Hyppää sisältöön

Vihreiden seuraava puoluekokous järjestetään Seinäjoella 10.–11. kesäkuuta. Puoluekokous on puolueen korkein päättävä elin, jossa puolueen jäsenistöllä on erinomainen mahdollisuus vaikuttaa puolueen suuntaan!

Kokouksessa tärkeimpänä tehtävät päätökset ovat henkilövalinnat. Puoluekokouksessa valitaan puolueen puheenjohtaja, varapuheenjohtajat, puoluesihteeri, puoluevaltuuston puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat sekä puoluehallituksen ja puoluevaltuuston muut jäsenet.

Miten henkilövalinnat tehdään?

Puolueen puheenjohtaja valitaan neuvoa antavalla sähköisellä jäsenäänestyksellä. Puolueen varapuheenjohtajista, puoluesihteeristä ja puoluevaltuuston puheenjohtajistosta äänestetään puoluekokouksessa. Puoluehallituksen ja puoluevaltuuston jäsenet valitaan neuvottelemalla piiri- ja liittojärjestöjen sekä valtakunnallisten henkilöjäsenyhdistysten kesken.

Vihreät nuoret järjestävät päätöksenteon tueksi oman neuvoa antavan jäsenäänestyksen. Äänestyksen perusteella päätetään Vihreiden nuorten puoluevaltuustoon ja puoluehallitukseen hakeneiden ehdokkaiden prioriteettijärjestys sekä se, tukeeko Vihreät nuoret liittona muita ehdokkaita puoluejohtoon. Äänestyksessä ovat mukana ne ehdokkaat, jotka ovat hakeneet Vihreiltä nuorilta tukea ehdokkuudelleen. Vihreiden nuorten Neuvoa antava jäsenäänestys on auki 8.–21.5. Linkki jäsenäänestykseen jaetaan jäsenistölle sähköpostitse.

Puoluekokouskoulutus

Vihreiden nuorten puoluekokousedustajille järjestetään koulutus ti 6.6. klo 17 alkaen!

Käymme läpi kokouksen kulkua, käsiteltäviä asioita ja annamme vinkkejä kokoukseen valmistautumiseen sekä puheenvuorojen pitämiseen poliittisessa keskustelussa. Lisäksi tutustumme toisiimme ja fiilistelemme yleisesti tulevaa kokousta.

Koulutukseen voivat osallistua kaikki nuoret kokousedustajat riippumatta siitä, minkä järjestön edustajina toimivat. Tervetuloa mukaan!

Lisätiedot lähetetään kokousedustajille lähempänä kokousta. Koulutuksesta tehdään tallenne.

Jaa somessa: