Hyppää sisältöön

Ehdokkaat Savo-Karjalan vaalipiirissä

Senni Martikainen, 22, Savo-Karjalan vaalipiiri
Politiikkaan tarvitaan tekijöitä erilaisista taustoista, jotta koko Suomi olisi edustettuna. Haluan Suomesta maan, jossa kukaan ei jää yksin ja jokainen voi opiskella maksuttomassa, maailman parhaassa koulutusjärjestelmässä. Suomesta täytyy tehdä ilmastotyön edelläkävijä. Olen aito, utelias ja inhimillinen poliitikko, joka kysyy rohkeasti.

facebook.com/sennikainen/
IG: @senni2019
Twitter: @sennima

Wilma Poutanen, 20, Savo-Karjalan vaalipiiri
Eduskunta tarvitsee nuoria kansanedustajia, sillä nuorilla tulee olla mahdollisuus päättää omasta tulevaisuudestaan. Tällä hetkellä ilmastonmuutoksen eteen ei tehdä tarpeeksi, vaikka sen vakavat seuraukset tiedetään. Tahdon olla tekemässä kunnianhimoista ympäristöpolitiikkaa, jotta ympäristömme pysyy elinkelpoisena tulevaisuudessa. Politiikkaan minut on saanut mukaan myös Sipilän hallituksen kestämättömät koulutusleikkaukset sekä haluttomuus puuttua eriarvoistumiseen. Tulevalla hallituskaudella meidän on kohdennettava resursseja koulutukseen, vähennettävä köyhyyttä sekä edistettävä tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta.

facebook.com/poutanenwilma
IG: @wilmapoutanen
Twitter: @wilmapoutanen

Veera Willman, 30, Savo-Karjalan vaalipiiri
Eduskunnassa on liian vähän nuoria ja liian vähän naisia. Sen näkee siitä, että nykyiset päättäjät ei torju ilmastonmuutosta, panosta koulutukseen tai edistä työelämän tasa-arvoa. Me tarvitaan päättäjiksi lasten, nuorten ja tulevien sukupolvien puolustajia. Mä oon yhteiskuntatieteiden maisteri, kaupunginhallituksen jäsen ja valtuutettu. Mä haluan jakaa perhevapaiden kustannukset tasan kaikkien työnantajien kesken. Perheille pitää luoda aito mahdollisuus jakaa perhevapaat tasaisemmin ja se vaatii sen, että sukupuolet on työelämässä tasa-arvoisessa asemassa. Mä haluan puolustaa koulutusta ja mahdollistaa hyvän elämän kaikille taustasta riippumatta. Mä tuun tekee töitä sen eteen, että eduskunta tekee vaikuttavia päätöksiä ilmaston hyväksi. Auta ilmaston puolustaja kansanedustajaks. Äänestä.

facebook.com/veerawillman
IG: @veerawillman
Twitter: @veerawillman

Jaa somessa: