Hyppää sisältöön

Äänestä EU-vaaleissa 9.6.2024

EU-vaaleissa valitaan jäsenet Euroopan parlamenttiin, eli se porukka, joka meidän yhteisistä asioista Euroopassa päättää. Äänestäminen on helppoa: voit äänestää ketä tahansa ehdokasta!

Äänioikeus on jokaisella Suomen kansalaisella ja Suomessa asuvalla Euroopan unionin jäsenvaltion kansalaisella, joka on täyttänyt 18 vuotta viimeistään 9.6.2024.

Äänestetään lisää nuoria Euroopan parlamenttiin!

Äänestä EU-vaaleissa


Ennakkoäänestys Suomessa 29.5.–4.6.
Ennakkoäänestys ulkomailla 29.5.–1.6.
Varsinainen vaalipäivä 9.6.

Ennakkoon voi äänestää missä tahansa yleisessä ennakkoäänestyspaikassa. Vaalipäivänä voit äänestää vain siinä äänestyspaikassa, joka on mainittu äänioikeusilmoituksessa. Mukaan tarvitset vain henkkarit!

Vihreät nuoret ehdokkaat EU-vaaleissa

Unna Eteläinen, 195

18, Rovaniemi, opiskelija
Olen rovaniemeläinen lukiolainen. Tällä hetkellä vaikutan vihreiden nuorten hallituksessa ja sosiaalisessa mediassa. Olen ehdolla, koska haluan nuorten äänen kuuluvan päätöksenteossa, erityisesti meidän ongelmiamme ratkottaessa. Eurooppaa tulee rakentaa niin, että vastuulliset ja kestävät ratkaisut olisivat aina ympäristön ja luonnon tuhoamista kannattavampia. Minulle on tärkeää, että jokainen tulee kuulluksi, ja vastakkainasettelun sijaan tarvitsemme siltojen rakentajaa. UE♡EU

Tutustu Unnaan:
Instagram
TikTok
www.unnaetelainen.fi


Miro Ilvonen, 200

27, Helsinki, opiskelija & Vihreiden nuorten puheenjohtaja
Olen valtio-opin opiskelija sekä Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden puheenjohtaja. Vapaa-aikani kuluu usein näyttelyissä, museoissa, kivoissa kuppiloissa ystävien kanssa tai luontoretkellä. Epävarmassa maailmassa politiikalta kaivataan turvaa. Mulle turvallisuus on ihmisoikeuksia, aktiivista toimintaa ympäristökriisin voittamiseksi, demokratiaa ja oikeusvaltiota.

Tutustu Miroon:
Instagram
TikTok


Julia Sangervo, 211

30, Tampere, psykologi (PsM), yrittäjä, varakansanedustaja, aluevaltuustoryhmän varapuheenjohtaja
Olen inhimillisyyden puolella oleva mielenterveysvaikuttaja. Politiikassa olen tehnyt aloitteita mm. itsetuhoisten turvakodeista ja oikeudesta lyhentää työaikaa työkyvyn ollessa uhattuna. Kun en tee politiikkaa, olen luonnonvesissä uimassa tai koirani kanssa. Kaikki politiikka on mielenterveyspolitiikkaa: inhimillinen työ- ja opiskeluelämä, ilmaston ja luonnon hyvinvointi sekä rauha ja ihmisoikeudet. Olen ehdolla ihmisten ja luonnon kantokyvyn rajoissa olevan elämän puolesta.

Tutustu Juliaan:
Instagram
TikTok
www.juliasangervo.fi


Peppi Seppälä, 212

31, Espoo, Energia-asiantuntija, kaupunginvaltuutettu
Haluan edistää EU:ta joka tukee yhdenmukaisesti kaikkea fossiilitonta energiantuotantoa. Muita teemojani ovat kestävä metsien käyttö ja reilu maatalous. Vihreisiin minut on tuonut luonnon ja ympäristön suojeleminen. Olen kasvanut metsän keskellä, ja minulle tärkeintä politiikkaa on aina ollut ilmastokriisin torjunta. Toimin Länsi-Uudenmaan aluevaltuutettuna sekä Espoon kaupunginvaltuutettuna.

Tutustu Peppiin:
Instagram
www.peppiseppala.fi


Jaa somessa: