Hyppää sisältöön

Ehdokkaat Oulun vaalipiirissä

Sofia Tervakangas, 19, Oulun vaalipiiri
Olen ehdolla, koska minulla on ikäni puolesta aktuaalista kokemusta nuorten ja opiskelijoiden elämästä. Haluan muuttaa Suomea monilla tavoilla, mutta tärkeimmät asiat ovat, että toisen asteen koulutuksesta tulisi maksuton, sekä se, että opintotukea pitäisi uudistaa, jotta nuoria ei pakotettaisi velkaantumaan.

facebook.com/sofiatervakangas/
IG: @sofiatervakangas

Susa Vikeväkorva, 26, Oulun vaalipiiri
Puolustan ympäristöä, luontoa sekä kasvatuksen ja koulutuksen laatua. Haluan taistella eriarvoistumista ja köyhyyttä vastaan valtakunnallisesti. Minulla on pitkä opiskelija-aktiiviura ja olen ensimmäisen kauden valtuutettu Oulussa. Olen nuori oululainen, osaava, perehtyvä, rohkea persoona, joka argumentoi tutkittuun tietoon perustuen. Puolustan sinnikkäästi itselleni tärkeitä arvoja ja teemoja. Tuon pohjoisen kannalta tärkeitä teemoja esille, kuten elintärkeät raideinvestoinnit. Yhteinen maapallo on pelastettava, siihen tarvitaan konkreettisia, oikeudenmukaisia toimenpiteitä ja niitä tekeviä ihmisiä. Haluan perua varhaiskasvatukseen ja koulutukseen tehdyt heikennykset sekä laittaa resurssit kuntoon joka koulutusasteella. Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus politiikan ja päätöksenteon keskiöön!

facebook.com/susavikevakorva2017
IG: @sssusamuru
Twitter: @SusaVikevakorva

Antti Yrjölä, 27, Oulun vaalipiiri
Ihmiskunnan suurin haaste – ja suurin mahdollisuus – juuri nyt on ilmastonmuutoksen pysäyttäminen. Ensimmäistä kertaa teollisen historian aikana voimme siirtyä sellaiseen energiantuotantotapaan, joka olisi kestävää pitkälläkin aikavälillä. Ensimmäistä kertaa meillä on mahdollisuus tuottaa energiamme paikallisesti ja siten, että tuotannon haitat olisivat luonnon kantokyvyn rajoissa. Haluan tehdä töitä tämän muutoksen aikaansaamiseksi. Haluan myös ottaa selkeitä askeleita kohti perustuloa. Perustulo paikkaisi nykyjärjestelmän ongelmia, mutta ennen kaikkea perustulo olisi ihmistä kunnioittava tapa järjestää sosiaaliturva.

facebook.com/yrjola.antti/
IG: @yrjola.antti

Jaa somessa: