Hyppää sisältöön

Hae Vihreiden nuorten liittohallitukseen vuodelle 2021!

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto valitsee liittokokouksessaan 20.-22.11. liittohallituksen vuodelle 2021. Liittohallitukseen valitaan kahden tasa-arvoisen puheenjohtajan lisäksi kymmenen hallituksen jäsentä.

Hallituksen jäsenet jakavat keskenään vastuualueita, kuten tapahtumat,  jäsenjärjestöt, toimintaryhmät sekä eri politiikan alojen seurantavastuut. Seurantavastuilla tarkoitetaan tietyn temaattisen politiikan alan seurantaa ja viestinnän suunnittelua. Temaattiset seurantavastuut koskevat esimerkiksi ympäristöpolitiikkaa, koulutuspolitiikkaa, sosiaalipolitiikkaa, talouspolitiikkaa, ihmisoikeuskysymyksiä ja kansainvälistä politiikkaa. Hallituksen sisältä valitaan myös kaksi yhdenvertaisuusvastaavaa.

Avoin haku Vihreiden nuorten työryhmien puheenjohtajiksi järjestetään erillään hallitushausta.

Mitä hallituksen jäsenen pestiin kuuluu?

Liittohallituksen jäseneltä odotetaan sitoutumista hallitustyöskentelyyn koko vuodeksi 2021. Hallituksen jäsenet edistävät omia vastuualueitaan ja hallituspestin hoitamiseen kannattaakin varata keskimäärin 10 tuntia viikossa. Työmäärä vaihtelee viikoittain.

Hallituksen jäseniltä edellytetään osallistumista Vihreiden nuorten koulutuksiin ja tapahtumiin (noin 5 viikonloppua vuodessa). Tämän lisäksi hallitus kokoustaa noin kerran kuukaudessa, ja kokouksiin on hyvä varata koko päivä aikaa. Kokoukset ajoittuvat viikonlopulle.

Liittohallitukseen valituilta edellytetään osallistumista hallituksen perehdytysviikonloppuun, joka järjestetään 11.-13. joulukuuta.

Hakeminen

Hallitusvaaliin voi asettua ehdolle ilmoittautumalla tällä lomakkeella. Täyttämällä lomakkeen viimeistään 26.10. saat näkyvyyttä Vihreiden nuorten nettisivuilla ja somessa. Mikäli asetut ehdolle tämän jälkeen voit saada näkyvyyttä nettisivuilla, kuitenkin pienellä viiveellä. Hallitusvaaliin voi asettua ehdolle liittokokouslauantaihin 21.11. asti. Liittohallitushakijoiden tulee liiton sääntöjen mukaisesti olla joko liiton tai sen jäsenyhdistysten jäseniä. Vaalit käydään liittokokoussunnuntaina 22.11. Kausi on kalenterivuosi 2021 ja hallitus on työhallitus.

Mikäli täytät oheisen hakulomakkeen, sinun ei tarvitse asettua erikseen ehdolle liittokokouksessa.

Hallitushakijoille järjestetään paneeli liittokokouksessa.

Lisätiedot

puheenjohtajat@vihreatnuoret.fi
Amanda Pasanen 040 961 1330
Brigita Krasniqi 045 131 2554

Jaa somessa:

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Lisää aihealueeseen liittyen