Hyppää sisältöön

Ei takapakkia transterveydenhuoltoon!

Vihreät nuoret vaatii helpompaa hoitoonpääsyä trans- ja muunsukupuolisille. Translaki tulee myös uudistaa muunsukupuolisten ja alaikäisten oikeudet huomioiden.

Terveydenhuollon palveluvalikoimaneuvoston (Palko) uusi sukupuolidysforian eli sukupuoliahdistuksen hoitoa käsittelevä suositus ei tue tarpeeksi trans- ja muunsukupuolisia sekä rajaa saatavilla olevia hoitomuotoja. 

“Hoitojen on perustuttava yksilön tarpeisiin. Hoitoonpääsyä ei tule vaikeuttaa lisäämällä terveyskeskustarkastuksia osaksi hoitoprosessia vaan lääkäriin tulee kirjata lähete suoraan transpolille sitä pyydettäessä. Ihmisten, etenkin alaikäisten itsemääräämisoikeutta tulee kunnioittaa ja hormoniblokkerihoidot tulee mahdollistaa niitä haluaville”, muistuttaa puheenjohtaja Amanda Pasanen.

“Marinin hallitus on ohjelmassaan sitoutunut translain kokonaisuudistukseen, mutta uudistus ei kuitenkaan koske alle 18-vuotiaita. Vaadimme, että translain uudistamisessa tulee parantaa alaikäisten ja muunsukupuolisten oikeuksia. Myös uudet hoitosuositukset tulee ottaa tarkasteluun, jotta niissä huomioidaan paremmin transprosessin aikainen tuki”, vaatii Vihreiden nuorten puheenjohtaja Brigita Krasniqi.

Lisätietoja:
Vihreiden nuorten puheenjohtajat
Amanda Pasanen +358 409611330
Brigita Krasniqi +358 451312554 
puheenjohtajat@vihreatnuoret.fi 

Jaa somessa:

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Lisää aihealueeseen liittyen