Hyppää sisältöön

Ehdokkaat Pirkanmaan vaalipiirissä

Merve Caglayan, 25, Pirkanmaan vaalipiiri
Olen Tampereen kaupunginvaltuuston varavaltuutettu, kaupunginhallituksen varajäsen sekä konsernijaoston jäsen. Opiskelen myös tietojenkäsittelytieteitä Tampereen yliopistossa. Haluan olla rakentamassa Suomea joka kunnioittaa kaikkien ihmisoikeuksia ja ottaa ilmastokriisin vakavasti. Seuraavan hallituksen tulee panostaa koulutukseen aina varhaiskasvatuksesta korkeakoulutukseen asti. Meidän tulee tehdä kaikkemme taistellaksemme eriarvoistumista vastaan ja ottaa perustulo käyttöön. Tehdään inhimillistä maahanmuuttopolitiikkaa, kirjataan rasismi rikoslakiin sekä uudistetaan perhevapaat ja asevelvollisuus tasa-arvoisemmiksi.

Haluan eduskunnan, joka edustaa oikeasti koko kansaa, eikä vain osaa siitä. Siksi sinne tarvitaan myös meitä, joiden sukujuuret ulottuvat vähän joka suuntaan, omani aina Suomesta Karjalaan ja Turkkiin.

facebook.com/merve.cha.la.yan
IG: @cha.la.yan
Twitter: @cha_la_yan

Perttu Jussila, 28, Pirkanmaan vaalipiiri
Suomen pitää ymmärtää tulevaisuusinvestointien merkitys. Näitä ovat mm. koulutus ja ennaltaehkäisevät palvelut. Vastuullista talouspolitiikkaa on se, että ymmärrämme vaikuttavuuden. Panostukset osaamiseen tuovat innovaatioita ja työpaikkoja. Ilmastonmuutoksen torjunta on ihmiskunnan kohtalonkysymys ja sen ratkaiseminen vaatii kunnianhimoa. Näiden asioiden takia olen ehdolla.

facebook.com/perttujussila
IG: @Perttuju
Twitter: @Jussilaperttu

Iiris Suomela, 24, Pirkanmaan vaalipiiri
Olen Iiris Suomela, 24-vuotias feministi, Tampereen kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja ja Tampereen yliopiston hallituksen jäsen. Olen mukana politiikassa, koska en ole valmis hyväksymään huonompaa maailmaa kuin mihin synnyin. Erityisesti tänä aikana tarvitaan vastavoima taantumukselle. Ilmastonmuutos ja eriarvoistuminen on pysäytettävä nyt, jotta kenenkään ei tarvitse kärsiä menneiden sukupolvien virheistä. Olen kotoisin Tampereelta Hervannasta, mutta olen asunut yhteensä 7 vuotta ulkomailla. Minulle on aina ollut itsestään selvää, että ihmiset liikkuvat rajojen yli ja ansaitsevat tulla kohdelluksi yhdenvertaisesti taustastaan riippumatta. Siksi ihmisoikeuksien puolustaminen ja syrjinnän vastustaminen on keskeinen tavoitteeni politiikassa.

facebook.com/iirisssuomela/
IG: @iirissuomela
Twitter: @iiris_suomela

Jaa somessa: