Hyppää sisältöön

Vihreät nuoret ja Vasemmistonuoret: Ei yhtään tilaa äärioikeistolle.


Vasemmistonuoret ja Vihreät nuoret suhtautuvat varauksella ja vaativat johdonmukaista rasismin ja syrjinnän vastaisuutta uudelta Perussuomalainen nuoriso ry järjestöltä. Aiemmin keväällä 2020 hajotettu ja uudelleen perustettu nuorisojärjestö kuuluu Perussuomalaiset puolueeseen. Perussuomalaiset on äärioikeistoon sijoittuva puolue, jonka yhteydet fasistisiin yhdistyksiin ja etnonationalisteihin ovat tutkitusti tiiviit. Puolueen päättäjillä ja aktiiveilla on ollut yhteyksiä erilaisiin äärioikeistolaisiin tahoihin ja liikkeisiin kuten esimerkiksi Suomen Sisuun.


“Näemme tilanteen niin, että uusi järjestö jouduttiin perustamaan, koska vanhassa järjestössä tietyt toimijat menivät vahingossa toteamaan julkisuuteen, että kannattavat fasismia. Tästä syystä uusi järjestö ei vakuuta meitä. Haluamme nähdä aitoa toimintaa ja politiikkaa rasismia, fasismia ja äärioikeistoa vastaan. “Nollatoleranssi rasismille” -heitto ei poliittisten tappoyritysten aikakaudella enää riitä. ” toteavat Vihreiden nuorten puheenjohtajat Brigita Krasniqi ja Amanda Pasanen


“Jokaisen poliittisen liikkeen vastuulla on miettiä, kuinka äärioikeistolle annetaan mahdollisimman vähän tilaa. Tästä syystä myös uuteen nuorisojärjestöön tulee suhtautua kriittisesti. Kuinka nuorisojärjestö, joka on puoluepoliittisesti tiiviisti kytköksissä äärioikeistoon voi irtaantua ihmisvihasta pelkällä nimenmuutoksella? Se, että uusi Perussuomalainen Nuoriso ry ei sanojensa mukaan allekirjoita rasismia tai fasismia, ei itsessään tarkoita näiden aatteiden tuomitsemista. Verhoilun aika on kuitenkin ohi ja odotamme konkreettisia tekoja.” tiivistää Vasemmistonuorten puheenjohtaja Liban Sheikh.

Vihreät nuoret ja Vasemmistonuoret kieltäytyvät toistaiseksi kaikesta kahdenvälisestä yhteistyöstä Perussuomalaisen Nuorison kanssa ja ovat heidän kanssaan tekemisissä vain sen verran kuin on välttämätöntä julkisen toiminnan ja esimerkiksi vaalipaneelien osalta. Järjestöt kehottavat samalla kaikkia ihmisoikeuksia ja yhdenvertaisuutta kunnioittavia tahoja punnitsemaan tarkkaan onko aiheellista antaa tilaa sellaiselle järjestölle, jolla on vahvoja kytköksiä äärioikeistoon ja rasistisiin liikkeisiin.

Lisätietoja:

Amanda Pasanen +358 40 9611330, 

amanda.pasanen@vihreatnuoret.fi 

Brigita Krasniqi +358 45 1312554, 

brigita.krasniqi@vihreatnuoret.fi 

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liiton tasa-arvoiset puheenjohtajat

Jaa somessa:

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Lisää aihealueeseen liittyen