Hyppää sisältöön

Ohjeita hallitukseen hakeville 2018

Ohjeita hallitukseen hakeville

Kiva kun tavoittelet Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liittohallituspaikkaa! Tässä muutamia vinkkejä, miten kannattaa valmistautua liittokokoukseen.

Dokumentteja, joihin kannattaa tutustua
Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ry:n säännöt
Strategia
Vihreiden nuorten lyhyet kannat

Lisäksi kannattaa tutustua osallistujakirjeen yhteydessä toimitettuihin liittokokouksen dokumentteihin.


Paneeli

Hallitushakijoille järjestetään liittokokouksessa paneeli. Tätä varten voit valmistautua miettimällä seuraavia kysymyksiä:

Miksi haet liittohallitukseen? Mitä haluat saada aikaan liiittohallituksessa?
Mikä tehtävä sinua kiinnostaa liittohallituksessa?
Mitä osaamista sinulla on? Mitä osaamista toisit mukanasi liittohallituksen työskentelyyn?
Minkä poliittisten tavoitteiden edistäminen on sinulle tärkeää?
Miten haluaisit kehittää Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liittoa liittohallituksessa toimiessasi?
Mistä Vihreiden nuorten tavoitteesta olet eri mieltä (jos olet)?
Kuinka paljon sinulla on aikaa käyttää liittohallitustyöhön?
Mitkä ovat kaksi vahvuuttasi (esimerkki, missä nämä tulevat ilmi)?
Mitkä ovat kaksi heikkouttasi, miten kehittäisit niitä?


Yleisiä vinkkejä ja toimintaperiaatteita
Ole rakentava! Luottamustoimeen hakiessa kampanjoidaan usein kehitykseen viittaamalla ja se on tosi okei! Jatkuva kehitys on menestyvän järjestön salaisuus. Muistathan kuitenkin kunnioittaa edellisiä toimijoita ja mahdollista kritiikkiä esittäessäsi ole rakentava. Selvitä myös, mitä ja miten aiemmin asioita on tehty ja mistä syistä, näin saat argumenttisi vahvemmalle pohjalle.

Kampanjointi kannattaa! Omista tavoitteista ja taidoista kannattaa kertoa äänestäjille. Mikäli haluat postata aktivino-ryhmään ehdokkuudestasi, postaathan mainoksesi sille tarkoitettuun keskusteluketjuun. Näin liittokokousedustajat löytävät kaiken infon samasta paikasta ja toisaalta ryhmässä oleminen on kaikille mielekkäämpää.

Kunnioita muita hakijoita! Vihreissä nuorissa tavoitellaan luottamuspaikkoja reilussa hengessä. Kannusta muita hakijoita ja kuuntele heidän ajatuksiaan.

Alueellisista kiintiöistä ja vaalikelpoisuudesta
Liiton säännöissä todetaan vaalikelpoisuudesta seuraavaa:

Vaalikelpoisia hallitukseen ovat yhdistysjäsenten henkilöjäsenet ja liiton suorat henkilöjäsenet. Hallitukseen voidaan valita korkeintaan neljä saman yhdistysjäsenen henkilöjäsentä. Jos sama henkilöjäsen kuuluu kahden yhdistysjäsenen jäsenmäärään, hänet lasketaan puolikkaana jäsenenä kumpaankin. Kolmeen kuuluva henkilöjäsen lasketaan kuhunkin 1/3-jäsenenä, neljään kuuluva 1/4-jäsenenä jne.

Sama henkilö voidaan valita hallituksen jäseneksi enintään kolmeksi täydeksi toimikaudeksi peräkkäin. Riippumatta siitä, onko henkilö ollut hallituksen jäsen, voidaan sama henkilö valita liiton puheenjohtajaksi enintään kahdeksi täydeksi toimikaudeksi peräkkäin.

Jaa somessa: