Hyppää sisältöön

Vihreät nuoret hakee uutta pääsihteeriä

Innostutko johtamisesta, politiikasta, nuorten vaikuttamismahdollisuuksista ja hyvästä hallinnosta? Haluatko kehittyä esihenkilönä, saada arvokasta kokemusta järjestön taloudesta ja hallinnosta ja päästä todelliselle politiikan näköalapaikalla johtamaan Suomen vaikuttavinta poliittista nuorisojärjestöä? Osaatko pitää useita palloja ilmassa ja innostaa niin työntekijöitä kuin vapaaehtoisia kasvavan organisaation kehittämisestä?

Hae Vihreiden nuorten pääsihteeriksi! Tehtävä on täysipäiväinen ja vakituinen. 

Tehtäviin kuuluu toiminnan ja talouden suunnittelu ja seuranta, operatiivisen toiminnan johtaminen, 11-henkisen tiimin työn järjestäminen ja ohjaaminen, kaikkien työntekijöiden esihenkilönä toimiminen sekä talous- ja henkilöstöhallinto. Lisäksi pääsihteeri vastaa hallituksen ja liittokokouksen asioiden valmistelusta, sihteeröinnistä ja toimeenpanosta, työryhmien ja jäsenjärjestöjen avustamisesta poliittisissa ja hallinnollisissa kysymyksissä. Pääsihteeri myös johtaa ulkoista viestintää, edustaa liittoa yhteistyötahojen kanssa työskenneltäessä sekä vastaa vaalikampanjoiden suunnittelusta ja toimeenpanosta vaalipäällikkönä.

Tehtävässä menestyminen edellyttää:

 • Vihreää arvomaailmaa
 • Esihenkilökokemusta
 • Vankkaa kokemusta järjestötoiminnasta
 • Työkokemusta järjestöalalta
 • Ymmärrystä järjestön taloushallinnosta
 • Erinomaisia ongelmanratkaisu- ja projektinhallintataitoja
 • Kyky työskennellä sujuvasti suomeksi ja englanniksi

Lisäksi arvostamme:

 • Ruotsin kielen taitoa ja/tai vahva halu kehittyä
 • Vihreän toiminnan tunteminen
 • Soveltuvaa koulutusta
 • Ymmärrystä yhdistys- ja henkilöstölainsäädännöstä
 • Kokemusta kansainvälisestä hankehallinnosta
 • Kokemusta politiikasta

Pääsihteeri on ennen kaikkea toimistotyön johtaja, joka toimii avainasemassa niin kehittämässä operatiivista toimintaa kuin työtapoja ja sisäisiä prosesseja. Pääsihteerin tehtävä soveltuu hyvin vähän kokeneemmalle järjestötoimijalle, joka on tottunut oma-aloitteisesti luotsaamaan useita projekteja samanaikaisesti, aina huomioiden muut tekijät ja toimijat. Pääsihteerin tehtävässä saa kasvaa johtajana ja poliittisena toimijana, mutta tehtävä vaatii erinomaisia itsensä johtamisen taitoja.

Yhteensä 11-henkisen tiimimme on tiivis, dynaaminen ja innostava, ja pääsihteerinä pääset olemaan osa kasvavaa, monimuotoista ja maailmaa muuttavaa vihreää yhteisöä!

Lähtöpalkka on 3 000 € kuukaudessa ja lisät määräytyvät Vihreiden nuorten palkkasopimuksen mukaan. Palkassa on jonkun verran neuvotteluvaraa, ja koko organisaation palkkoja tarkastetaan keväällä 2023. Työhön kuuluu ilta- ja viikonlopputöitä sekä työmatkoja kotimaassa. Työaika on 35 tuntia viikossa ja työajat ovat joustavia. Työssä on mahdollista tehdä etätöitä, mutta pääsihteerin työn luonteen vuoksi laajaa etätyömahdollisuutta ei ole. Työehdoista voit lukea lisää Vihreiden nuorten paikallisesta sopimuksesta.

Toimipaikkana on pääasiallisesti Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden toimisto Helsingissä. Toivomme hakijoiksi eri sukupuolien edustajia sekä kieli- ja kulttuurivähemmistöihin kuuluvia henkilöitä. Huomioithan että Vihreissä nuorissa käytämme anonyymia rekrytointia, ja kaikki hakemukset anonymisoidaan siten, että henkilöön liittyvät ominaisuudet poistetaan.

Jos olet etsimämme henkilö, hae täyttämällä tämä lomake ja lisää liitteeksi CV:si 14.9. klo 23.59 mennessä. Haastateltaville ilmoitetaan 15.9. Haastateltavilta pyydetään ennakkotehtävän palauttamista ennen haastatteluita, ja tähän kannattaa varata noin 2 tuntia aikaa. Haastattelut pidetään 19.–21.9. puoluetoimistolla Helsingissä. Päätös valinnasta tehdään 24.9. Toivomme että valittu henkilö aloittaa mahdollisimman pian sen jälkeen.

Jaa somessa:

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Lisää aihealueeseen liittyen