Hyppää sisältöön

Haku pääkaupunkiseudun vihreän politiikan ABC-kurssille on auki!

Hei sinä!

Kiinnostaako vaikuttaminen kestävämmän ja oikeudenmukaisemman maailman puolesta? Sytytkö yhdenvertaisuudesta tai luonnonsuojelusta? Haluatko oppia politiikasta ja vihreistä teemoista ja tavata muita samanhenkisiä nuoria?

Vihreiden nuorten pääkaupunkiseudun yhdistykset järjestävät Vihreän politiikan ABC-kurssin jälleen tänä vuonna. ABC-kurssi on tarkoitettu juuri sinun kaltaisillesi nuorille, joilla on ennen kaikkea innostusta oppia politiikasta ja vaikuttamisesta. Aiempaa kokemusta tai Vihreiden nuorten jäsenyyttä ei tarvitse olla, vaan kurssilta saat hyvät eväät vaikuttamiseen niin paikallisesti kuin Suomen tai jopa kansainvälisellä tasolla. Joulukuusta helmikuulle ulottuva kurssi tarjoaa sinulle niin tietoa, taitoa kuin turvallisen tukiverkon löytää juuri oma tapasi vaikuttaa sinulle tärkeisiin asioihin. Maailma muuttuu vain, kun sitä muutetaan. Tule siis mukaan!

Kurssin alustava ohjelma:

Pe 4.12. klo 17-20 ja la 5.12. klo 10-14 Tervetuloa kurssille!
Ensimmäisellä kurssikerralla tutustutaan toisiimme sekä Vihreiden nuorten paikallistoimintaan pääkaupunkiseudulla. Kuulemme paikallisjärjestöjen aktiiveilta, keskustelemme arvoista ja pohdiskelemme eri tapoja vaikuttaa.

Ti 15.12. klo 17-20 Vaikuttaminen valtakunnallisella tasolla
Toisella kurssikerralla opimme vaikuttamisesta koko Suomen tasolla ja harjoittelemme vaikuttamista itse.

La 9.1. klo 13-17 Vaikuttaminen eri tasoilla
Kolmannella kurssikerralla sukellamme kuntatasolta aina kansainväliselle tasolle, ja pohdimme vaikuttamisen tapoja ja niiden eroja eri tasoilla.

Ke 20.1. klo 17-20 Kuntapolitiikka
Neljännellä kurssikerralla opimme kuntapolitiikasta vihreältä kaupunginvaltuutetulta ja seuraamme yhdessä kaupunginvaltuuston kokousta.

Pe 5.2. klo 17-20 Kuntavaalit lähestyvät!
Viidennellä kurssikerralla kuulemme lisää kampanjoinnista sekä kuntapolitiikasta ja pääsemme tutustumaan kuntavaaliehdokkaisiin ympäri pääkaupunkiseutua.

La 6.2. klo 13-15 Kurssin päätös
Viimeisellä kurssikerralla reflektoimme, mitä kurssista jää käteen ja miten lähteä tästä eteenpäin. Juhlistamme yhdessä kurssin päätöstä ja kaikki kurssin suorittaneet saavat todistuksen.

Joulukuun kurssikerrat järjestetään etäyhteyksin. Tammi-helmikuun kurssikerrat pyritään järjestämään fyysisinä tilaisuuksina pääkaupunkiseudulla koronatilanteen salliessa, mutta seuraamme tilanteen kehitystä ja viranomaisten suosituksia tarkasti, ja varaudumme tarvittaessa järjestämään koko kurssin etäyhteyksin. Kurssi maksaa osallistujille 20 euroa.

Kurssille valitaan 25 nuorta eri taustoista, ja kannustammekin nuoria eri sukupuolista, opintotaustoista, kulttuuritaustoista ja vähemmistöryhmistä hakemaan mukaan. Painotamme kurssilaisten valinnoissa erityisesti motivaatiota ja aiemman kokemuksen vähäisyyttä, joten osoitathan hakemuksessasi selvästi, miksi haluat mukaan ja miksi juuri sinut tulisi valita kurssille.

Hae mukaan täältä viimeistään 16.11. mennessä. Ilmoitamme tuloksista kaikille hakijoille viimeistään to 26.11. mennessä.

Kysyttävää? Ota yhteyttä kurssin vetäjään Ella Rouheeseen: 0452113577/ ella.rouhe@vihreatnuoret.fi

Jaa somessa:

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Lisää aihealueeseen liittyen