Hyppää sisältöön

Puheenjohtajaehdokkaat liittokokouksessa 2021

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ry valitsee toisen tasa-arvoisen puheenjohtajan kaudelle 2022-2023 liittokokouksessaan 26.-28.11.2021! Liittokokous järjestetään Oulussa hybridikokouksena, johon on myös etäosallistumismahdollisuus. Puheenjohtajan paikkaa ovat ilmoittaneet tavoittelevansa:

Jami Haavisto, 23, mies
Helsingin vihreät nuoret / HYYn Vihreät

Kuka olet?

Oon 23-vuotias molekyylibiologian ja ympäristötaloustieteen opiskelija. Mun juuret on Pohjanmaalla, mistä muutin Helsinkiin kolme vuotta sitten opintojen perässä. Liityin samoihin aikoihin Vihreisiin nuoriin ja tää järjestö vei mut heti mukanaan. Lähdin mukaan toimintaan ympäristöpoliittisen työryhmän kautta, josta tie vei liittohallitukseen 2020 ja myös jatkokaudelle 2021. Mulla on vankkaa johtamiskokemusta Vihreiden nuorten ympäristöpoliittisesta työryhmästä ja talouspoliittisesta ohjelmatyöryhmästä. Vaikutan myös Vihreiden puoluevaltuuskunnassa ja HYY:n edustajistossa. Harrastuksista politiikka haukkaa suurimman osan ajasta, mutta yritän jättää aikaa myös hyvälle kasvissafkalle, pyöräilylle ja luontoseikkailuille!

Miksi haet puheenjohtajaksi?

Mä näen Vihreät nuoret rohkeana, mukaansatempaavana ja vaikutusvaltaisena toimijana. Me ollaan tätä kaikkea jo nyt, mutta mä haluan, että tää kaikki olisi mahdollista yhä useammalle. Mä haluan, että Vihreät nuoret näyttäytyy houkuttelevana vaihtoehtona erilaisille nuorille ympäri Suomen. Me nojataan vankasti yhteisiin ydinarvoihin, joista ei tingitä: kestävyyteen, yhdenvertaisuuteen ja oikeudenmukaisuuteen. Veroista voidaan vääntää, mutta ihmisoikeuksista ei. Jokainen nuori, joka jakaa nämä arvot, on potentiaalinen vihreä nuori. Tällaisille tyypeille täytyy löytyä tarttumapintaa meidän järjestöstä. Mä haluan antaa oman persoonani sekä kaiken osaamiseni ja kokemukseni Vihreiden nuorten täysipäiväiseen käyttöön, jotta nämä asiat toteutuisivat.

Mitä haluaisit puheenjohtajana saada aikaan?

Nyt valittava puheenjohtaja johdattaa Vihreät nuoret ensi talven aluevaaleihin ja eduskuntavaaleihin 2023. Tulevan puheenjohtajan kädenjälki tulee näkymään etenkin eduskuntavaalien tuloksessa. Mä haluaisin omalla panoksellani tukea vihreitä nuoria ympäri Suomen, auttaa luomaan verkostoja ja viedä ohjelmapaperien teräviä linjauksia myös ihmisten kuultavaksi, jotta 2023 läpi menisi ennätysmäärä nuoria vihreitä kansanedustajia. Mä haluaisin olla Vihreiden nuorten puheenjohtajana eturintamassa murtamassa tunkkaista talousajattelua. Haluaisin yhä useamman näkevän ilmastonmuutoksen torjumisen ja luonnon monimuotoisuuden suojelun olevan raskaan sarjan talouspolitiikan ytimessä eikä mitenkään irrallinen osa siitä.

Sosiaalisen median kanavat

Instagram
Twitter
Facebook
Nettisivut

Onni Härkönen, 21, muu
Tampereen vihreät nuoret

Kuka olet?

Olen 21-vuotias toisen vuoden yhteiskuntatutkimuksen opiskelija Tampereelta. Alunperin olen kotoisin Kaakkois-Suomesta Imatralta, josta päädyin Helsingin kautta viime syksynä Tampereelle. Politiikkaan minut sai lähtemään Sipilän hallituksen epäoikeudenmukainen koulutuspolitiikka, ihmisoikeuskysymykset sekä ilmastokriisi. Näiden teemojen valossa vihreät nuoret oli luonteva vaihtoehto. Vihreisiin nuoriin liityin vuonna 2017, jonka jälkeen olen ehtinyt toimimaan työryhmissä, Helsingin Vihreiden Nuorten hallituksessa sekä tänä vuonna liittohallituksessa. Lisäksi toimin Vihreän listan edustajana Tampereen yliopiston ylioppilaskunta TREYn edustajistossa. Toivottavasti saan tavata mahdollisimman monia teistä ennen marraskuun liittokokousta! <3

Miksi haet puheenjohtajaksi?

Haen puheenjohtajaksi, koska Vihreät nuoret tarvitsee puheenjohtajaksi vankan intersektionaalisen feministin ja tinkimättömän koulutuspolitiikan puolustajan. Ilmastokriisiä ja luontokatoa torjutaan parhaiten niin, että pidämme kaikki mukana kehityksessä. Tämä edellyttää ajoissa ja tehokkaasti toimimista, sekä yhä vahvempaa ihmisoikeuksien ja heikomman puolustamista – oli kyse sitten ihmisestä tai luonnosta. Koulutuspolitiikassa me emme saa jäädä sivustakatsojiksi. Koulutus on hyvinvointivaltiomme kulmakiviä ja Vihreiden nuorten tulee olla tiukka koulutuksen puolustaja. Meidän on tehtävä rohkeita avauksia ja teroitettava kärkiämme, jotta olemme jatkossakin koulutuksesta välittävien ykkösliike.

Mitä haluaisit puheenjohtajana saada aikaan?

Haluan olla yhdistämässä järjestöämme ja tuomassa uusia ihmisiä mukaan sen toimintaan. Pandemia-aika on ollut monilla tavoin hankalaa, eikä vähiten siksi, että kasvokkaiset tapaamiset ovat jääneet pois. Etäyhteyksissä on puolensa, mutta uskon, että seuraavan kahden vuoden aikana yhtenä puheenjohtajien tärkeimmistä tehtävistä on järjestömme uusien toimintatapojen vakiinnuttaminen – miten yhdistämme sujuvasti etätapahtumat sekä livekohtaamiset. Haluan vihreiden nuorten kasvavan aidosti koko maan järjestöksi. Meidän on tuettava entistäkin enemmän toimijoita alueilla, joilla ei vielä ole jäsenjärjestöä tai toimintaryhmää. Uusien illan konseptia tulee soveltaa valtakunnallisesti uusien henkilöjäsenten tuomiseksi tiiviimmin osaksi toimintaa.

Sosiaalisen median kanavat

Instagram
Twitter
Facebook

Coel Thomas, 27, mies
Helsingin vihreät nuoret

Kuka olet?

Olen 27-vuotias sosiologian maisteri Itä-Helsingistä. Toimin tällä hetkellä varavaltuutettuna ja Helsingin Vihreiden varapuheenjohtajana sekä varsinaisena jäsenenä Helsingin poliisin neuvottelukunnassa että ympäristö- ja lupajaostossa. Olen ollut tänä vuonna myös mukana kirjoittamassa Vihreiden nuorten uutta periaateohjelmaa ja vahvalla otteella muuttamassa Vihreiden kantaa kannabiksen sääntelyn suhteen. Minulla on sisukkaan asenteeni lisäksi laaja tietämys eri politiikan osa-alueista sekä vankka kokemus vaalityöstä ja poliittisesta viestinnästä. Minulla on vuosien kokemus kokousten ja järjestöjen puheenjohtamisesta sekä mielipidevaikuttamisesta monessa eri kontekstissa.

Miksi haet puheenjohtajaksi?

Jäsenistömme on osaava, moninainen, tulevaisuuteen katsova ja kriittinen yhteiskunnan perinteisiä valtarakenteita kohtaan. Yhdessä toimimme Vihreiden omatuntona ja uusien ratkaisujen ajatushautomona. Olemme paikka, josta ihmiset voivat löytää poliittisen kotinsa, vastaanottavan yhteisön ja elinikäisiä ystäviä riippumatta lähtökohdistaan. Olemme ponnahduslauta poliittisen vaikuttamisen syvään päätyyn ja kelluke heille, jotka tarvitsevat tukea maailman muuttamisessa. Jäsenistömme edistyksellinen ääni kantautuu eteenpäin parhaiten rohkeiden, empaattisten ja periksiantamattomien puheenjohtajien johdolla. Haen Vihreiden nuorten johtoon, koska uskon pystyväni olemaan tämänkaltainen puheenjohtaja.

Mitä haluaisit puheenjohtajana saada aikaan?

Eduskuntavaaleihin valmistautuminen ja niiden vetäminen on seuraavan puheenjohtajan tärkein tehtävä. Tavoitteeni puheenjohtajana olisi saada liitolle jokaisesta Suomen vaalipiiristä ainakin yksi kansanedustaja. Kansanedustajiemme määrän kasvattaminen kolmesta kolmeentoista on kunnianhimoinen tavoite, mutta ei mahdoton. Meidän pitää joka tapauksessa olla myös vahvasti vaikuttamassa hallitusneuvotteluissa, jotta mm. ilmastokriisi, mielenterveyskriisi ja nykyisen päihdepolitiikan aiheuttamat ongelmat otetaan seuraavassa hallituksessa tosissaan. Yleisesti puheenjohtajana jatkaisin rohkeasti järjestömme työtä sen eteen, että arvomme, mielipiteemme ja ratkaisumme kuullaan sekä päättäjien pöydissä, julkisessa keskustelussa että kaduilla.

Sosiaalisen median kanavat

Instagram
Twitter
Facebook
Nettisivut

Jaa somessa: