.2021)

Ilmastokriisi on globaali ongelma, eivätkä ihmisoikeuskysymykset noudata kansallisia rajoja. Viimeisellä kurssikerralla tutustumme politiikkaan eurooppalaisella ja kansainvälisellä tasolla. Opimme Euroopan unionin toiminnasta ja päätöksenteosta ja tutustumme poliittisiin haasteisiin ja tavoitteisiin Euroopassa ja muualla maailmassa.

Syksyn kurssikerrat järjestetään etäyhteyksillä, eikä niistä peritä mitään maksua. Koronatilanteen salliessa järjestämme tammi-helmikuun kurssikerrat fyysisinä tapaamisina Helsingissä, jolloin paikan päällä osallistuneilta laskutetaan jälkikäteen 25 euroa per kurssikerta. Osallistumismaksu kattaa yhden aterian sekä pääkaupunkiseudun ulkopuolelta saapuville matkakulut ja tarvittaessa majoituksen. Mikäli et syystä tai toisesta voi osallistua paikan päällä, voit osallistua myös näille kurssikerroille etäyhteydellä maksutta.

Lisäksi pyrimme myös järjestämään kurssin lopuksi keväällä tai viimeistään syksyllä 2021 perinteisen kurssimatkan Brysseliin, mutta matkan toteutuminen ja sen tarkempi ajankohta riippuvat koronatilanteen kehityksestä. Matkan hinta on 120 euroa osallistujalta, mikä kattaa matka- ja majoituskulut muttei ruokia, ja se laskutetaan jälkikäteen matkalle osallistuneilta.

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto järjestää Nuori vihreä vaikuttaja -kurssin yhteistyössä europarlamentaarikko Heidi Hautalan, Vihreä Sivistys- ja Opintokeskus Vision sekä Euroopan vihreän säätiön GEF:n kanssa Euroopan parlamentin GEF:lle myöntämän rahoituksen tuella.

Hae kurssille ti 15.9. mennessä täyttämällä hakemus täällä. Haun tuloksista ilmoitetaan 28.9. mennessä.

Kysyttävää? Ota yhteyttä Vihreiden nuorten kansainvälisten hankkeiden suunnittelijaan Ella Rouheeseen: 0452113577/ ella.rouhe@vihreatnuoret.fi.

Jaa somessa:

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Lisää aihealueeseen liittyen