Hyppää sisältöön

Liittohallitusehdokkaat 2022

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ry valitsee liittohallituksen kaudelle 2022 liittokokouksessaan 26.-28.11.2021! Liittokokous järjestetään Oulussa hybridikokouksena, johon on myös etäosallistumismahdollisuus. Liittohallitukseen ovat ilmoittaneet hakevansa seuraavat henkilöt:

Aisha Benahmed, 25
Tampereen seudun vihreät nuoret

Esittele itsesi ja kerro miksi haet liittohallitukseen?

Olen Aisha Benahmed, 25-vuotias valokuvaaja Tampereelta. Vihreissä olen toiminut yhteensä viitisen vuoden verran, aluksi aikuisvihreiden puolella Seinäjoella ja sen jälkeen Tampereen seudun vihreissä nuorissa tapahtumavastaavana ja varapuheenjohtajana. Haen liittohallitukseen, koska minulla on naurettavan palava himo järjestötoimintaan ja -kehittämiseen, ja haluan olla tekemässä osaltani liitosta koko Suomen kattavaa järjestöä, joka on kaikille avoin.

Kerro osaamisestasi ja mikä hallituksen vastuualue kiinnostaisi?

Vahvin osaamiseni on sateenkaarioikeuksien lisäksi tapahtumien järjestämisessä ja koordinoinnissa. Virnussa olen päässyt tekemään erilaisia live- ja etätapahtumia, ja muiden järjestöhommien kautta saanut ohjata erilaisia työryhmiä tapahtumatiimeistä kuvaustiimeihin. Nuorisovaltuustoliikkeessä toimiessani pääsin kehittämään sisäistä järjestökulttuuria ja vahvistamaan jäsenistön osallisuutta. Kaikista mieluiten näkisin itseni toimimassa tapahtuma-/yhdenvertaisuus-/jäsenjärjestöakselilla ensi vuonna.

Mikä on sinulle politiikassa tärkeää?

Politiikan tärkein rooli maailman muuttamisen lisäksi on mahdollistaa erilaisten ihmisten osallistuminen päätöksen- ja muutoksentekoon. Poliittinen toiminta, etenkin paikallis- ja liittotasolla, täytyy olla mahdollisimman matalalla kynnyksellä toimivaa. On samaan aikaan sekä harmi että etuoikeus että oma olemassaolo on poliittista, koska silloin on myös välttämätöntä olla poliittisesti aktiivinen. Koen sen jopa kansalaisvelvollisuudeksi.

Sosiaalinen media

Instagram: abenahmed_photo
Twitter: AishaBenahmed
Facebook: sama

Anders Brandt, 23
Helsingin Vihreät Nuoret, HYY:n Vihreät

Esittele itsesi ja kerro miksi haet liittohallitukseen?

Mä oon Anders Brandt, 23-vuotias molekyylibiologian opiskelija ja syöpätutkija. Oon syntymältäni suomenruotsalainen Kokkolalainen ja nykyään asun Helsingissä puolisoni kanssa. Suurin uhka, mikä meitä kohtaa on ekokriisi ja sen pitää näkyä kaikessa päätöksenteossa. Meillä riittää kuitenkin paljon tehtävää yhdenvertaisuuden edistämisessä ja hyvinvointivaltion kehittämisessä. Nähdäkseni paras paikka näiden edistämiseen on Vihreät nuoret. Siksi oon ehdolla Vihreiden nuorten liittohallitukseen 2022.

Kerro osaamisestasi ja mikä hallituksen vastuualue kiinnostaisi?

Liittohallituksessa mua kiinnostaa eniten sosiaalipolitiikka sekä koulutus- ja tiedepolitiikka. Helsingin kaupungissa oon päässy tutustumaan koulutuspolitiikkaan käytännössä kasvatus- ja koulutuslautakunnan ruotsinkielisen jaostossa, sekä kielipolitiikkaan kaksikielisyystoimikunnassa. Ensi vuonna Vihreät nuoret uudistaa koulutuspoliittisen ohjelman ja luo uuden kielipoliittisen ohjelman, ja uskon, että mulla olisi kumpaankin ohjelmaan paljon annettavaa.

Mikä on sinulle politiikassa tärkeää?

Tasan ei käy onnen lahjat. Tämä suomalainen sanonta kuvastaa yhteiskuntaamme liian hyvin. Koulutus ja sosioekonominen asema ovat suomessa erittäin perinnöllisiä ja tätä täytyy purkaa. Meidän pitää yhteiskuntana paremmin ottaa huomioon tai selvittää eriarvoisuutta lisääviä tekijöitä ja panostaa epäkohtiin. Kaikkein tärkeintä on innostaminen ja ennaltaehkäisevä työ. Näen, että näihin pystymme parhaiten vaikuttamaan lapsuuden ja nuoruuden aikana varhaiskasvatuksessa ja koulutuksessa.

Sosiaalinen media

Instagram: brandt.anders
Twitter: AndersJBrandt

Eero Kivistö, 24
Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liiton henkilöjäsenet

Esittele itsesi ja kerro miksi haet liittohallitukseen?

Olen Eero, 24-vuotias, kotkalainen ihmisoikeusaktivisti ja aloitteleva poliitikko. Tällä hetkellä työskentelen vartijana, ja politiikan ohella harrastuksiin kuuluu karate. Liityin Vihreisiin vuonna 2018, mutta lähdin toimintaan mukaan aktiivisesti vasta kuntavaalien alla. Haluan kuitenkin ottaa entistä aktiivisempaa roolia puolueen toimminnassa, jonka takia päätin hakea liittohallitukseen.

Kerro osaamisestasi ja mikä hallituksen vastuualue kiinnostaisi?

Aktivismini on keskittynyt erityisesti kansainvälisiin kysymyksiin. Aktiivisinta toiintani on ollut Kiinan toiminnan suhteen, erityisesti keskittyen Hongkongin ja Taiwanin tilanteeseen. Kansainvälistä politiikkaa pidän kuitenkin myös yleisesti silmällä, mm. Myanmarin, Palestiinan ja Valko-Venäjän suhteen.

Mikä on sinulle politiikassa tärkeää?

Tärkeintä politiikassa on oikeudenmukaisuus. Poliittinen ilmapiiri niin meillä, kuin maailmalla tuntuu kovenevan, jonka myötä kaikkein heikoimassa asemassa olevat kärsivät. Haluan olla mukana luomassa vastavoimaa tällaiselle kehitykselle.

Sosiaalinen media

Facebook: EeroKivisto97
Twitter: HelvetinPastori
Instagram: eero.kivisto.7
Blogi: https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/author/eero-kivisto/

Tuomo Kondie, 28
Tampereen seudun vihreät nuoret

Esittele itsesi ja kerro miksi haet liittohallitukseen?

Olen Tuomo Kondie, 28-vuotias kielentutkija ja kansalaisvaikuttaja. Vihreissä nuorissa olen puuhaillut monituisissa rooleissa vuodesta 2015 alkaen, ja nyt olen toiminut liittohallituksessa, johon haen nyt jatkokautta. Vuoden aikana olen oppinut Vihreistä nuorista valtavan paljon, ja haen jatkoa sillä haluaisin vielä uudistaa järjestöä hiukan, erityisesti luomalla tilaa ruotsinkieliselle toiminnalle Vihreissä nuorissa ja kehittämällä selkeämpiä raameja liiton kansainväliselle toiminnalle.

Kerro osaamisestasi ja mikä hallituksen vastuualue kiinnostaisi?

Vahvimpia politiikan osa-alueitani ovat yhdenvertaisuus, ilmasto ja Eurooppa-politiikka. Tänä vuonna olen toiminut liiton kv-vastaavana, ja samassa roolissa haluaisin myös jatkaa. Vuoden aikana olen oppinut Vihreiden nuorten kansainväliset verkostot ja toimintaympäristön läpikotaisin, ja haluaisin ensi vuonna luoda pysyvämmät rakenteet siten, että liiton kv-politiikka olisi selkeämmin johdettua. Lisäksi toivoisin hellään huomaani sydämen vastuualueeni – kielipolitiikan.

Mikä on sinulle politiikassa tärkeää?

Oikeudenmukaisuus, osallisuus ja yhdenvertaisuus. Politiikkaan ei ole mitään mieltä lähteä, ellei halua tehdä maailmasta parempaa paikkaa, ja maailma paranee vain, jos se on hyvä kaikille. Nyt näin ei ole ja eriarvoisuus rehottaa yhteiskunnissamme kuin kylmän tilan kasvimaa, ja tällä työmaalla ei rikkaruohoja puutu kitkettäväksi. Yhteiskunta ei voi olla kestävällä pohjalla, ellei se ole kaikkia varten, kuuntele kaikkien ääntä ja anna kaikille tilaa toimia.

Sosiaalinen media

Instagram: tuomokondie
Twitter: tuomokondie
Facebook: TuomoKondie

Katja Legeza, 16
Helsingin Vihreät Nuoret

Esittele itsesi ja kerro miksi haet liittohallitukseen?

Olen juuri lukion yhteiskunta- ja talouslinjalla aloittanut, politiikasta ja vaikuttamisesta kiinnostunut nuori Helsingistä. Tähän mennessä olen toiminut vaikuttajana Helsingin nuorisoneuvoston kasvatuksen ja koulutuksen toimialaryhmän puheenjohtajana ja lautakuntaedustajana kasvatus- ja koulutuslautakunnassa 2020 sekä tänä vuonna nuorisoneuvoston puheenjohtajana. Kausi nuorisovaltuustossa päättyy kuitenkin vuoden vaihteessa, ja minulla on vihdoinkin mahdollisuus aktivoitua puolueessa 🙂 Mulle tärkeimpiä asioita ovat tasa-arvo, ilmasto-, ympäristö- ja eläinoikeusasiat sekä kasvatus ja koulutus. Uskon, että toimiminen liittohallituksessa mahdollistaisi näiden teemojen laaja-alaisen edistämisen!

Kerro osaamisestasi ja mikä hallituksen vastuualue kiinnostaisi?

Nuorisoneuvoston kaksivuotisen kauden aikana olen perehtynyt kuntapolitiikkaan ja Helsingin kaupunkiin organisaationa sekä oppinut johtamaan niin pieniä kuin suurempiakin ryhmiä. Erityisen tuttu minulle on kasvatuksen ja koulutuksen toimiala, mutta yhtä lailla minua kiinnostaa myös feminismi ja tasa-arvopolitiikka, ilmasto- ja ympäristöpolitiikka sekä eläinoikeudet. Hallituksen jäsenenä vaistaisin siis mielelläni mistä tahansa näistä aiheista.

Mikä on sinulle politiikassa tärkeää?

Minulle on tärkeää, että politiikassa on mukana kaikenlaisia tekijöitä: eri taustaisia, eri ikäisiä, eri kulttuureista ja eri sukupuolia edustavia. Ketään ei tulisi syrjiä ulkonäön, etnisen taustan, iän, vammaisuuden tai muun tekijän vuoksi, vaan kaikki tulisi ottaa mukaan yhdenvertaisina. Tämän toteutuminen vaatii vielä paljon työtä, jota en pelkää lähteä tekemään.

Sosiaalinen media

Instagram: katjalegeza
Twitter: KatjaLegeza

Julia Liljegren, 18
Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liiton henkilöjäsenet

Esittele itsesi ja kerro miksi haet liittohallitukseen?

Olen porilainen kaupunginvaltuutettu, lukiolainen ja vihreä nuori. Liityin Vihreisiin nuoriin 2019, jonka jälkeen meni vain pari kuukautta, kunnes perustin Poriin Vihreiden nuorten toimintaryhmän. Minulta löytyy kokemusta siitä, millaista on aloittaa toiminta tyhjästä alueella, jossa vihreänä oleminen ei ole aina helppoa. Haen liittohallitukseen, koska tämä järjestö on antanut minulle paljon; nyt on minun vuoroni antaa tälle järjestölle panokseni.

Kerro osaamisestasi ja mikä hallituksen vastuualue kiinnostaisi?

Olen pitkäjänteinen ja päämäärätietoinen vaikuttaja. Vaikka olen kuntapolitiikka urani alussa, olen saanut uutta perspektiiviä, mitä tulee talouspolitiikkaan. Me emme pelasta tätä planeettaa tai tee yhteiskunnastamme tasa-arvoisempaa, jos emme uskalla käydä rohkeaa keskustelua taloudesta. Me emme saa jäädä muiden poliittisten nuorisojärjestöjen jalkoihin talouskeskustelussa.

Vastuualueista minua kiinnostaa erityisesti talouspolitiikka.

Mikä on sinulle politiikassa tärkeää?

Minulle on tärkeää, että teemme talouspoliittisesti kestäviä ratkaisuja, jotka mahdollistavat oikeudenmukaisen siirtymän irti fosiilitaloudesta. Vihreää kestävää talouspolitiikkaa tarvitsemme etenkin nyt, ilmastokriisin keskellä.

Kun teemme kestävää talouspolitiikkaa, emme aja itseämme siihen tilanteeseen, jossa kouluja joudutaan sulkemaan ja joukkoliikennettä supistamaan. Talousahdingossa tehdyt päätökset kohdistuvat liian usein jo heikoimmassa asemassa olevien ihmisten arkeen.

Sosiaalinen media

instagram: @julialiljegreen

Konsta Lindi, 21
Helsingin Vihreät Nuoret

Esittele itsesi ja kerro miksi haet liittohallitukseen?

Moi, mä oon Konsta, 21-vuotias Pohjois-Savosta helsinkiläistynyt kasvatustieteiden ylioppilas, maakuntakeskusten rakastaja ja intohimoinen yhdenvertaisuuden puolustaja! Kuluvan kauden oon istunut liittohallituksessa vastaten tapahtumista sekä yhdenvertaisuudesta ja haen nyt jatkokaudelle, koska näen, että mun työ liittohallituksessa on vielä kesken. Poikkeusolojen hiljalleen väistyessä meillä on upea tilaisuus kehittää liittoa ja tehdä entistä parempaa työtä.

Kerro osaamisestasi ja mikä hallituksen vastuualue kiinnostaisi?

Kuluvan vuoden aikana tehnyt liitolle niin viestintää ja tapahtumia kuin kehittänyt toimintatapoja sekä edustanut meitä erinäisissä paikoissa. Oon osaava viestijä, yhdenvertaisuuden edistäjä ja kuunteleva tiimipelaaja. Ensi vuonna haluaisin ottaa seurantavastuuta sosiaalipolitiikasta ja kehittää liiton kv-toimintaa – erityisesti pohjoismaisen yhteistyön osalta. Meillä on siihen paljon annettavaa ja sitäkin enemmän voitettavaa.

Mikä on sinulle politiikassa tärkeää?

Politiikassa sisältöinä tärkeimpiä mulle on feminismi, yhdenvertaisuus ja ympäristökriisien torjuminen. Toimintatapoina taas sydäntäni lähellä ovat avoimuus, rohkeus ja ihmislähtöisyys. Maailma pitää pelastaa, mutta sen tähden kukaan ei saa jäädä toisten jalkoihin. Poliittisilla nuorisojärjestöillä on tässä tehtävässä valtavan tärkeä rooli ja Vihreät nuoret voivat toimia kirkkaana suunnannäyttäjänä osallistavan, reilun ja inhimillisen politiikan tekemisessä.

Sosiaalinen media

Instagram: @KonstaLindi
Twitter: @KonstaLindi
Facebook: @lindikonsta
Nettisivut: https://konstalindi.com/

Mággá Länsman, 20
Espoon vihreät nuoret ja opiskelijat

Esittele itsesi ja kerro miksi haet liittohallitukseen?

Olen aurinkoinen ja rohkea saamenmaalta lähtöisin oleva tuore ylioppilas. Pidän tällä hetkellä taukoa täysipäiväisistä opinnoista, jotta pystyn keskittymään täysillä muun muassa politiikkaan, harrastuksiini, sekä tammikuussa alkavaan seksuaalikasvattajan opintoihin. Harrastuksiini kuuluu tanko-, tuoli-, ja paritanssi, sekä kiipeily.

Nautin uuden oppimisesta ja hallinnollisista tehtävistä ja kun lisänä on vielä mahdollisuus vaikuttaa, niin olisi todella mahtavaa olla mukana! 🙂

Kerro osaamisestasi ja mikä hallituksen vastuualue kiinnostaisi?

Olen todella monitaitoinen tyyppi ja opin nopeasti sen, mitä en jo osaa. Olen toiminut lukiossani muun muassa opiskelijakunnan hallituksessa, joten hallinnolliset tehtävät ovat tuttuja entuudestaan ja osaan viedä kokonaisuuksia eteenpäin. Vaihtovuoteni ansiosta olen tottunut uusiin tilanteisiin ja ihmisiin, ja tulenkin todella hyvin toimeen erilaisten ihmisten kanssa.

Vastuualueena minua kiinnostaa eniten koulutuspolitiikka, sillä

Mikä on sinulle politiikassa tärkeää?

Politiikassa minulle ensisijaisen tärkeää on edistää sitä, että päätöksiä alettaisiin tekemään kaikin puolin kestävästi – sekä ekologisesti, taloudellisesti, että sosiaalisesti. Päätöksiä ei voi enää tehdä tulevaisuutta huomioimatta.

Toisena lähellä sydäntä on ennaltaehkäisy ja seksuaalikasvatus, sekä ylipäätään laadukkaisiin sosiaalipalveluihin ja sosiaalikasvatukseen panostaminen. Ennaltaehkäisevät toimenpiteet maksavat itsensä takaisin moninkertaisena ja niihin on panostettava, aina kun siihen on mahdollisuus.

Sosiaalinen media

Instagram: maggalansman
Facebook: Mággá Länsman (magga.lansman.5)

Aino Marjamaa, 22
Turun vihreät nuoret ja opiskelijat

Esittele itsesi ja kerro miksi haet liittohallitukseen?

Oon 22-vuotias opiskelija, kaupunginvaltuutettu ja Turun vihreiden nuorten puheenjohtaja. Vaikutan myös opetuslautakunnassa ja yliopistossa edaattorina. Harrastan politiikkaa, kokouksesta toiseen kävelemistä ja niiden välillä päiväunien nukkumista.

Nyt kun kokemusta on kertynyt kahdesta paikallisjärjestöstä ja paikallispolitiikasta, mulla olisi annettavaa liitohallituksessa. Tämä olisi myös mulle oivallinen hetki oppia lisää valtakunnallisesta politiikasta ja siihen järjestönä vaikuttamisesta.

Kerro osaamisestasi ja mikä hallituksen vastuualue kiinnostaisi?

Kuluneen vuoden oon toiminut ainejärjestöni koulutuspoliittisena vastaavana. Roolissani olen pitänyt jatkuvasti esillä opiskelijoiden mielenterveyttä ja jaksamista. Tänä syksynä aloitin lautakuntatyön opetuksen parissa. Kaupunkitasolla valtakunnalliset linjaukset ja uudistukset konkretisoituvat! Opiskelen sosiaalitieteitä ja oon perehtynyt mielenterveysteemoihin, joten sosiaalipolitiikka on sydäntäni lähellä.

Tämän kokemukseni pohjalta toivon saavani luottamuksen sopon tai kopon tehtävään.

Mikä on sinulle politiikassa tärkeää?

Sortavien systeemien kyseenalaistaminen ja murtaminen feministisen politiikan keinoin; tilan luominen marginalisoiduille äänille niin, ettei tulevaisuudessa ole tarvetta puhua ihmisten puolesta vaan heidän rinnallaan.

Tahdon pitää mielenterveyden etusijalle asettamista esillä kaikilla politiikan kentillä. Myös politiikan tekemisen tulee olla mielenterveyskestäviä: ohjenuorani kuluneen vuoden puheenjohtajapestissä on hallitukselle ollut, että järjestötoimintaa tehdään muun elämän ehdoilla.

Sosiaalinen media

Instagram: aino.marjamaa

Selinä Nera, 21
Turun vihreät nuoret ja opiskelijat

Esittele itsesi ja kerro miksi haet liittohallitukseen?

Olen sinnikäs, avoin ja kokenut vaikuttaja. Opiskelen yliopistossa hallintotieteitä, jotta ymmärtäisin hallinnon prosesseja paremmin. Olen toiminut järjestöissä, opiskelijapolitiikassa, Turun nuorisovaltuutettuna sekä kirjoittanut blogia vähemmistöjen oikeuksien puolesta (potkulaudallapariisiin.com). Olen kohdannut arjessani ja ympärilläni paljon eriarvoistavia rakenteita, joita en voi vaan hyväksyä. Pyrin toiminnallani edistämään kestävää ja yhdenvertaisempaa yhteiskuntaa, jossa ihmisoikeuksien loukkauksille ja ihmisten vaientamiselle ei ole sijaa.

Kerro osaamisestasi ja mikä hallituksen vastuualue kiinnostaisi?

Olen opiskellut mm, sosiaali- ja terveysoikeutta sekä valtiosääntöoikeutta ja sitä kautta innostunut ihmisoikeuksien toteutumisesta ja edistämisestä. Osaan tulkita tilanteita juriidisesta näkökulmasta, sekä asettumalla eriarvoisuutta kokevan asemaan subjektiivisesti. Koen, että minulta löytyy kokemuksen myötä kattavat kirjalliset, sosiaaliset ja organisaatiotaidot sekä osaamista järjestövaikuttamisesta. Hallituksessa minua kiinnostaisi esimerkiksi sosiaalipolitiikka, yhdenvertaisuus, ihmisoikeudet ja feminismi.

Mikä on sinulle politiikassa tärkeää?

Haluan, että yhteiskunnassa ei olisi eriarvoisessa asemassa olevia ihmisiä vaan yksilöitä, joilla olisi mahdollisuus elää yhdenvertaista ja ihmisarvoista elämää. Julkishallinnon tulee edistää ja toteuttaa toiminnallaan jokaisen oikeuksia ilman, että yhteiskuntamme rakenteet asettavat yksilöä esim, ominaisuuksiensa vuoksi eriarvoiseen asemaan. Lisäksi meidän tulee turvata elinkelpoinen planeetta myös tulevaisuudessa. Juuri nyt tehdään päätöksiä ihmiskunnan säilymisen ja tasa-arvon puolesta, siksi haluan olla mukana!

Sosiaalinen media

Instagram: @selinanera
Facebook: @selinanera

Joanna Penttala, 23
Turun vihreät nuoret ja opiskelijat

Esittele itsesi ja kerro miksi haet liittohallitukseen?

Olen Joanna Penttala, kohta 24-vuotias insinööriopiskelija ja lääketeknikko Suomen Turusta. Minut on valittu puolen kokousta kestäneen edaattoriuran järkeen Turun ammattikorkeakoulun opiskelijayhdistyksen TUO:n hallitukseen vuodelle 2022. Lisäksi olen ehdolla aluevaaleissa Varsinais-Suomen piirissä. Liittokokouksessa olen ensimmäistä kertaa NVV:n kanssa. Haen liittohallitukseen, sillä Vihreät nuoret on minulle tärkeä järjestö, ja haluan olla mukana kehittämässä sitä parempaan suuntaan.

Kerro osaamisestasi ja mikä hallituksen vastuualue kiinnostaisi?

Eniten haluaisin ehkä olla tekemässä viestintää tai tapahtumia. Olen visuaalinen ihminen, joten siksi uskon että olisin hyvä viestinnässä. Koska olen tullut mukaan toimintaan korona-aikana, tapahtumista ei ole niin paljon kokemusta.

Mikä on sinulle politiikassa tärkeää?

Yhdenvertaisuus, mielenterveys, ilmastokriisi!

Sosiaalinen media

Instagram: @joapens
Facebook: Joanna Penttala

Iiris Pääkkönen, 25
Joensuun seudun vihreät nuoret ja opiskelijat

Esittele itsesi ja kerro miksi haet liittohallitukseen?

Olen 25-vuotias opiskelija Joensuusta. Teen graduani ja toimin opetuksen avustavissa tehtävissä yliopistolla. Lähdin mukaan Vihreisiin vuoden 2016 NVV-kurssilta. Olen kerennyt tehdä Vihreissä yhtä sun toista: niin kunta- ja opiskelijapolitiikkaa kuin Vihreää yhdistystoimintaa. Nyt viimeisimpänä olen toiminut Savo-Karjalan piirin varapuheenjohtajana kesästä 2020 lähtien.

Olen harkinnut liittohallitukseen hakemista useasti ja nyt on sen aika! Haluan jakaa osaamistani ja aikaani Vihreiden nuorten käyttöön, ja olla näin mukana rakentamassa entistä vaikuttavampaa poliittista nuorisojärjestöä.

Kerro osaamisestasi ja mikä hallituksen vastuualue kiinnostaisi?

Vastuualueista minua kiinnostaa erityisesti ympäristöpolitiikan sektori. Olen kemian opintojen lisäksi opiskellut ympäristöoikeutta, jonka opinnoissa ympäristölainsäädännön kenttä ja sen ajankohtaiset asiat ovat tulleet tutuiksi. Olin viime valtuustokaudella jäsen rakennus- ja ympäristölautakunnassa ja nyt kuluvalla kaudella olen jäsenenä jätelautakunnassa. Erityisesti kaavoitukseen, jätehuoltoon ja luonnonvarojen käyttöön liittyvät kysymykset kiinnostavat minua. Nämä kokonaisuudet ovat myös keskeisiä niin ilmastonmuutoksen hillinnässä ja siihen sopeutumisessa kuin luonnon monimuotoisuuden edistämisessä.

Mikä on sinulle politiikassa tärkeää?

Minun politiikan tekemisen keskiössä on elinkelpoisen planeetan, hyvinvointivaltion, tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden puolustaminen. Minulle on tärkeää tehdä politiikkaa niin että se on avointa ja nojaa faktoihin. Minulle on myös tärkeää, että politiikan ja vaikuttamistyön tekemisessä kiinnitetään huomiota toimijoiden jaksamiseen.

Sosiaalinen media

Instagram: @iirisella

Coel Thomas, 27
Helsingin Vihreät Nuoret

Esittele itsesi ja kerro miksi haet liittohallitukseen?

Olen 27-vuotias vihreä aktivisti Helsingistä. Haen hallitukseen, koska haluan auttaa liitto valmistautumaan eduskuntavaaleihin.

Kerro osaamisestasi ja mikä hallituksen vastuualue kiinnostaisi?

Minulla on laaja osaaminen eri aiheista, kuten yhdenvertaisuudesta, EU-tason asioista, päihdepolitiikasta ja vaalien tekemisestä. Mieluusti keskustelen hallituksen kanssa, mihin minut kannattaa laittaa, jos tulen valituksi.

Mikä on sinulle politiikassa tärkeää?

Vapaus, tasa-arvo, kestävyys ja oman yhteisön tukeminen.

Sosiaalinen media

Instagram: @coelthomas
Facebook: @coelthomasvihreat
Twitter: @coelthomas
Nettisivut: https://www.coelthomas.fi/

Marika Vaasvainio, 21
Tampereen seudun vihreät nuoret

Esittele itsesi ja kerro miksi haet liittohallitukseen?

Olen 21 vuotias ilmasto- ja ympäristöaktivisti sekä kuntapoliitikko. Haen liittohallitukseen, koska uskon vahvasti, että juuri nyt, kun vaaleja kolkuttelee ovella tasaiseen tahtiin, on syytä olla unohtamatta vihreän liikkeen juuria kansalaisaktivismissa, ja ripaus aktivismiajattelua on juuri sitä mitä tarvitsemme. Sitä minulla piisaa.

Kerro osaamisestasi ja mikä hallituksen vastuualue kiinnostaisi?

Politiikan saralla erityinen kiinnostukseni kohdistuu ympäristöpolitiikkaan, mistä olenkin kartuttanut tietoa viimeisten vuosien aikana toimiessani ilmastoliikkeen parissa. Järjestötoiminnasta puolestaan minulla on kokemusta tampereenseudun vihreiden nuorten hallituksesta ja partiokentältä.

Mikä on sinulle politiikassa tärkeää?

Erityisen tärkeää politiikassa minulle on ilmastonmuutoksen torjunta mahdollisimman oikeudenmukaisesti. Ilman kunnianhimoisia ilmastotoimia ei ole elinkelpoista planeettaa, jolla tehdä muuta politiikkaa.

Sosiaalinen media

Instagram: @mavaasvainio
Twitter: @mavaasvainio

Verde Ålander, 21
Helsingin Vihreät Nuoret, HYY:n Vihreät

Esittele itsesi ja kerro miksi haet liittohallitukseen?

Hei! Olen Verde Ålander, 21-vuotias maailmanparantaja ja Helsingin vihreiden nuorten puheenjohtaja. Päivisin toimin iltapäiväkerhon ohjaajana ja iltaisin työstän ystävien kanssa taideprojekteja, pelaan pöytäroolipelejä ja kuuntelen musiikkia kissojeni kanssa. Olen toiminut Vihreiden nuorten jäsenjärjestöjen hallituksissa viisi vuotta ja nyt haluan päästä hyödyntämään osaamistani Vihreiden nuorten liittohallituksessa.

Kerro osaamisestasi ja mikä hallituksen vastuualue kiinnostaisi?

Opiskelen Helsingin yliopistossa teologiaa ja uskonnontutkimusta, olen toiminut nuorena rauhanvälittäjänä kolme vuotta ja ohjannut useita teatteriproduktioita. Olen erinomainen neuvottelija, yhdistyslain superosaaja ja kaikin puolin avulias ja lempeä ihminen. Yhdenvertaisuus, solidaarisuus ja lähimmäisenrakkaus ovat todella lähellä sydäntäni. Vastuualueista eniten minua kiinnostaa yhdenvertaisuus, ihmisoikeudet ja feminismi, sekä jäsenjärjestövastaavana toimiminen.

Mikä on sinulle politiikassa tärkeää?

Politiikassa minulle on tällä hetkellä tärkeintä ilmastokriisin torjuminen, mutta hyvänä kakkosena tulee ulko- ja turvallisuuspolitiikka, sekä vähemmistöjen asema ja oikeudet. Minulle on myös tärkeää, että päätökset tehdään yhdessä, avoimesti ja että niihin osallistetaan mahdollisimman paljon niitä, keitä päätös koskettaa, esimerkiksi, että nuoret ovat mukana tekemässä itseään koskevia päätöksiä.

Sosiaalinen media

Instagram: @ahverdenmaa
Twitter: @ahverdenmaa

Jaa somessa: