Hyppää sisältöön

Hur kan jag engagera mig?

Är du intresserad av Gröna ungas verksamhet? Det finns många enkla sätt att engagera sej i verksamheten!

Lokalföreningarna och de lokala grupperna erbjuder verksamhet på lokal och regional nivå. Inom Gröna unga finns det 14 lokalföreningar och fyra aktiva lokala grupper. Om du har frågor angående gröna aktiviteter på din hemort eller är intresserad av att bilda en egen lokalförening eller -grupp kontakta oss på toimisto@vihreatnuoret.fi.

Nationella evenemang

Det största evenemanget som ordnas av Gröna unga årligen är Folkmötet, som ordnas 1-2 gånger i året. Evenemanget samlar ihop över hundra unga gröna för att lyssna på prestigefyllda talare, lära sig nya saker, och umgås i bästa möjliga sällskap. På hösten har vi vårt förbundsmöte. Utöver dessa evenemang ordnar vi utbildningsevenemang för våra lokala aktörer, föreningar och kandidater. Våra tematiska arbetsgrupper ordnar också öppna evenemang. Du är välkommen att delta i våra evenemang oavsett om du är medlem eller inte.

Lokal verksamhet

Gröna ungas och studerandes lokalföreningar organiserar aktiviteter och evenemang runt om i landet, från Helsingfors till Rovaniemi och från Vasa till Joensuu. Om vi ännu inte har lokal aktivitet på ditt område, men du skulle vara intresserad av att starta något, vänligen kontakta vårt kansli så ordnar vi det tillsammans!

Arbetsgrupper

I Gröna unga finns det också möjligheten att aktivera sig genom att gå med i våra tematiska arbetsgrupper. Arbetsgrupperna fördjupar sig i ett visst tema inom politiken, träffar experter, gör studiebesök och deltar i samhällsdiskussionen, organiserar kampanjer och evenemang samt formulerar utkast till ställningstaganden. Arbetsgrupper erbjuder en enastående möjlighet att lära sig mer om politik och påverka. Arbetsgrupperna är öppna för alla, och du behöver inte vara medlem för att delta i arbetsgruppernas verksamhet.

Jaa somessa: