Hyppää sisältöön

Marinin hallituksen tulee nostaa pakolaiskiintiötä!

Vihreät nuoret vaatii, että Marinin hallitus nostaa pakolaiskiintiötä. Suomen tulee edellyttää Euroopan unionilta selvitystä Kreikan toimista ja puututtava Kreikan ihmisoikeusloukkauksiin.


Yle uutisoi, että Kreikka on salaa kuljettanut yli 1000 pakolaista merelle ja hylännyt heidät vuotaviin kumiveneisiin.

“Kreikan kyseenalainen toiminta on jatkunut liian pitkään. EU ja jokainen jäsenmaa – myös Suomi – on vastuussa siitä, että Kreikka ei kunnioita turvaa hakevien ihmisoikeuksia ja käännyttää ihmisiä kuolemaan. EU on ollut kykenemätön kantamaan vastuutaan, ja Kreikka on jätetty yksin. Vastuuta on paettu nyt liian pitkään”, toteavat Vihreiden nuorten puheenjohtajat Amanda Pasanen ja Brigita Krasniqi.

“Koronakriisi on pistänyt maailman pakolaiset entistä heikompaan asemaan. Jokaisella maalla on vastuu siitä, että turvapaikkaa hakevien ihmisten oikeudet toteutuvat. Pakolaiskiintiötä tulee nostaa hallitusohjelmassa sovittuun enimmäismäärään ja mieluusti sen yli. Marinin hallituksen on otettava vastuuta tässä ihmisoikeuskriisissä: nyt on puolustettava ja edistettävä oikeudenmukaista turvapaikkapolitiikkaa EU:ssa, kuten esimerkiksi turvallisia reittejä sekä vaadittava EU:lta selvitystä Kreikan teoista”, vaativat Vihreiden nuorten puheenjohtajat. 

Lisätietoja:
Vihreiden nuorten puheenjohtajat
Brigita Krasniqi, +358 451312554

Amanda Pasanen, +358 409611330
puheenjohtajat@vihreatnuoret.fi 

Jaa somessa:

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Lisää aihealueeseen liittyen