Hyppää sisältöön

Ehdokkaat Helsingin vaalipiirissä

Alviina Alametsä, 26, Helsingin vaalipiiri
Ratkaistaan ilmastokriisi. Paremmat mielenterveyspalvelut ja perustulo. Perutaan koulutusleikkaukset. Tehdään Suomesta edelläkävijä rauhantyössä ja luonnonsuojelussa. Näitä asioita edistäisin eduskunnassa.

Olen kaupunginvaltuutettu, Mielenterveyspoolin projektipäällikkö ja maailmanpolitiikan tutkimuksen maisteriopiskelija. Valtuustoaloitteideni myötä Helsinki on mm. aloittanut avoimen mielenterveysklinikan suunnittelun, perustanut uuden tasa-arvosuunnittelijan viran ja panostanut lähiöihin.

Vuonna 2007 Jokelan koulusurmat muuttivat minun ja luokkatovereideni elämän. Nuoruuteni ei ollut helppo. Siksi haluan edistää nuorten mielenterveystyötä, ja laadin #terapiatakuu kansalaisaloitteen avun saamisen nopeuttamiseksi. Pelastetaan hyvinvointivaltio ja luonto. Sinun äänesi on arvokas.

facebook.com/alviinavaaleissa
IG: @alviinaalametsa
Twitter: @alviinaalametsa

Kasper Kivistö, 30, Helsingin vaalipiiri
Haluan panostaa erityisesti lasten ja nuorten hyvinvointiin. Translain uudistus, resurssien lisääminen mielenterveyspalveluihin ja koulutukseen sekä yhdenvertaisuuden edistäminen ovat tärkeimmät teemani. Ihmisoikeuksien ja ympäristön tulee olla kaiken päätöksenteon keskiössä ja päätösten tulee perustua tutkittuun tietoon, jolloin näkemyksiä on kyettävä kehittämään tiedon lisääntyessä.

Päätöksenteossa haluan päätyä lopputulokseen keskustelun ja yhteistyön kautta. Minulle on hyvin tärkeää tehdä politiikasta läpinäkyvämpää. Toimin johdonmukaisesti äänitorvena syrjintää kohtaaville ryhmille, kuulunhan itsekin sukupuolivähemmistöön.

facebook.com/kasperkoo/
IG: @kasperkivisto_
Twitter: @KasperKivisto

Bicca Olin, 20, Helsingin vaalipiiri
12-vuotiaana kyllästyin seuraamaan maailman vääryyksiä. Ymmärsin, että kabineteissa istui kaiken maailman setiä, joita ei vaikuttanut kiinnostavan mitä koulutukselle, nuorille tai tulevaisuudelle tapahtui. Päätin olla osa muutosta. Siitä lähtien jokaisen päiväni päätavoite on ollut maailman muuttaminen, ja sitä olen tehnyt siitä lähtien, erityisesti koulutuspolitiikan, osallisuuden ja yhdenvertaisuuden parissa.

Taustaani kuuluu kaksoistutkinto, ja tällä hetkellä toimin toista vuotta täysipäiväisenä ruotsinkielisten opiskelijoiden liiton (FSS) puheenjohtajana. Lisäksi puheenjohdan ruotsinkielistä sateenkaarijärjestöä Regnbågsankania. Kohtaan samoja ongelmia hyvinvoinnin, leikkausten ja päättäjien välinpitämättömyyden kanssa tänä päivänä työssäni yhdenvertaisuuden, koulutuspolitiikan ja syrjäytymisen ehkäisyn puolesta. Siksi teen tätä työtä, ja tätä työtä haluan tulevaisuudessa tehdä myös eduskunnassa. Olen ehdolla, koska setien aika on ohi.

facebook.com/olinbicca
IG: @biccaolin
Twitter: @biccaolin

Amanda Pasanen, 24, Helsingin vaalipiiri
Eduskuntaan tarvitaan ihmisiä, jotka ottavat ilmastonmuutoksen ja muut ympäristöongelmat tosissaan. Haluan edistää kunnianhimoisempaa ympäristö- ja ilmastopolitiikkaa. Nyt tarvitaan tekoja ilmaston ja luonnon puolesta. Tarvitsemme kokonaisvaltaisen systeemimuutoksen kestävämpään yhteiskuntaan, jossa ympäristövaikutukset otetaan huomioon kaikessa päätöksenteossa ja jossa hyvinvointimme ei rakennu ekologiselle velalle.

Haluan pysäyttää Suomen luonnon monimuotoisuuden köyhtymisen. Suojelualueita on lisättävä, soidensuojeluohjelma toteutettava ja metsätalous on uudistettava luonnon kannalta kestävälle pohjalle. Kestävää maailmaa ei rakenneta ilman sosiaalista oikeudenmukaisuutta. Ehkäistään syrjäytymistä ja eriarvoistumista panostamalla maksuttomaan koulutukseen ja ottamalla käyttöön perustulo.

facebook.com/pasanenamanda
IG: @pasanenamanda
Twitter: @pasanenamanda

Sameli Sivonen, 27, Helsingin vaalipiiri
Vihreiden nuorten puheenjohtaja ja Helsingin varavaltuutettu. Arkkitehtuurin ja taloustieteen opiskelija. Pyöräilevä feministi ja kalliolaistunut savolainen rakentamassa ilmastokestävää ja feminististä Suomea, joka panostaa maksuttomaan koulutukseen.

Ilmastonmuutos on aikamme suurin kysymys. Pistetään Suomi raiteille ja lennot verolle. Auto ei kuulu kaupunkiin – panostetaan joukkoliikenteeseen, kävelykaupunkeihin ja pyöräilyyn. Tehdään tunneli Tallinnaan ja yöjuna Berliiniin. Meillä on keinot pelastaa ilmasto, nyt tarvitaan tekoja. Suomesta tulee tehdä rasismista ja syrjinnästä vapaa maa. Kirjataan raisismi rikoslakiin, uudistetaan translaki ja tunnustetaan kolmas sukupuoli.

Suomen tulee edistää ihmisoikeuksien toteutumista kaikkialla maailmassa. Maksuton koulutus on suomalaisen yhteiskunnan vahvuus. Panostetaan miljardi koulutukseen, perutaan kansainvälisten opiskelijoiden lukukausimaksut, toteutetaan maksuton toinen aste ja turvataan myös opiskelijan toimeentulo perustulolla.

facebook.com/samelisivonen
IG: @samelis
Twitter: @samelisivonen

Reetta Vanhanen, 28, Helsingin vaalipiiri
Olen 28-vuotias lääkäri ja kaupunginvaltuutettu Helsingistä. Työskentelen terveysasemalla ja keväällä väittelen lääketieteen tohtoriksi elimistön puolustusjärjestelmästä. Vaikutan Helsingissä kaupunginvaltuustossa ja HUS:n hallituksessa.

Haen eduskuntaan tehdäkseni työtä ihmisten hyvinvoinnin ja paremman terveydenhuollon puolesta. Haluan taata nopeamman pääsyn mielenterveyspalveluihin ja tehdä nuorten maksuttomasta ehkäisystä totta koko Suomessa. Politiikassa meidän on katsottava pitkälle tulevaisuuteen ja tehtävä ratkaisut ilmaston lämpenemisen pysäyttämiseksi – tulevilla sukupolvillakin on oikeus elinkelpoiseen maapalloon.

Koulutus ja tiede ovat maamme tärkeimmät vahvuudet. Nyt onkin vihdoin aika panostaa oppimiseen varhaiskasvatuksesta korkeakouluihin asti.

facebook.com/vanhanenreetta/
IG: @reettavanhanen
Twitter: @vanhanenreetta

Ozan Yanar, 31, Helsingin vaalipiiri
Olen vihreiden kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Helsingistä. Tarinani ei olisi ollut monessa maassa mahdollinen. Muutin Suomeen 14-vuotiaana ja 27-vuotiaana nousin kovalla työllä eduskuntaan. Haluan tehdä töitä sen eteen, että tulevaisuudessakin Suomi on maa, jossa tällaiset tarinat ovat mahdollisia.  

Eduskunnassa olen ajanut päivittäin inhimillistä ja ympäristön kannalta kestävää talouspolitiikkaa. Sitä työtä haluan jatkaa.   Olen tasa-arvotaistelija. Puolustan jatkuvasti yhdenvertaisuutta ja ihmisoikeuksia. Haluan, että kaikilla on mahdollisuus pärjätä, koulutukseen panostetaan ja syrjintä otetaan vakavasti.

Haluan että seuraava eduskunta korjaa perhevapaat tasa-arvoisiksi, muuttaa translain ihmisoikeuksia kunniottavaksi, peruu koulutusleikkaukset ja ottaa ilmastonmuutoksen vakavasti.

facebook.com/ozan.yanar1
IG: @yanarozan
Twitter: @yanarozan

Jaa somessa: