Hyppää sisältöön

Hae Kansainvälinen vaikuttaja -kurssille!

HEI SINÄ, KANSAINVÄLISESTÄ TOIMINNASTA KIINNOSTUNUT NUORI!

Kiinnostaako sinua kansainvälinen ihmisoikeustyö tai globaali muuttoliike? Haluaisitko oppia lisää vihreästä ulkopolitiikasta? Kiinnostaako opiskelu ulkomailla tai ura EU:n toimielimissä? Hae Vihreiden nuorten Kansainvälinen vaikuttaja -kurssille!

Kansainvälinen vaikuttaja -kurssi on kuin luotu erityisesti kansainvälisestä toiminnasta ja ulkopolitiikasta kiinnostuneille vihreämielisille nuorille ja opiskelijoille. Etsimme mukaan 15-29-vuotiaita nuoria eri puolilta Suomea ja monipuolisin taustoin. Pitkää kokemusta teemojen parissa tai Vihreiden nuorten jäsenyyttä ei tarvitse olla, tärkeintä on motivaatio ja halu oppia!

Vihreiden nuorten Kansainvälinen vaikuttaja -kurssilla tutustutaan ulkopolitiikkaan nimekkäiden puhujien johdolla sekä pohditaan nuorten mahdollisuuksia osallistua ja vaikuttaa kansainväliseen toimintaan. Kurssi antaa sinulle tietoa, taitoa ja tukiverkon kansainväliseen vihreään toimintaan ja globaaleihin asioihin vaikuttamiseen. Löydät juuri itsellesi sopivimman tavan lähteä mukaan kansainväliseen toimintaan ja tapaat uusia samanhenkisiä ystäviä.

KURSSIN ALUSTAVA OHJELMA:

  1. Kurssikerta: Miten maailma toimii? – Vihreät ja ulkopolitiikka, la 28.8.klo 13:00 – su 29.8. klo 14:00, Helsingissä.
  2. Kurssikerta: Kehitys, muuttoliike ja ihmisoikeudet, to 23.9. ja ti 28.9. (etäkurssikerta)
  3. Kurssikerta: Rauha, konfliktit ja aseistariisunta, pe 29.10. – la 30.10., Helsingissä.
  4. Kurssikerta: Kansainvälinen ilmasto- ja ympäristöpolitiikka ja talous, ke 10.11. ja pe 12.11. (etäkurssikerta)
  5. Kurssikerta: Katse tulevaisuuteen – Opiskelu-, vaikuttamis- ja uramahdollisuudet kansainvälisellä areenalla, pe 3.12. – la 4.12., Helsingissä.

Myöhäissyksyn ja talven kurssikertojen kellonajat tarkentuvat hieman lähempänä. Etäkurssikerrat toteutetaan illalla. Lisäksi pyrimme järjestämään kurssin lopuksi keväällä tai viimeistään alkukesästä 2022 vapaaehtoisen kurssimatkan Brysseliin. Matkan toteutuminen ja sen tarkempi ajankohta riippuvat koronatilanteesta, ja tarkemmat tiedot varmistuvat myöhemmin.

Kurssin osallistumismaksu on 100 euroa, mikä kattaa koko ohjelman ja Helsingissä järjestettävien kurssikertojen osalta vähintään yhden aterian per kurssikerta sekä pääkaupunkiseudun ulkopuolelta saapuville matkakulut ja tarvittaessa majoituksen. Matkan hinnaksi tulee noin 150 euroa osallistujalta, mikä kattaa matka- ja majoituskulut, ja se laskutetaan jälkikäteen matkalle osallistuneilta. Sekä kurssimaksusta että matkan maksusta voi pyytää alennusta, maksujärjestelyä tai vapautusta, jotta kenenkään osallistuminen ei jää taloudellisesta tilanteesta kiinni.

Suurin osa kurssista toteutetaan suomeksi. Tyydyttävä englannin kielen ymmärrys on kuitenkin tarpeellinen tällä kurssilla. Olemme halunneet varmistaa, että kurssin osallistujat pääsevät alansa huippujen opetukseen, joten puhujavieraiksi on kutsuttu myös asiantuntijoita, jotka tulevat pitämään esityksensä englanniksi. Kunhan englannin kielen perussanasto on sinulla hallussa, pärjäät varmasti! Käymme kurssilla yhdessä läpi haastavampaa termistöä, mikäli se on tarpeellista.

Hae kurssille ti 27.7. mennessä täyttämällä hakemus täällä. Haun tuloksista ilmoitetaan pe 6.8. mennessä.

Kysyttävää? Ota yhteyttä Vihreiden nuorten koulutussuunnittelijaan Ella Rouheeseen: 0452113577/ ella.rouhe@vihreatnuoret.fi.

Jaa somessa:

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Lisää aihealueeseen liittyen