Hyppää sisältöön

Vihreät nuoret: Häirintäyhdyshenkilöt valittava työpaikoilla, järjestöissä ja puolueissa!

Vihreät nuoret vaativat liittokokouksessaan Mikkelissä työpaikoille, järjestöihin ja puolueisiin valittavaksi häirintäyhdyshenkilöitä.

Tänä syksynä käynnistynyt #metoo-kampanja herätti useat työpaikat, järjestöt ja ihmiset seksuaalisen häirinnän yleisyydestä.

– Pelkkä nollatoleranssin hokeminen tai häirinnän tuomitseminen juhlapuheissa ei riitä estämään häirintää. Siksi tarvitaan systemaattisia häirinnänvastaisia ohjeita ja toimintatapoja kaikkialla, sanoo Vihreiden nuorten vastavalittu puheenjohtaja Sameli Sivonen.

Vihreät nuoret vaativat, että kaikilla vähintään 20 hengen työpaikoilla sekä järjestöissä ja puolueissa on valittava häirintäyhdyshenkilöt yleisten luottamushenkilöiden tapaan.

– Suomalaisten on päästävä eroon asenteesta, jonka mukaan häirintä olisi jotenkin häpeäksi koko organisaatiolle ja siksi asiasta pitäisi vaieta. Ei se niin mene. Häpeällistä on olla puuttumatta häirintään kunnolla ja jättää häirintää kokeneet yksin. Siksi häirinnänvastaisia käytäntöjä tarvitaan, vaikka näennäisesti ongelmia ei olisi aiemmin ollut, sanoo Vihreiden nuorten puheenjohtaja Iiris Suomela.

Vihreät ottivat viime kesän puoluekokouksessa käyttöön häirinnänvastaisen ohjeistuksen ja häirintäyhdyshenkilöt. Lisäksi häirintäyhdyshenkilöt ovat olleet onnistuneesti käytössä opiskelijaliikkeen parissa jo useamman vuoden ajan.

Vihreät nuoret haastaa kaikki työpaikat, järjestöt ja puolueet kouluttamaan häirintäyhdyshenkilöt. Samalla haastamme myös ammattiyhdistysliikkeen ja työnantajajärjestöt liittymään häirinnänvastaiseen yhteisrintamaan ja tukemaan jäseniään häirinnän systemaattisessa torjumisessa.

Lisätietoja:
Vihreiden nuorten puheenjohtajat
Sameli Sivonen, 050 406 6855
Iiris Suomela, 044 3492228

Vihreillä nuorilla on kaksi tasa-arvoista puheenjohtajaa

Liittokokouskannanotto 12.11.2017

Jaa somessa: