Hyppää sisältöön

Hae Vihreiden nuorten työryhmiin!

Haluatko oppia uutta politiikasta ja tutustua muihin samoista aihepiireistä kiinnostuneisiin nuoriin? Jos vastasit kyllä, Vihreiden nuorten työryhmät ovat täydellinen paikka sinulle!

Työryhmiin voi hakea mukaan, vaikkei vielä olisikaan Vihreiden nuorten jäsen. Pelkkä kiinnostus toimintaa kohtaan riittää!

Temaattiset työryhmät

Temaattiset työryhmät kokoontuvat tietyn poliittisen teeman ympärille keskustelemaan ja oppimaan uutta. Työryhmät tapaavat kuusi kertaa vuodessa. Temaattisiin työryhmiin voivat hakea kaikki kiinnostuneet, aiempaa kokemusta työryhmän aihepiiristä ei vaadita! Haku on avoinna koulutupoliittiseen, talouspoliittiseen, sosiaalipoliittiseen sekä ympäristöpoliittiseen työryhmään.

Koulutuspoliittinen työryhmä

Koulutuspoliittisessa työryhmässä käsiteltäviä aiheita ovat mm. korkeakoulut, lukiot, ammatilliset oppilaitokset, peruskoulu, varhaiskasvatus, vihreä opiskelijatoiminta ja edustajistot, opiskelijan toimeentulo ja koulutuspolitiikan visio.

Sosiaalipoliittinen työryhmä

Sosiaalipoliittisessa työryhmässä käsiteltäviä aiheita ovat esim. työ, toimeentulo, sosiaaliturva, julkinen talous, eläkkeet, asuntopolitiikka ja terveyspolitiikka.

Ympäristöpoliittinen työryhmä

Ympäristöpoliittisessa työryhmässä käsiteltäviä aiheita ovat mm. ympäristölainsäädäntö, ympäristönsuojelu, luonnon monimuotoisuus, ilmastonmuutos, rakentaminen, liikenne, maatalous, eläinpolitiikka, energiantuotanto jne.

Talouspoliittinen työryhmä

Talouspoliittisessa työryhmässä käsiteltäviä aiheita ovat mm. kestävä talouskasvu, kohtuutalous, julkinen talous, työllisyys, verot, kulutus, tulot jne.

Ohjelmatyöryhmät

Ohjelma- ja asiakirjatyöryhmät ovat tiiviitä asiantuntijaryhmiä, jotka tekee asiakirjaluonnoksia hallitukselle ja liittokokoukselle. Ohjelma- ja asiakirjatyöryhmät tapaavat hieman useammin ja vaativat jäseniltään vahvaa sitoutumista työskentelyyn ohjelmaprosessin ajaksi. Hallitus tulee esittämään ryhmän muotoilemat asiakirjat liittokokoukselle marraskuussa 2023 mahdollisine muutoksineen.

Ohjelmatyöryhmiä on ensi vuonna kolme. Nyt avoinna olevassa haussa etsitään jäseniä sekä puheenjohtajaa Eurooppapoliittisen ohjelman työryhmään. Jos Eurooppa on intohimosi, tule mukaan valmistelemaan Vihreiden nuorten Eurooppapoliittista ohjelmaa! Myöhemmin syksyllä jäseniä tullaan hakemaan myös Vammaispoliittisen ohjelman sekä Edustajistovaalilinjapaperin työryhmiin.

Eurooppapoliittinen ohjelma ja eurovaaliohjelma

Uudistettuun ohjelmaan sisällytetään myös kansainvälisiä suhteita ja puolustusyhteistyötä koskevat linjat. Uudistettu Eurooppaa ja kansainvälisiä asioita käsittelevä ohjelma ja eurovaaliohjelma hyväksytään liittokokouksessa 2023.

Hae mukaan työryhmiin!

Työryhmiin haetaan samalla haulla sekä jäseniä että puheenjohtajia. Jos haluat kartuttaa johtamiskokemustasi kannustavassa ympäristössä, työryhmän puheenjohtaminen on siihen oivallinen tilaisuus!

Haethan työryhmiin su 18.12. kello 23.59 mennessä. Täytä hakulomake tästä!
Kysyttävää? Laita meille DM tai ota yhteyttä kampanja-asiantuntija Reima Kuukkaan!

Jaa somessa:

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Lisää aihealueeseen liittyen