Hyppää sisältöön

Hae Nuori vihreä vaikuttaja -kurssille 2019–2020!

“Maailma muuttuu vain kun sitä muutetaan. Suun avaamisella ja epäkohdista kirjoittamalla pääsee pitkälle, mutta yhdessä muiden maailmaa muuttavien nuorten kanssa tekemällä vielä pidemmälle. Kannattaa muistaa, että jos sinä et lähde muuttamaan maailmaa yhdenvertaisemmaksi ja ekologisesti kestävämmäksi, voit olla varma, että ne tahot, joilla on päinvastaisia intressejä, varmasti käyttävät valtaansa. Sinua tarvitaan! “

– Maria Ohisalo, sisäministeri ja Vihreiden puheenjohtaja, NVV-kurssin osallistuja vuodelta 2008

Nuori vihreä vaikuttaja -kurssi (NVV) on juuri sinua varten, jos haluat muuttaa maailmaa. Kurssi rohkaisee sinua löytämään oman tapasi ja kanavasi vaikuttaa yhteiskunnan eri tasoilla niin Suomessa kuin Euroopan Unionissa. Kurssin aikana tutustut vihreisiin arvoihin, tapaat poliitikkoja, järjestövaikuttajia, median sekä yritysmaailman edustajia, sekä toki ison joukon samanhenkisiä nuoria. Opit miten ja missä päätöksiä tehdään, kuinka asioihin vaikutetaan ja miten politiikan keinoin voi luoda yhdenvertaista, kestävää ja hyvinvoivaa yhteiskuntaa.

NVV-kurssi sisältää neljä koulutusviikonloppua Suomessa sekä reilun viikon mittaisen kurssimatkan Brysseliin. Kurssin hinta on 220 euroa, joka sisältää matkat ja tarvittaessa majoituksen kotimaan tapaamisiin, Brysselin matkan ja majoituksen sekä kurssimateriaalin. Kurssille voivat hakea 15–25-vuotiaat vihreistä teemoista kiinnostuneet nuoret ja opiskelijat. Osallistuminen ei edellytä Vihreiden nuorten tai Vihreiden jäsenyyttä, sillä kurssi on ensisijaisesti suunnattu nuorille, joilla ei vielä ole aiempaa kokemusta Vihreiden toiminnasta. Kurssille valitaan 25 osallistujaa, ja toivomme hakijoita kaikenlaisista taustoista ympäri Suomea. Kurssilaisten valinnassa korostamme erityisesti motivaation merkitystä. Osoitathan siis kiinnostuksesi ja innostuksesi hakemuksessasi! Hakuaika päättyy keskiviikkona 11.9. klo 23.59. Täytä hakemuslomake täällä.

Huomioithan:
● Osallistuminen kaikille kurssiviikonlopuille ja Brysselin matkalle on valinnan edellytys.
● Alaikäisiä hakijoita pyydetään toimittamaan huoltajan yhteystiedot sekä allekirjoitettu suostumus kurssille osallistumisesta ensimmäiselle tapaamiskerralle.
● Haun tuloksista ilmoitetaan viimeistään perjantaina 27.9.
● Kurssimaksun on oltava maksettuna ennen ensimmäistä kurssikertaa, myöhäisemmästä maksuajankohdasta ja maksujärjestelyistä on sovittava erikseen.

Kurssin alustava ohjelma:

Kurssikerta 1: pe-su 11.-13.10.2019
Vihreät ja vaikuttaminen (Helsinki)
Ensimmäisellä kurssikerralla tutustumme toisiimme, Vihreään puolueeseen ja Vihreisiin nuoriin. Keskustelemme vihreästä politiikasta ja vaikuttamisesta eri tasoilla: paikallisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti.
Kurssikerta 2: pe-su 22.-24.11.2019
Eurooppa, kansainvälisyys, EU ja Vihreät (paikka tarkentuu myöhemmin)
Toisella kurssikerralla käsitellään eurooppalaisuutta ja globaalia politiikkaa. Tutustumme Euroopan unionin päätöksentekoon ja politiikkaan sekä vihreän liikkeen toimintaan Euroopan tasolla. Viikonlopun aikana oppimamme asiat valmistavat meitä Brysselin matkaa varten.
● Kurssikerta 3: pe-su 31.1.-2.2.2020
Ympäristö ja ilmasto (Helsinki)
Kolmannella kurssikerralla puhutaan politiikasta ympäristön ja ilmastokriisin ympärillä. Pohdimme, mitä kestävämmän yhteiskunnan rakentaminen vaatii, ja tutustumme kansalaisjärjestöihin ja ruohonjuuritason liikkeisiin.
Brysselin kurssimatka:
9-10 päivää viikon 10 ympärillä, päivät tarkentuvat myöhemmin
Matkustamme maa- ja meriteitse reiluksi viikoksi Brysseliin tutustumaan EU:n toimintaan, eri maiden vihreisiin europarlamentaarikoihin, Euroopan tasolla toimiviin kansalaisjärjestöihin sekä kansalaisvaikuttamiseen. Kurssimatka on yhteinen Tšekin, Unkarin ja Kroatian Nuori vihreä vaikuttaja -kurssien kanssa.
Kurssikerta 4: pe-su 17.–19.4.2019
Ihmisoikeudet, yhdenvertaisuus ja media (Helsinki)
Viimeisellä kurssikerralla keskustelemme ihmisoikeuksista ja yhdenvertaisuudesta ja vaikuttamisesta niiden puolesta. Lisäksi opimme mediavaikuttamisesta ja median toiminnasta Suomessa. Kokoamme kurssilla opittuja eri yhteiskunnallisen vaikuttamisen muotoja ja pohdimme jokaisen omaa tapaa vaikuttaa jatkossa Vihreissä nuorissa ja muissa järjestöissä. Vietämme kurssin päättäjäisiä, ja jokainen saa todistuksen kurssin suorittamisesta.

Lisätietoja kurssista:
Kurssikoordinaattori
Ella Rouhe
ella.rouhe@vihreatnuoret.fi
Puh. 045 2113577

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto järjestää Nuori vihreä vaikuttaja -kurssin yhteistyössä europarlamentaarikko Heidi Hautalan, Vihreä Sivistys- ja Opintokeskus Vision sekä Euroopan vihreän säätiön GEF:n kanssa Euroopan parlamentin GEF:lle myöntämän rahoituksen tuella.

Jaa somessa:

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Lisää aihealueeseen liittyen