Hyppää sisältöön

Tarvitaan panostuksia raideyhteyksiin, ei lentämiseen!

Vihreät nuoret vaatii, että sellaisia kotimaan lentoyhteyksiä, joille on jo olemassa hyvä raidevaihtoehto ei pidä valtion puolesta tukea. Suomen sisäisten lentojen mielekkyyttä on tärkeää tarkastella nyt, kun valtionyhtiö Finnair ilmoitti lopettavansa lennot useille kotimaan lentoasemille kokonaan ensi kevääseen asti. 

“Koronanjälkeistä yhteiskuntaa on rakennettava kestävämmälle pohjalle kun sitä edeltävää. Tarvitaan panostuksia vähäpäästöisiin liikkumismuotoihin, kuten raideliikenteeseen Suomen sisällä, jotta hallituksen ilmastotavoitteet on mahdollista saavuttaa. Raideliikennettä on tuettava lentoliikennettä enemmän ja samalla kriittisesti tarkasteltava nykyisten kotimaan sisäisten lentoyhteyksien tarpeellisuutta. Sellaisia kotimaan lentoyhteyksiä, joille on jo olemassa hyvä raidevaihtoehto ei pidä valtion puolesta tukea”, vaatii Vihreiden nuorten puheenjohtaja Amanda Pasanen

“Kun kotimaanmatkailu lisää suosiotaan koronan myötä on tärkeää palauttaa yöjunavuorot pikaisesti ja nopeuttaa valtion ja kuntien yhteisiä raidehankkeita. Junayhteyksien parantaminen kaventaa entisestään juna ja lentomatkailun matkustusaikojen eroa, mikä on jo nykyisellään pieni rautatieasemien sijaitessa asutuskeskuksissa toisin kuin lentokentät. Suuri osa kotimaan lennoista on jo nyt taloudellisesti kannattamattomia ja niiden ylläpitämiseen ja tukemiseen suunnataan vuosittain miljoonia euroja veronmaksajien rahoja. Tässä ei ole mitään järkeä”, toteaa Vihreiden nuorten puheenjohtaja Brigita Krasniqi.

“Valtionyhtiö Finnairin päästövähennyksiin vaikutetaan parhaiten tiukalla omistajaohjauksella, jossa varmistetaan Pariisin sopimuksen tavoitteiden toteutuminen yhtiön toiminnassa. Jatkossa koronatukien saamisen ehtoihin tulisi liittää Air Francen tukipaketin tapaan ehtoja kotimaan lentojen karsimisesta. Tiedostamme kuitenkin, että etenkin pohjoisimmassa Suomessa on tarvetta kotimaiselle lentoliikenteelle. Suomessa on myös monia yhteyksiä, joissa pitkän matkan linja-autot ovat ainoa vaihtoehto ja nämä yhteydet on tärkeä turvata, toteaa Vihreiden nuorten puheenjohtaja Amanda Pasanen.

Lisätietoja:

Vihreiden nuorten puheenjohtajat
Amanda Pasanen +358 409611330
Brigita Krasniqi +358 451312554 
puheenjohtajat@vihreatnuoret.fi 

Jaa somessa:

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Lisää aihealueeseen liittyen