Hyppää sisältöön

Liittohallitusehdokkaat 2020

Hallitusvaaleihin voi asettua ehdolle liittokokouslauantaihin 21.11. asti. Liittohallitushakijoiden tulee liiton sääntöjen mukaisesti olla joko liiton tai sen jäsenyhdistysten jäseniä. Vaalit käydään liittokokoussunnuntaina 22.11. Kausi on kalenterivuosi 2021 ja hallitus on työhallitus. Hallituspaikkaa ovat ilmaisseet tavoittelevansa:

Jami Haavisto, 22
Helsingin Vihreät nuoret / HYY:n vihreät

Esittely ja miksi haet liittohallitukseen?
Oon 22-vuotias molekyylibiotieteiden ja ympäristötalouden opiskelija Helsingistä. Tänä vuonna oon toiminut Vihreiden nuorten liittohallituksen jäsenenä, ympäristöpolitiikan vastaavana ja ympäristöpoliittisen työryhmän toisena tasa-arvoisena pj:na.

Tää vuosi on ollut haastava, mut kaikista vastoinkäymisistä on selvitty yhdessä. Oon saanut syventää osaamistani ympäristöpolitiikan lisäksi myös talousasioissa, ja haluun tarjota osaamiseni ja kokemukseni liiton käyttöön myös ens vuonna.

Kerro osaamisestasi ja mikä hallituksen vastuualue kiinnostaisi?
Ennen tän vuoden pestiä Vihreiden nuorten liittohallituksessa mulla oli kokemusta ainoastaan hyvin erilaisista järjestöhommissa, mut tän vuoden aikana oon päässyt hyvin ineen poliittisen nuorisojärjestön duuniin ja oppinut myös arvokkaita organisointitaitoja.

Ympäristöpolitiikka on edelleen mun vahvinta osaamisalaa, mut uusien opintojen myötä oon oppinut tosi paljon uutta myös talouspolitiikasta. Tän takii mua kiinnostais toimia ens vuonna ympäristö- ja/tai talouspolitiikan vastaavana.

Mikä on sinulle politiikassa tärkeää?
Haluun vaikuttaa yhteiskunnan kestävään kehitykseen mahdollisimman isolla kädenjäljellä, minkä takii politiikka tuli mukaan tieteen lisäks. Yleisesti politiikkaa tehdään ihan liikaa mutulla, jolloin tutkittu tieto jää jalkohin. Haluun edistää tiedepohjaista päätöksentekoa niin, että se heijastelisi myös vihreitä arvoja: tasa-arvoa, vapautta ja oikeudenmukaisuutta. Tiede on vallankumouksellinen työväline, jonka avulla systeemistä voidaan tehdä reilusti kestävä, jos niin vaan halutaan.

Lisää ehdokkaasta:
Instagram ja Twitter: @jamihaavisto
Facebook: @haavistojami
Nettisivut: jamihaavisto.fi

Elina Huttunen, 19
Turun vihreät nuoret

Esittely ja miksi haet liittohallitukseen?
Olen turkulainen ilmastoaktivisti ja opiskelen sosiaalitieteitä ekaa vuotta! Oon lähössä myös kuntavaaleihin eholle ja tärkeimpiä poliittisia teemoja ovat ilmasto, mielenterveyspalvelut ja intersektionaalinen feminismi. Tykkään kissoista<3

Kerro osaamisestasi ja mikä hallituksen vastuualue kiinnostaisi?
Vastuualueista eniten kiinnostelee ympäristöjutut ja sosiaalipolitiikka. Opiskelen sosiaalipoliittisia juttuja päivittäin, joten hommat hoituis kätevästi, ja innostusta on paljon! Oon muutaman vuoden ollut aktiivinen ympäristövaikuttajapiireissä ja sivuaineena opiskelen ympäristötieteitä. Mulla on myös hyvät verkostot ilmastopiireissä.

Mikä on sinulle politiikassa tärkeää?
Mä arvostan politiikassa eniten rohkeutta ja aitoa halua muuttaa maailmaa! Poliittisii päätöksii pitää tehä ajankohtasen tiedon valossa ja tärkeintä on huolehtia, että myös niitten pienten ihmisten äänet pääsee kuuluviin.

Lisää ehdokkaasta:
Instagram: huttunen.elina
Twitter: elinahuttunenn

Onni Härkönen, 20
Helsingin vihreät nuoret

Esittely ja miksi haet liittohallitukseen?
Olen 20-vuotias ensimmäisen vuoden yhteiskuntatutkimuksen opiskelija Tampereelta. Haen liittohallitukseen, sillä haluan vaikuttaa siihen, mihin suuntaan Vihreät nuoret järjestönä kehittyy tulevana vuonna. Olen ollut vihreiden jäsen vuodesta 2017 ja päässyt viimeisimpinä vuosina seuraamaan hyvinkin läheltä puolueen ja Vihreiden nuorten toimintaa. Kokemusta minulla on Vihreiden nuorten työryhmistä sekä paikallistason toiminnasta Helsingin vihreiden nuorten hallituksesta vuodelta 2020.

Kerro osaamisestasi ja mikä hallituksen vastuualue kiinnostaisi?
Opiskelen yhteiskuntatutkimusta, joten opintoni antavat minulle näkemystä erityisesti sosiaalipolitiikan erilaisiin kysymyksiin. Lisäksi minulla on kokemusta koulutuspolitiikasta lukioajalta Helsingistä sekä yliopistotasolta. Minua erityisesti kiinnostavat erilaiset yhdenvertaisuuskysymykset liittyen suomalaiseen yhteiskuntaan ja ilmastonmuutokseen, sekä mielenterveyskysymykmset. Hallituksen vastuualueista minua kiinnostavat erityisesti sosiaali- ja koulutuspolitiikan vastuutehtävät.

Mikä on sinulle politiikassa tärkeää?
Tärkeää politiikassa minulle ovat yhdenvertaisuus- ja ihmisoikeusasiat. Intersektionaalinen feminismi luo arvopohjan kaikelle toiminnalleni. Ilmastokriisi ja luonnon monimuotoisuuden kato vaativat meiltä välittömiä toimia. Suomalaisen koulutuksen tulee olla kaikille yhdenvertaista ja maksutonta, ja koulutuksen tukipalveluiden täytyy olla kaikkien saavutettavissa. Syrjivät rakenteet, kuten asevelvollisuus nykyisellään, on purettava, sillä ne ovat vahingollisia meille kaikille.

Lisää ehdokkaasta:
Instagram: @onniharkonen
Twitter: @onniharkonen

Paula Karhunen, 24
HYYn Vihreät

Esittely ja miksi haet liittohallitukseen?
Olen Paula, 24-vuotias valtiotieteiden opiskelija HYYn Vihreistä, ja liki kymmenen vuoden ajan ollut mukana järjestötoiminnassa.  

Haen liittohallitukseen, koska innostun valtakunnantason politiikasta! Maan hallitusta on hyvä kirittää kunnianhimoisempiin ilmastotoimiin, koulutuspanostuksiin sekä toimiin ihmisoikeuksien eteen. Lisäksi kuntavaalivuodesta on tulossa jännittävä, ja uskon, että voisin oppia paljon uutta politiikan eri sektoreilta! 

Kerro osaamisestasi ja mikä hallituksen vastuualue kiinnostaisi?
Kokemusta järjestötoiminnasta on karttunut niin kuntavaaleista ja luottamustehtävistä, vihreiden nuorten aktiivina paikallisesti ja työryhmissä, sekä opiskelijaliikkeessä valtakunnan politiikasta. Olen oppinut paljon mm. suurten liittojen sisäisestä viestinnästä, sidosryhmäyhteistyöstä, sekä poliittisen järjestelmän toiminnasta sekä valtakunnan tason vaikuttamisesta. 

Oma erityisosaamiseni ja rakkauteni koulutuspolitiikka. Myös sosiaalipolitiikka ja ihmisoikeuskysymykset kiinnostaisivat seurantavastuina.

Mikä on sinulle politiikassa tärkeää?
Minulle on politiikassa tärkeää monet arvot: kestävyys, sivistys, yhdenvertaisuus, demokratia. Hyvällä politiikalla voidaan auttaa heikommassa asemassa olevia, pitää yllä hyvinvointivaltiotamme, sekä torjua ilmastokriisiä. Politiikassa on tärkeää puolustaa rohkeasti omia arvojaan, perustella oma kanta huolellisesti ja tutkittuun tietoon perustuen. Pidän tärkeänä, että politiikassa muistetaan myös rakentaa parempaa julkista keskustelua sekä löytää yhteisiä linjoja muiden kanssa.

Lisää ehdokkaasta:
Twitter: @PaulaKarhunen 
FB: www.facebook.com/karhusenpaula
IG: @paula_karhunen

Tuomo Kondie, 27
Tampereen vihreät nuoret

Esittely ja miksi haet liittohallitukseen?
Olen Tuomo Kondie, tampereenkarjalainen kielentutkija ja aktivisti. Leipätyönäni toimin tutkimusapulaisena Itä-Suomen yliopistossa, ja sen ohella teen väitöskirjaa Mainzin yliopistoon. Toimin myös karjalaisen nuorisojärjestön Karjalazet Nuoret Suomes puheenjohtajana sekä Fridays For Future -ympäristöliikkeessä. Haen Vihreiden Nuorten hallitukseen tehdäkseni siitä entistäkin mukavampaa toimintaympäristöä nuorille. Jäsenistön äänten vahvistaminen ja tukeminen on paras tapa lisätä vaikuttavuutta.

Kerro osaamisestasi ja mikä hallituksen vastuualue kiinnostaisi?
Vahvimmat aihealueeni ovat kielipolitiikka, yhdenvertaisuus ja ympäristöpolitiikka, mutta suurimmaksi vahvuudekseni koen yhteiskunnallisen vaikuttamisen ja järjestötoiminnan, josta minulla on pitkä ja laaja kokemus. Työssäni karjalaisjärjestön puheenjohtajana kaikista tärkeintä on vähemmistöön kuuluvien nuorten tukeminen ja turvallisen ympäristön luominen, ja niitä taitoja haluaisin tuoda Vihreisiin nuoriin.

Hallituksessa minua kiinnostaa järjestöasiat, yhdenvertaisuus ja kansainväliset asiat.

Mikä on sinulle politiikassa tärkeää?
Ympäristö ja yhdenvertaisuus. Ilman elinkelpoista maapalloa meillä ei ole mitään, ja kaikki politiikka on aina ympäristölle alisteista. Ilman ympäristöä ei ole taloutta, rauhaa tai tulevaisuutta. Lisäksi on tärkeää, että kaikki ihmiset taustastaan riippumatta voisivat elää hyvää ja turvallista elämää. Moniääninen yhteiskunta on vahva yhteiskunta, ja ennen kaikkea on kyse ihmisten oikeuksista ja hyvinvoinnista. Vihreiden nuorten tulee aina olla hyvä liittolainen eri marginalisoiduille ryhmille.

Lisää ehdokkaasta:
Twitter: @TuomoKondie
Instagram: @TuomoKondie 

Konsta Lindi, 20
Helsingin Vihreät Nuoret

Esittely ja miksi haet liittohallitukseen?
Olen 20-vuotias huolestuttavaa tahtia helsinkiläistyvä savolainen työtön ylioppilas. Haen liittohallituksen jäseneksi, koska koen, että minulla olisi liitolle paljon annettavaa. Meidän järjestössämme on valtavasti potentiaalia, intoa ja osaamista ja tahdon, että jokainen Vihreät arvot omikseen kokeva nuori tuntee olonsa tervetulleeksi Vihreiden nuorten toimintaan. Visioni Vihreistä nuorista on selkeä: lämmin, vastaanottava ja jäsenistöään tukeva rohkea inhimillisen politiikan edelläkävijä.

Kerro osaamisestasi ja mikä hallituksen vastuualue kiinnostaisi?
Politiikassa osaamiseni painotus on koulutuspolitiikassa, nuorten mielenterveydessä ja yhdenvertaisuusasioissa, ja näiden asioiden parissa tahtoisin työskennellä myös Vihreiden nuorten liittohallituksessa. Järjestöpuolen osaamista omaan yhdenvertaisuudesta ja tapahtumatuotannosta ja näen, että näistä voisi olla paljon hyötyä liittohallituksessa toimiessa.

Mikä on sinulle politiikassa tärkeää?
Politiikassa minulle erityisen tärkeää on inhimillisyys, johdonmukaisuus ja päätösten tekeminen tutkittuun tietoon pohjaten. Tärkeimpiä arvojani ovat tasa-arvo sekä ihmisten ja luonnon hyvinvointi. Näistä arvoista en ole valmis tekemään kompromisseja. 
Vihreät nuoret ovat jo pitkään tehneet hienoa politiikkaa ja osoittaneet, että ympäristö, tasa-arvo ja hyvinvointi eivät ole irrallisia asioita, vaan kaikkea läpileikkaavia teemoja ja tämä on se suunta, johon tahdon politiikan etenevän. 

Lisää ehdokkaasta:
Instagram: @konstalindi
Twitter: @konstalindi
Facebook: @lindikonsta

Anni Mylläri, 24
Turun vihreät nuoret

Esittely ja miksi haet liittohallitukseen?
Nimeni on Anni Mylläri ja olen 24-vuotias valtio-opin opiskelija. Olen ollut mukana Vihreissä nuorissa vuodesta 2015 työskennellen muun muassa Turun Vihreiden nuorten toiminnanjohtajana. Tällä hetkellä olen töissä Helsingin Vihreillä ja asun Espoossa.

Minulla on vahva poliittinen ja järjestöllinen osaaminen, sekä halu vaikuttaa Vihreiden nuorten hallituksessa itselleni tärkeiden arvojen – demokratian ja ihmisoikeuksien toteutumisen puolesta. 

Kerro osaamisestasi ja mikä hallituksen vastuualue kiinnostaisi?
Koronan aiheuttama talouden taantuma ja irtisanomiset tulevat olemaan ensi vuonna politiikan ykkösteema. Taantuma vaikuttaa erityisesti nuoriin, ja siksi on tärkeää, että Vihreät nuoret asettuu talouspoliittisessa keskustelussa näkyvästi tukemaan nuoria ja talouden vihreää elpymistä. Haen siis hallituksen talouspolitiikan vastaavaksi ja samalla taloustyöryhmän puheenjohtajaksi. Olen suorittanut taloustieteen sivuaineopinnot, joiden lisäksi laaja-alainen politiikan osaamiseni tukee minua tähän tehtävään. 

Mikä on sinulle politiikassa tärkeää?
Politiikassa on tärkeää avoin, demokraattinen ja tieteeseen perustuva päätöksenteko, jota tehdään vähemmistöryhmät huomioonottaen. Poliittisen järjestelmämme on taattava yksilöille yhdenvertaiset mahdollisuudet ottaa osaa ja vaikuttaa päätöksiin, sekä osallistua muutoin yhteiskunnan toimintaan.

Minulle tärkeitä teemoja ovat ihmisoikeuksien toteutuminen globaalisti sekä vihreä, kestävä talouspolitiikka. Vapaus ja vastuu ovat poliittisen ajatteluni kulmakivet.

Lue lisää ehdokkaasta:
IG: @anni.myllari
Twitter: @anni_myllari
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/annimyllari/

Jere Ollila, 20
HYYn vihreät/Kuopion vihreät nuoret

Esittely ja miksi haet liittohallitukseen?
Olen 20-vuotias Kuopiosta lähtöisin oleva opiskelija. Tällä hetkellä opiskelen Helsingin yliopistossa taloustiedettä ja vapaa-ajallani teen vapaaehtoistyötä eläinoikeus- ja syömishäiriöteemojen parissa. Vihreiden nuorten jäsen olen ollut niin vuoden ja ollut mukana tänä vuonna sopo-työryhmässä.

Kerro osaamisestasi ja mikä hallituksen vastuualue kiinnostaisi?
Toimin eläinoikeusjärjestö Animalian hallituksessa ja ennen tätä johtanut Kuopion paikallisryhmää. Eläinoikeusasiat ovat siis itselleni omaa aluetta. Lisäksi olen toiminut Syömishäiriöliitossa vertaistoimijana, sekä paikallisyhdistyksen luottamustoimessa. Nämä teemat ovat myös tärkeitä minulle. Vastuualueista eniten kiinnostaa sosiaali- talous- ja ympäristöpolitiikka. 

Mikä on sinulle politiikassa tärkeää?
Eläinten oikeuksien parempi toteutuminen, ilmastotavoitteisiin sitoutuminen, aito tasa-arvo ja feministinen ja antirasistinen politiikka.

Lue lisää ehdokkaasta:
Instagram: @jjmacjeretin
Twitter: @Ollila_Jere
Facebook: @OllilaJere

Wilma Poutanen, 22
Joensuun seudun vihreät nuoret ja opiskelijat

Esittely ja miksi haet liittohallitukseen?
Olen 22-vuotias ympäristöpolitiikan ja -oikeuden opiskelija Joensuusta. Toimin Joensuun vihreiden nuorten puheenjohtana, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnassa edaattorina ja kotikaupungissani Varkaudessa varavaltuutettuna. Olen ollut ehdolla eduskuntavaaleissa sekä toiminut Vihreiden nuorten työryhmissä. Haen liittohallitukseen, koska tahdon tuoda kokemustani ja osaamistani liittotasolle, parantaa jäsenjärjestöjen toimintaedellytyksiä sekä ennen kaikkea edistää vihreitä arvoja yhteiskunnassa.

Kerro osaamisestasi ja mikä hallituksen vastuualue kiinnostaisi?
Vastuualueista minua kiinnostavat järjestöt ja ympäristöpolitiikka. Ensisijaisesti haen järjestövastaavaksi. Vihreissä nuorissa olen aktiivisesti ollut mukana viisi vuotta, joten minulla on kertynyt paljon kokemusta jäsenjärjestötasolta niin järjestötoiminnan kuin vaalikampanjoinnin osalta. Ympäristöpoliittinen osaamiseni on suhteellisen laaja opintojeni myötä. Asiantuntemusta löytyy ympäristöoikeudellisten kysymysten sekä ympäristöpoliittisten kokonaisuuksien, kuten luonnonsuojelun, osalta.

Mikä on sinulle politiikassa tärkeää?
Itselleni luonnollisesti politiikassa kaikkein tärkeintä on ilmastonmuutoksen hillitseminen erilaisin toimin sekä luonnon monimuotoisuuden köyhtymisen pysäyttäminen. Tahdon olla politiikassa tekemässä oman osani tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämiseksi, laadukkaan koulutuksen puolustamiseksi ja köyhyyden torjumiseksi. Minulle on tärkeää myös mielenterveysasiat sekä nuorten saaminen mukaan päätöksentekoon.

Lisää ehdokkaasta:
Instagram: @wilmapoutanen
Facebook: @poutanenwilma

Silja Susilahti, 25
Helsingin Vihreät Nuoret

Esittely ja miksi haet liittohallitukseen?
Olen liittynyt Vihreisiin vuosi sitten. Olen 25-vuotias. Opiskelin näyttelijäksi Lontoossa, mutta rakastuin kahviin ja muutin Kallioon. Minussa elää humanisti ja haluan vielä vanhemmalla iällä opiskella. Kirjoja ja kieliä, luultavasti. En tiedä ja se on ok. Nyt tiedän, että haluan vaikuttaa liittohallituksessa, koska Vihreissä Nuorissa teemme parempaa huomista, ainakin yritämme tosissamme. Yhteisöstä on tullut minulle tärkeä ja sen eteen haluan tehdä töitä.

Kerro osaamisestasi ja mikä hallituksen vastuualue kiinnostaisi?
Viestintä. Kirjoitan pöytälaatikkoon ja osaan käyttää humoristista sanastoa ja rakennetta. Stand up ja komiikka taustaa löytyy. Olen barista, joten keitän parhaat kokouskahvit. Ravintolamaailma on tehnyt minusta nopean ja painetta kestävän organisoijan. Vedän myös pienpanimolla panimokierroksia, ja välillä pillastun alkoholilaista. Tuon esiin vähän vanhempaa ääntä, taiteellista maailmanmatkaajan perspektiiviä ja luon kuuntelemisen ilmapiiriä. Myös kansainvälinen politiikka kiinnostaa ja näkemystä löytyy kokemuspohjalla.

Mikä on sinulle politiikassa tärkeää?
Moniäänisyys, tasa-arvo ja empatia. Keskustelu. Pakko muuttaa maailmaa ja muuttua samalla. Mielenterveyden, luonnon ja järkevämmän päihdepolitiikan puolella.

Lisää ehdokkaasta:
Instagram: @siljaesteri

Jaa somessa: