Hyppää sisältöön

Vihreät nuoret tuomitsee perussuomalaisten vaarallisen päihdepolitiikan

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto tuomitsee suorasanaisesti perussuomalaisten aluevaaliohjelman vastuuttomat päihdepoliittiset linjaukset muun muassa käyttöhuoneiden vastustamisesta.

“Perussuomalaiset valehtelevat aluevaaliohjelmassaan, että valvottujen käyttöhuoneiden käyttöönotto kärjistäisi huumeongelmia ja loisi turvattomuutta. Tilanne on todellisuudessa täysin päinvastainen. Tutkimusten mukaan käyttöhuoneet vähentävät yliannostuskuolemia, tuovat ongelmakäyttäjät avun piiriin ja vähentävät laittomien päihteiden käytöstä aiheutuvia haittoja asuinalueilla. Perussuomalaisten politiikka siis ylläpitäisi tai jopa lisäisi huumekuolemien määrää”, toteaa puheenjohtaja Peppi Seppälä.

“Perussuomalaiset eivät aja päihdehuollon parantamista, vaan laittomia päihteitä käyttävien kriminalisoinnin tiukentamista. Tämä on johtanut päihdehaittojen lisääntymiseen kaikkialla, missä sitä ollaan kokeiltu. Päihdeongelmat eivät parane sakoilla. Tarvittava viranomaiskontakti olisi sosiaali- ja terveydenhuollosta, ei poliisilta. Perussuomalaiset ovat päihdepolitiikassaan täysin hakoteillä, sillä he vastustavat aluevaaliohjelmassaan jyrkästi myös kannabiksen sääntelyä, vaikkei aluevaaleissa tästä edes päätetä“, muistuttaa puheenjohtaja Jami Haavisto.

“Perussuomalaisten moraaliposeeraus tällaisessa elämän ja kuoleman kysymyksessä on vastuutonta. Kysymmekin, kuinka monta huumekuolemaa perussuomalaiset ovat omalla politiikallaan valmiita aiheuttamaan? Kumpi teille painaa vaakakupissa enemmän: oman hyveellisyyden signaloiminen vai ihmishenkien pelastaminen?“, puheenjohtajat kysyvät.

Jaa somessa:

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Lisää aihealueeseen liittyen