Hyppää sisältöön

Liittokokous 2020 Puheenjohtajaehdokkaat

Puheenjohtajaehdokkaat liittokokouksessa 2020

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ry valitsee toisen tasa-arvoisen puheenjohtajan kaudelle 2021-2022 liittokokouksessaan 20.-22.11. etänä. Puheenjohtajan paikkaa ovat ilmoittaneet tavoittelevansa:

Oona Käyhkö, 23
HYYn Vihreät ry

Vihreänä miulle tärkein yksittäinen tavoite on ympäristökatastrofin torjuminen muuttamalla yhteiskuntaa kokonaisvaltaisesti kestävämmäksi. Ympäristöongelmia ei tule torjua enää perinteisillä, usein lisää ongelmia aiheuttavilla ratkaisuilla, vaan on ymmärrettävä ekosysteemien ihmiselle asettamat rajat.

Haen Vihreiden nuorten puheenjohtajaksi, koska haluan tehdä kaikkeni, että tämä planeetta olisi hyvä paikka elää niin ihmisille kuin muillekin olennoille. Minulle tämä tarkoittaa ekologisesti kestävää ja sosiaalisesti oikeudenmukaista yhteiskuntaa, joka toimii luontevana osana luontoa.

Olen 23-vuotias, opiskelen neljättä vuotta ympäristötieteitä Helsingin yliopistossa ja alunperin olen kotoisin Savonlinnassa sijaitsevalta Kerimäen kylältä (siel on se iso puukirkko!). Opintojen ohella toimin HYYn Vihreiden hallituksessa, ylioppilaskunnan edustajistossa ja bio- ja ympäristötieteellisessä tiedekunnassa opiskelijoiden edunvalvojana. Johtamiskokemusta miulle on karttunu HYYn Vihreiden hallituksen ja vihreän edustajistoryhmän puheenjohtajana toimimisesta.

Perusluonteeltani olen empaattinen, välittävä ja herkkä, mutta minulla on myös vahva oikeudentaju ja selkeä arvomaailma. Yhdistelmänä nämä ominaisuudet ovat kasvattaneet minusta yhteiskunnallisen vaikuttajan, joka ei pelkää avata suutaan ja nostaa esiin epäkohtia, mutta haluaa myös oppia ymmärtämään erilaisia näkökulmia.

Olen pienestä pitäen ilmoittanut haluavani isona pelastaa maailman. Nykyään ymmärrän, ettei maailmaa voi kukaan yksittäinen ihminen pelastaa ja minulle puheenjohtajana tärkeintä olisikin varmistaa, että jokainen nuori, joka haluaa edistää vihreiden arvojen toteutumista, löytää mielekkään väylän muuttaa maailmaa. Yhdessä olemme vahvempia.

Sosiaalisen median kanavat:
Twitter: @oonajemina
Facebook: @oonapuheenjohtajaksi
Instagram: @oonakayhko

Peppi Seppälä, 27
Aaltovihreät

Olen Peppi Seppälä 27-vuotias maalla kasvanut vihreä nuori, energiateekkari, feministi ja innovatiivinen järjestötoimija.

Haluan olla kehittämässä Vihreitä nuoria, joka vaatii Suomen kunnianhimoisinta ja energiaradikaaleinta ilmastopolitiikkaa sekä intersektionaalisen feminististä yhteiskuntaa. Tämän toteutamme reilulla, oikeudenmukaisella ja syrjimättömällä tavalla. Haluan myös kehittää vihreitä nuoria koko Suomen järjestönä, joka huomioi eri paikkakuntien tarpeet ja tekee rohkeaa ja räväkkääkin viestintää.

Kasvoin maalla ja ymmärrän vihreän politiikan tarpeet, mahdollisuudet ja haasteet niin maalla kuin kaupungissakin. Tiedän millaista on kasvaa pienellä paikkakunnalla, jossa ei toimi Vihreitä nuoria. Opintojen myötä lähdin mukaan vihreisiin ja olen ollut alusta saakka rakentamassa Vihreämpää Aaltoa ja yhtenä edustajiston kantavista voimista olen ollut nostamassa listaamme edustajiston toiseksi suurimmaksi.

Opiskelen energiatekniikan diplomi-insinööriksi ja työskentelen tällä hetkellä energia-asiantuntijana minkä vuoksi ilmasto- ja energiakysymykset ovatkin vahvuuksiani. Nautin kuitenkin uuden oppimisesta enkä pelkää perehtyä itselleni uusiin poliittisiin teemoihin.

Olen nyt toista kautta vihreiden nuorten hallituksessa ja olen ollut mukana työstämässä muun muassa perustulomallia ja ympäristöpoliittista linjaa. Tänä vuonna olen asepalvelustyöryhmän toinen puheenjohtaja. Tunnen järjestömme kaikki tasot: paikallistoiminnan, työryhmät ja liittohallituksen.

Vihreissä nuorissa olen oppinut valtavasti: vaikuttamaan yhteiskunnallisiin kysymyksiin, huolehtimaan jaksamisesta sekä huomioimaan ihmisten moninaisuuden. Koen että nyt osaamiseni ja elämäntilanteeni ovat sellaiset että Vihreiden nuorten puheenjohtajuus olisi minulle paras mahdollisuus hyödyttää järjestöä.

Minusta saisitte kokeneen, asiantuntevan sekä rohkean puheenjohtajan, joka haluaa kehittää vihreistä nuorista entistä rohkeammin kantaaottavan ja heikompia puolustavan poliittisen liikkeen.

Sosiaalisen median kanavat:
Twitter: @seppala_peppi
Facebook: @PeppiS
Instagram: @peppi.seppala

Coel Thomas, 26
Helsingin Vihreät nuoret

Olen 26-vuotias sosiologian maisteri Itä-Helsingistä. Toimin tällä hetkellä mm. Helsingin Vihreiden varapuheenjohtajana, Vihreiden nuorten KV-työryhmän puheenjohtajana sekä Vihreiden Eurooppa-työryhmän jäsenenä ja olen ehdolla Helsingin kaupunginvaltuustoon. Olen ollut tänä vuonna myös vahvalla otteella mukana kirjoittamassa uutta maanpuolustusmalliamme. Olen erityisen ylpeä siitä, että Vihreät nuoret esitti aloitteestani kannabiksen kieltolain kumoamista Vihreiden puoluekokoukselle, jolla saimme edistettyä puolueemme kantaa ja aloitettua tarpeellisen yhteiskunnallisen keskustelun aiheesta.

Lupaan, että puheenjohtajana jatkaisin rohkeasti työtä sen eteen, että kaikki arvomme ja ratkaisumme kuullaan päättäjien pöydissä. Jäsenistömme on osaava, moninainen, tulevaisuuteen katsova ja kriittinen yhteiskunnan perinteisiä valtarakenteita kohtaan. Yhdessä toimimme Vihreän liiton omatuntona ja uusien ratkaisujen ajatushautomona. Olemme paikka, jossa on mahdollista saavuttaa aitoa yhteiskunnallista muutosta ja josta ihmiset voivat löytää poliittisen kotinsa riippumatta lähtökohdistaan. Tämä edistyksellinen ääni kantautuu eteenpäin parhaiten rohkeiden ja periksiantamattomien puheenjohtajien johdolla. Minulla on sisukkaan asenteeni lisäksi laaja tietämys eri politiikan osa-alueista sekä vankka kokemus vaalityöstä.

Kuntavaalit ovat seuraavan puheenjohtajan ensimmäinen suuri tehtävä ja tiedän olevani tähän valmis. Olen ollut jo aktiivisesti valmistelemassa pääkaupunkimme kuntavaalikampanjaa ja tukemassa paikallisten nuorten ehdokkaiden kampanjoita. Nyt haluan tehdä tätä työtä suoraan Vihreille nuorille. Ilmastonmuutos ja eriarvoisuuden kasvu torjutaan kunnissa eikä meillä ole enää aikaa hukattavana. Puheenjohtajana panostaisin erityisesti kansalliseen kampanjaamme. Pyrkisin varmistamaan, että kaikki sadat nuoret ehdokkaamme saavat kampanjoihinsa mahdollisimman hyvät lähtöasetelmat ja tarvitsemansa tuen pitämällä liiton toimiston helposti lähestyttävänä sekä aktiivisena auttajana.

Sosiaalisen median kanavat:
Twitter: Coel Thomas
Facebook: @coelthomasvihreat
Instagram: @coelthomas

Jaa somessa: