Hyppää sisältöön

Kokoomusopiskelijoiden puheet opiskelijoiden “torjuntavoitosta” on sitä itseään – paskapuhetta!

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liiton puheenjohtajat Jami Haavisto ja Selinä Nera tyrmäävät Kokoomusopiskelijoiden puheenjohtajan Nea Nättisen väitteet siitä, ettei hallituksen säästötalkoissa opiskelijoiden toimeentulosta oltaisi viemässä senttiäkään.

“Asumistuen tason laskemisen ja omavastuuosuuden nostamisen lisäksi poistetaan myös 300 euron ansiotulovähennys, joka heikentää opiskelijoiden mahdollisuutta ottaa vastaan toimeentuloa tukevia osa-aikatöitä. Kenellä on enää varaa opiskella ja asua kaupungissa, kun työnteosta jää pienituloiselle vähemmän lisätienestejä kuin ennen? Luulisi, että vähän porvarillisempikin opiskelija huolestuisi kannustinloukkujen kasvattamisesta”, tuhahtaa Jami Haavisto.

“Hallitus aikoo lakkauttaa aikuiskoulutustuen kokonaan. Tämä on täysin ristiriidassa hallituksen korkeiden työllisyystavoitteiden kanssa, sillä aikuiskoulutustuki on ollut tärkeä osa uudelleen- ja täydennyskouluttautumista. Kansainvälisten opiskelijoiden lukukausimaksujen roimat nostot eivät näitä tavoitteita myöskään edistä, vaan päinvastoin hankaloittavat työhön johtavaa maahanmuuttoa”, painottaa Selinä Nera.

“Opiskelu on opiskelijan pääasiallinen työ ja se tulee mahdollistaa asiallisella korvauksella. Opiskelijoiden velaksi eläminen köyhyysrajalla ei tunnu kokoomusopiskelijoita paljoa haittaavan. Lattea yritys heittää kapuloita opiskelijaliikkeen rattaisiin pistää miettimään, onko Kokoomusopiskelijat opiskelijoiden edunvalvoja ollenkaan, vai onko rikkaan faijan lompakko heille tärkeämpi. Men pappa betalar inte för alla”, muistuttaa Haavisto.

“Aloituspaikkojen lisääminen yhdessä perusrahoituksen valtionosuuksien leikkaamisen kanssa on suora leikkaus korkeakoulutukseen. Tämä ei ainakaan paranna opetuksen laatua, vaan päinvastoin kuormittaa jo valmiiksi työhön hukkuvia korkeakouluja. ‘Vahva ja välittävä’ hallitus aikoo paikata tätä rahoitusvajetta köyhyysrajalla elävien opiskelijoiden selkänahasta. Tähän nähden pienimuotoiset panostukset lukioille ja amiksille ovat isossa kuvassa laiha lohtu”, Nera kurmottaa.

“Väite siitä, että opiskelijoiden pitäisi nyt juhlia torjuntavoittoa samalla kun opiskelijoiden toimeentulosta ja koulutuksesta leikataan, on hävyttömyydessään törkeä. Suoraan sanottuna paskapuhetta”, päättävät Haavisto ja Nera.

Jaa somessa:

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Lisää aihealueeseen liittyen